Som forventet blev doublen nøglen til sejr over El Salvador med doublespecialisten Marcelo Arevalo. Elmer Møller vandt suverænt 6-1, 6-0 i den afgørende single

Forud for Davis Cup opgøret i World Group II mod El Salvador, afslørede et studie af hjemmeholdets trup, at den eneste trussel mod de danske spillere formentlig kunne være 31-årige Marcelo Arevalo, der er no. 6 på ATP-ranglisten i double, da ingen af de udtagne spillere, som bl.a. bestod af 2 teenagere fra årgang 2004 og 2006, var at finde på ATP-ranglisten i single.

De tidligere Davis Cup resultater viste desuden, at El Salvadore kun vandt, når Arevalo vandt 2 singler og var ankermand i doublen, som tegnede til at blive en nøglekamp, som kunne afgøre, hvem der løb med den endelige sejr, især da Holger Vitus Nødskov Rune ikke var til disposition.

Under forberedelserne blev den højst rangerede af danskerne, no. 581 August Holmgren sat i karantæne på grund af corona, og derfor blev no. 638 Johannes Ingildsen udvalgt til 1. singlen, og 19-årige no. 874 Elmer Møller fik Davis Cup debut i 2. singlen, hvor han indledte opgøret mod hjemmeholdets 1. single, som netop var Arevalo.

Elmer havde marginalerne på sin side i starten af 1. sæt, hvor han udnyttede sin 3. break-mulighed til 2-1 i et parti, hvor der blev spillet om 12 point, og han udbyggede til 3-1 i et parti over samme længde, hvor Elmer afværgede en enkelt break-mulighed.

Arevalo udlignede dog senere til 3-3 på sin 2. break-mulighed i partiet, hvorefter Elmer ikke fik udnyttet 2 break-muligheder, men han afværgede til gengæld 2 sætbolde, da han senere udlignede til 5-5.
Sættet blev afgjort i tiebreak, hvor Arevalo efter et minibreak til hver, havde minibreak i begge Elmers næste server, og han vandt derefter begge sin server og sikrede 1. sæt 7-2.

I 2. sæt brød Arevalo Elmers serv til både 3-2 og 5-2, hvorefter Elmer vandt det ene break tilbage og holdt serv til 4-5, men han kunne dog ikke hindre, at Arevalo efter 40-15 i egen serv sikrede sejren 7-6(2), 6-2 og bragte El Salvador foran 1-0.

I lørdagens næste single mødte Johannes Ingildsen den 16-årige Cesar Cruz, der fulgte med til 2-2, inden han blev brudt ved 15-40, men han brød straks tilbage efter 30-40, men Ingildsen brød igen serven ved 15-40 til 4-3, og han vandt de næste 2 servepartier og sikrede sig 1. sæt 6-4.

Davis Cup El Salvadore 2022
Foto: Dansk Tennis Forbund – Johannes Ingildsen

I 2. sæt brød Ingildsen serven fra start på den 2. break-mulighed, og han udbyggede føringen til 2-0 i egen serv, men Cruz brød tilbage på sin 2. mulighed til 2-2, men efter yderligere 2 break-muligheder genetablerede danskeren forspringet til 3-2, og han vandt derefter sine næste servepartier, så han kunne serve for kampen ved 5-4.
Han måtte dog afværge en break-mulighed ved 30-40, inden han derefter sikrede sejren 6-4, 6-4 og udlignede til 1-1 efter lørdagens kampe.

Da holdopstillingen blev offentliggjort dagen før lørdagens 2 singler, blev der samtidig sat navne på doublerne, hvor Johannes Ingildsen og Christian Sigsgaard figurerede, men det har dog hele tiden været planen, at holdkaptajn Frederik Løchte Nielsen skulle indgå i doublen, hvor han i de fleste opgør har modtaget serven i baghåndssiden, som også er favoritsiden for Ingildsen, og derfor modtog Løchte denne gang serven i forhåndssiden.

Som ventet stillede El Salvador op med Marcelo Arevalo, der som nævnt er no. 6 på ATP-ranglisten i double, og han spillede sammen med 21-årige Liuis Miralles, der tidligere har vundet afgørende doubler sammen med Arevalo.

Davis Cup El Salvadore 2022
Foto: Dansk Tennis Forbund – Johannes Ingildsen og Frederik Løchte Nielsen

Løchte fortalte efter kampen, at Miralles kom flyvende ud til kampen, mens danskerne lige skulle finde sig til rette i 1. sæt, som El Salvador vandt 6-2.
Miralles kunne dog ikke gennem en hel kamp blive ved med at bevare det ekstremt høje niveau, som han lagde ud med, men til gengæld fremhævede Løchte sin makker for især i både 2. og 3.sæt at være flyvende med gode returneringer og server samt skarp ved nettet, hvor en “vanvittig flugtning” ifølge Løchte muligvis blev kampafgørende, og derved medvirkende til, at Danmark vandt doublen 2-6,  6-4, 6-2.

