Trods god start med dobbelt break kom Mikael Torpegaard bagud i 1. sæt, og Holger Rune var ligeledes på hælene bagud 1-5, men begge sluttede med maner og uddelte æg og sikrede dansk drømmestart 2-0

Inden den første af fredagens kampe ved Davis Cup opgøret i Word Group II Play off mod Puerto Rico i Holbæk Sportsby mellem Danmarks 1. single Mikael Torpegaard (Torpe) og Puerto Ricos 2. single Quinton Vega, gennemførtes indmarch og præsentation, hvor begge landes nationalmelodier blev fremført..

Vega startede med at serve, og Torpe fik sat alle sine returneringer i spil, og trods to lidt for lange bolde undervejs, vandt han alle de øvrige dueller i partiet og brød til 1-0, hvorefter han holdt serv til 2-0, selvom der var 2 dobbeltfejl i partiet.

I Vegas næste serveparti, havde Torpe 3 break-muligheder, som ikke blev udnyttet, men Vega fik heller ikke udnyttet sine 5 fordele.
Herefter var der atter dansk break-mulighed, som blev afværget, men på den næste danske break-mulighed afgjorde en dobbeltfejl partiet til dansk 3-0 føring.

Mikael Torpegaard
© KJSelekta.dk – Mikael Torpegaard

Torpe indledte også sit 2. serveparti med en dobbeltfejl, og Vega tog efterfølgende det ene break tilbage efter et dansk fejltræf, og efter flere fejl fra Torpe holdt Vega serven rent til 2-3.
Tilsyneladende havde Torpe ramt en periode, hvor både serven og koncentrationen svigtede med endnu flere fejl til følge, og Vega brød serv igen og udlignede til 3-3.

Quinton Vega
© KJSelekta.dk – Quinton Vega

Forspringet blev dog straks genetableret, da Torpe igen brød Vegas serv, men 2 danske dobbeltfejl medvirkede til, at Vega kunne udligne til 4-4, og da Vega derefter holdt serv, var Puerto Rico for første gang i kampen foran ved 5-4.

Mikael Torpegaard
© KJSelekta.dk – Mikael Torpegaard

Et dansk passerslag ved 30-30 i en presset situation og appel til publikum, som reagerede med klapsalver, bragte ny energi og udligning til 5-5, men Vega holdt derefter serv til 6-5, hvorefter Torpe også holdt serv, hvorved sættet blev afgjort i tiebreak.

Quinton Vega
© KJSelekta.dk – quinton Vega

Vega vandt det første minibreak til 2-0 med en følt bold på tværs, men med 2 efterfølgende danske minibreaks førte Torpe 3-2, og han holdt derefter serv til 5-2, hvorefter Vega reducerede til 4-5 i egen serv.
Et net-fremstød fra Vega fremprovokerede endnu et minibreak til 5-5, hvorefter Torpe holdt serv til 6-5 og dansk sætbold, som blev udnyttet, da Vega sendte bolden over baglinjen.

Mikael Torpegaard
© KJSelekta.dk – Mikael Torpegaard

Trods 0-30 i starten af 2. sæt holdt Torpe serv til 1-0 efter 4 vunde bolde i træk. Vega havde derefter 40-15 i egen serv, men Torpe vandt igen 4 bolde i træk og brød til 2-0 og med et rent serveparti bragte han Danmark på sejrskurs ved 3-0, og med endnu et break udbyggedes føringen til 4-0.

Den danske dominans fortsatte, da Torpe holdt serv til 5-0, hvorefter en dobbeltfejl til 0-40 og en dansk returvinder sikrede sejr til Torpegaard 7-6(5), 6-0 og den forventede 1-0 føring.

Mikael Torpegaard
© KJSelekta.dk – Mikael Torpegaard

Comeback fra 1-5 afgørende for Holger Rune

I den næste kamp var der store – og berettigede – forventninger om endnu en dansk sejr til Danmarks 2. single Holger Vitus Nødskov Rune, selvom han kun er 16 år og mødte Puerto Ricos 1. single Ignacio Garcia, der ligesom Vega i den første kamp kunne spille uden samme forventningspres, og Garcia fik en flyvende start på kampen, da han holdt serven rent i sine 2 første servepartier.

Holger udlignede ganske vist til 1-1, da han vandt sit første serveparti fra 40-15, men i det næste serveparti sluttede han med en dobbeltfejl, som betød 3-1 til Garcia, som udbyggede føringen til 4-1, da han holdt serv ved 40-15.
I Holgers næste serveparti, satte Garcia ved 30-30 en returnering ned i fødderne på Holger, hvilket gav endnu en break-mulighed, som blev udnyttet til 5-1, da en longline fra Holgers forhånd blev for bred.

Ignacio Garcia
© KJSelekta.dk – Ignacio Garcia

Holger erkendte efter kampen, at han langt fra havde spillet sit bedste tennis, men han fik gradvist mere kontrol over spillet, og med flere tempofyldte slag tog han det ene break tilbage til 2-5, og han fulgte det op med et rent parti til 3-5.
Desuden havde Holger derefter 2 break-muligheder for også at tage det sidste break tilbage, men Garcia afværgede begge muligheder, hvorefter Holger fik endnu en chance, som blev udnyttet til 4-5 med et passerslag i fuldt løb på en bold i krydset ved baghåndshjørnet, hvilket fremkaldte stor jubel fra både Holger og publikum.
På billedet herover fra det efterfølgende pressemødet fortæller Holger om følelsen ved at fyre netop den bold forbi modstanderen.

