Belgiens vej til finalen i årets udgave af Davis Cup er en lang succeshistorie. Ikke mindst for de tennisfans, der drømmer om andet end blot store stærke superservende tennisspillere.

Han faldt til jorden, pladask. Med hænderne for øjnene forsøgte han at skjule de tårer, der piblede frem i en lind strøm. Det behøvede han dog ikke, sekunder efter Steve Darcis havde vundet matchbolden og sendt Belgien i Davis Cup-finalen blev han overfaldet af ekstatiske holdkammerater.

Historien om Belgiens vej til Davis Cup-finalen starter, som så mange andre i Davis Cup, med en lille anderledes drejning. Lodtrækningen så på papiret helt og aldeles forfærdelig ud, da man skulle møde de forsvarende mestre fra Schweiz. Den opgave blev på et øjeblik forvandlet til en drømmelodtrækning, da både Roger Federer og Stanislas Wawrinka meldte fra.

I modsætning til de fleste af de 15 andre hold i World Group har Belgien ingen absolutte topspillere. Men med tre singlespillere, David Goffin, Steve Darcis og Ruben Bemmelmans i top-100, kombineret med stortalentet Kimmer Koppejans, har Belgien et homogent hold, hvilket i Davis-Cuphistorien ofte har vist sig at være lige så meget værd som store stjerner.

De er små outsidere, bogstaveligt talt. Goffin måler 180 centimeter, Darcis 178 centimeter mens Bemmelmans måler ”hele” 183 centimeter.

I kvartfinalen mod Canada måtte nordamerikanerne undvære superstjernen Milos Raonic, mens semifinalemodstanderen Argentina ikke havde helt samme skræmmende styrke i Juan Martin Del Potros fravær.

Derudover har Belgien haft tur i systemet, da alle tre kampe er blevet spillet på hjemmebane, hvilket har givet Beneluxlandet fordelen i forhold til valg af underlag og en massiv publikumsopbakning. Reglerne foreskriver, at hjemmebaneholdet er det der sidst var på udebane i et givent indbyrdes møde mellem to nationer.

Sidst Belgien mødte finalemodstanderen Storbritannien var i 2012, hvor Belgien vandt 4-1 i Glasgow. Dengang var både Bemelmans, Darcis og Goffin med til at sikre sejren, mens Storbritanniens store stjerne, Andy Murray, ikke var med.

Det har han derimod været i dette års udgave af Davis Cup, hvor Storbritannien med sejre over USA (ude), Frankrig (ude) og Australien (hjemme) har været på en noget mere udfordrende rejse inden finalepladsen blev sikret.

Det bliver da i høj grad også op til Andy Murray, hvor Davis Cuptrofæet 2015 skal havne. Holder Murray højt niveau, så kan han med to singlesejre gøre sit for at sikre britisk triumf. Sammen med storebror Jamie Murray har Andy vundet doublerne i både kvart- og semifinalen.

Spørgsmålet er bare, hvor slidt Andy Murray er efter en lang sæson? Hvis han ikke er helt på toppen, så vil det homogene Belgiske hold med 10.000 vilde fans i ryggen i Flanders Expo i Gent uden tvivl lugte blod og den totale triumf for både Belgien og de små spillere.

Forrige artikelITF Junior Mexico: Holmgren besejret af 15-årig “kæmpe”
Næste artikelITF Junior: Olga Helmi vinder ITF Arctic Open 2015
Per Colstrup Vinkel
Per Vinkel er professional journalist og tenniskommentator. Hans mangeårige arbejde, interesse og engagement i tennissporten, gør Per til en af de bedste danske tennisjournalister.