Da chancerne for sejr til El Salvador sandsynligvis afhang af, om Arevalo både kunne vinde 2 singler og doublen, havde Danmark efter sejren i “nøglekampen” fat i den lange ende, og derfor var det ikke “livsnødvendigt”, at Christian Sigsgaard kunne vinde i den efterfølgende single.

Sigsgaard gjorde dog et ihærdigt forsøg på endegyldigt at sikre Danmark den samlede sejr, da han vandt 6-3 i 1. sæt, hvor Arevalo ved 2-2 15-40 havde break-muligheder, som i begge tilfælde blev afværget, og i stedet kom Arevalo derefter selv bagud 0-40, og på den 2. break-mulighed var et dansk break til 4-2 en realitet.

Davis Cup El Salvadore 2022
Foto: Dansk Tennis Forbund – Christian Sigsgaard

Arevalo brød dog straks tilbage efter 30-40, og efter 40-0 i egen serv havde han muligheder for at udligne til 4-4, men Sigsgaard vandt derefter 3 point i træk, hvorefter Arevalo havde endnu en chance for at udligne, men med 3 point i træk endnu en gang bevarede danskeren forspringet.

Da Sigsgaard servede for sættet, reddede Arevalo den første sætbold, og han havde desuden en break-mulighed, inden Sigsgaard lukkede sættet på den 2. sætbold.

Davis Cup El Salvadore 2022
Foto: Dansk Tennis Forbund – Christian Sigsgaard

I starten af 2. sæt havde Sigsgaard 2 break-muligheder i det første parti, men i stedet kom han selv i problemer i egen serv, hvor Arevalo udnyttede sin 3. break-mulighed i partiet, og han vandt derefter sit eget serveparti til 3-0.

Efter reducering til 1-3 havde Sigsgaard muligheder for at bryde tilbage ved 0-40, og han havde senere yderligere 2 break-muligheder, inden Arevalo efter kampens længste parti øgede forspringet til 4-1.

Begge vandt derefter deres servepartier, men da Sigsgaard servede for at blive i sættet ved 2-5, blev han brudt på den første sætbold, som betød udligning til 1-1 i sæt.

I 3. sæt blev Sigsgaard brudt til både 0-2 og 0-4, og han var desuden bagud 0-5 efter et rent serveparti til Arevalo, inden danskeren kom på tavlen ved 1-5, hvorefter Arevalo afgjorde kampen med cifrene 3-6, 6-2, 6-1 i egen serv på den første matchbold.

Derfor skulle der spilles en 5. og afgørende kamp, hvor Løchte satte sin lid til, at 19-årige Elmer kunne vinde over 16-årige Cesar Cruz, der havde fulgt godt med dagen før mod Johannes Ingildsen, der som nævnt vandt 6-4, 6-4.

Elmer levede fuldt ud op til holdkaptajnens tillid, idet han var totalt dominerende fra start, hvor han brød serven til både 1-0 og 3-0, og han vandt uden at være presset sine egne servepartier.
Ved 4-0 lykkedes det for første – og eneste – gang i kampen for Cruz at vinde sit eget serveparti til 1-4, hvorefter Elmer “cruz’ede” videre med et rent serveparti til 5-1.

Cruz var dog tæt på at reducere til 2-5, da han førte 40-30 og havde yderligere et par fordele, inden Elmer udnyttede sin første sætbold og satte Danmark på sikker sejrskurs med 6-1.

Davis Cup El Salvadore 2022
Foto: Dansk Tennis Forbund – Elmer Møller

I 2. sæt var den danske dominans endnu mere udtalt, idet Cruz blot vandt 2 point i hele sættet, og derved vandt Elmer med de suveræne cifre 6-1, 6-0 og sikrede den samlede sejr 3-2.

I DTF’s opfølgning på opgøret herunder sætter holdkaptajn Frederik Løchte ord på holdets indsats, hvor der er kæmpe ros til Johannes Ingildsens indsats i doublen – som refereret herover – og han betegner Elmers indsats som en fantastisk solid præstation, hvor Elmer – ligesom dagen før – gjorde præcist som aftalt forinden mod en knap så skræmmende modstander, der blev tromlet ned.

Samtlige resultater fra både ATP Finals gruppespillet, World Group I og II er opdateret i artiklen herunder.

Davis Cup: Finale-gruppespil på Discovery. Danmark til El Salvador i Group II

No. 1 og 2 i Davis Cup Finals gruppespillet deltager i selve slutspillet, som afvikles i Malaga 22-27. november med følgende kvartfinaler:
Italien vs. USA
Tyskland vs. Canada
Australien vs. Holland
Kroatien vs. Spanien

No. 3 og 4 i de 4 puljer deltager i Qualifierns 2023 sammen med vinderne i World Group I, hvor de tabende nationer deltager i World Group I Play-offs, sammen med vinderne af World Group I.

Revanche opgør mod Indien på hjemmebane

Tirsdag blev foretaget lodtrækning til både World Group I og II Play-offs, som afvikles 3-4. eller 4-5. februar 2023, og det fremgår af opslaget herunder fra DTF, at Danmark 3-4. februar har hjemmebane i i World Group I Play-offs mod Indien, som i “Knock-out”-opgøret i World Group I Play-offs 4-5. marts 2022 vandt 4-0 på hjemmebane og forhindrede at Danmark kunne være med i World Group I.

Danmarks muligheder for revanche bliver dog væsentlig større på grund af både hjemmebanen og tilsagn fra Holger Vitus Nødskov Rune om igen at være til rådighed for holdet.

I tilfælde af sejr over Indien deltager Danmark i efteråret 2023 i World Group I, hvor en sejr vil betyde, at Danmark kan deltage i Qualifiers i 2024, med mulighed for at kvalificere sig til Davis Cup Finals gruppespillet i efteråret 2024 og ultimativt til slutspillet mod slutningen af 2024.

Der er endnu ikke taget stilling til, hvor kampen afvikles, men traditionelt tilstræbes at Davis Cup placeres på skift mellem landsdelene.
De seneste opgør på hjemmebane har været fordelt således:
17-18 sep 2021: 4-1 mod Thailand (1. runde World Group II)  Sydbank Arena, Kolding
06-07 mar 2020: 5-0 mod Puerto Rico (World Group II Play-off)  Holbæk Sportsby
13-14 sep 2019: 2-3 mod Tyrkiet (1. runde Group II) Vejlby-Risskov Hallen, Aarhus
07-08 apr 2018: 1-3 mod Egypten (Kvartfinale Group II) Gentoftehallen
03-04 feb 2018: 4-1 mod Irland (1. runde Group II) Birkerød Idrætscenter
15-17 sep 2017: 1-3 mod Sydafrika (Semifinale Group II) Ceres Park & Arena, Aarhus
03-05 feb 2017: 4-1 mod Marokko (1. runde Group II) Vejlby-Risskov Centret, Aarhus
15-17 jul 2016: 3-2 mod Finland (Kvartfinale Group II) Lyngbyhallen, Kongens Lyngby
30/9-1/11 2015: 2-3 mod Sverige (Semifinale Group I) Antvorskovhallen, Slagelse
18-20 sep 2015: 0-5 mod Spanien (Kvartfinale Group I) Odense Idrætshal
12-14 sep 2014: 3-2 mod Moldavien (Semifinale Group II) Bramdrupdam Hallerne, Kolding
04-06 apr 2014: 5-0 mod Luxembourg (Kvartfinale Group II) Hillerød Tennis Klub
31/1-2/2 2014: 4-1 mod Cypern (1. runde Group II) Hørsholm-Rungsted Tennisklub

Et forsigtigt gæt vil være, at “Fyn er fin” igen, da det er 10 hjemmebane opgør siden, at Danmark i 2015 mødte de spanske verdensstjerner Nadal, Ferrer, Verdasco og Bautista Agut i Odense.

Herunder oversigter med Play-offs i både World Group I og II (hjemmebane først og seedning i parantes.

World Group I Play-offs
(1) Japan vs. Polen
Grækenland vs. (2) Ecuador
Kina vs. (3) Brasilien
Danmark vs. (4) Indien
Thailand vs. (5) Rumænien
Letland vs. (6) Israel
(7) Peru vs. Irland
(8) Mexico vs. Taipei
(9) Ukraine vs. Libanon
(10) Tyrkiet vs. Slovenien
Lithauen vs. (11) Pakistan
(12) New Zealand vs. Bulgarien
World Group II Play-offs
Zimbabwe vs. (1) Uruguay
Georgien vs. (2) Bolivia
(3) Tunesien vs. Cypern
Luxembourg vs. (4) Sydafrika
(5) Barbados vs. Pacific Ocean
Monaco vs. (6) Dominikanske Republik
Venzuela vs. (7) Hong Kong 
Jordan vs. (8) El Salvador
Jamaica vs. (9) Estland
(10) Egypten vs. Paraguay
Elfenbenskysten vs. (11) Marokke
Vietnam vs. (12) Indonesien

 

 

Forrige artikelNy matchfixing-sag med prominente navne
Næste artikelTEAM Fred: fra lokal til national succes
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.