Holger Vitus Nødskov Rune
© KJSelekta.dk – Holger Vitus Nødskov Rune

Da dommeren ved 15-30 undlod dommeren at dømme en mistænkelig lang bold fra Garcia ude ved, blev stillingen 15-40 i stedet for 30-30, hvilket gav Puerto Rico 2 sætbolde, og en efterfølgende dansk dobbeltfejl hindrede, at Holger kom helt tilbage i sættet, som Garcia derved vandt Garcia 6-4.

Ignacio Garcia
© KJSelekta.dk – Ignacio Garcia

Det fik formentlig alligevel afgørende betydning for det fortsatte forløb, at Holger var kommet så godt tilbage fra 1-5, og han fortsatte de gode takter i 2. sæt, hvor Garcia indledte med at holde serv, men Holger udlignede til 1-1 efter et rent parti, som blev afsluttet, da Holger lagde bolden på tværs ved nettet efter en “tweener” fra Garcia.

I Garcias næste serveparti afgjorde Holger ved stillingen 15-15 bolden ved nettet, men da bolden både ramte ketsjeren og Holgers hoved, gik pointet i stedet til Garcia.
Derefter blev et forsøg på passerslag longline med baghånden en anelse for bred, og da Holger derefter brændte et smash, holdt Garcia serv til 2-1.

Holger Vitus Nødskov Rune
© KJSelekta.dk – Holger Vitus Nødskov Rune

I det næste danske serveparti satte Holger en 40-0 føring over styr, og på endnu en fordel blev han passeret ved nettet, men i femte forsøg fik Holger omsider partiet hjem til 2-2.
I det næste serveparti sneg flere fejl sig ind i Garcias spil, hvilket Holger straks udnyttede til at bryde serven, og han holdt derefter sin egen serv rent til 4-2.

Garcia holdt derefter serv til 3-4, men Holger bevarede forspringet, da han holdt serv til 5-3 efter 40-0 og en enkelt dobbeltfejl, og Holger bevarede sit momentum, da han på servereturneringen ved 30-40 fremtvang fejl fra Garcia og sikrede 2. sæt 6-3.

Holger Vitus Nødskov Rune
© KJSelekta.dk – Holger Vitus Nødskov Rune

I 3. sæt afværgede Holger en enkelt break-mulighed, inden han holdt serv til 1-0, og i Garcias efterfølgende serveparti brød Holger til 2-0 på sin første mulighed ved 30-40.
Bagud 15-30 leverede Holger et følt lob til 30-30 og en vinder til 40-30, hvorefter den næste bold fra Garcia blev dømt ude, men den blev overrulet af dommeren og spillet om, hvorefter endnu en bold fra Garcia blev dømt ude, hvorved Holger holdt serv til 3-0.

Holger Vitus Nødskov Rune
© KJSelekta.dk – Holger Vitus Nødskov Rune

I Garcias næste serveparti fortsatte Holger de gode takter, og han havde desuden netkanten til hjælp, da han igen brød Garcias serv til 4-0.
Det overbevisende spil fortsatte, da Holger bragte sig på 40-0 i egen serv, og selvom Garcia fik reduceret til 30-40 efter en dobbeltfejl og endnu en dansk fejl, sikrede Holger sig en afgørende føring på 5-0.

Holgfer Vitus Nødskov Rune
© KJSelekta.dk – Holger Vitus Nødskov Rune

Da Garcia servede for at forlænge kampen, kom han hurtigt bagud 0-40, hvilket betød 3 danske matchbolde, og på den første blev Garcia presset til at sende bolden over baglinjen til dansk sejr 4-6, 6-3, 6-0.

Holger Vitus Nødskov Rune
© KJSelekta.dk – Holger Vitus Nødskov Rune

Dermed førte Danmark opgøret 2-0, og den danske holdkaptajn Frederik Løchte Nielsen var på det efterfølgende pressemøde yderst tilfreds med begge de danske single spilleres indsats, ikke mindst på grund af den måde, som de begge håndterede situationen mentalt, efter at spillet ikke helt havde fungeret i dele af 1. sæt.

Torpe var ikke overrasket over, at hans modstander undervejs spillede på så højt niveau, da han kunne spille helt uden forventninger og derfor bedre kunne tillade sig at satse og slå hårdt på alt, hvilket han var god til i 1. sæt, hvor danskerens serv ikke helt fungerede, hvilket smittede af på resten af spillet.
Derved blev Vega trods en god dansk start blev lukket ind i 1. sæt, men Torpe var godt tilfreds med, at han bevarede en god mental approach til opgaven og sikrede sættet alligevel, fordi han turde spille sit spil i stedet for at gå i panik og blive opgivende og håbe på fejl fra modstanderen.
Da serven fungerede bedre i 2. sæt, kunne han derfor bedre køre på med det tennis, som han ønskede at spille.

Holger erkendte, at han startede kampen lidt for offensivt ved at slå for meget til boldende uden at have fundet timingen, og han begyndte derefter at “fedtspille”, indtil han efter 1-5 i 1. sæt finder niveauet og kommer tilbage i sættet.
Selvom han tabte 1. sæt, tillagde han sit comeback kæmpestor betydning for, at han kom tilbage i kampen, da han derved kunne tage momentum videre til resten af kampen.
Han var ligesom Torpe stolt af sin mentale indsats efter en start, hvor han selv betegnede sit spil som “virkelig dårligt”, men han blev ved med at forsøge de rigtige ting og justere undervejs i samråd med Løchte.

Løchte var ganske fortrøstningsfuld efter den perfekte start med 2 sejre, og nogle begyndernerver, der var skaffet af vejen, hvilket giver Danmark et perfekt udgangspunkt inden lørdagens kampe, men det ændrer ikke noget ved holdets tilgang til opgaven, hvor det uanset stillingen gælder om at yde det bedste, både af hensyn til publikum og i respekt for turneringen.

Både Holger og Torpe havde stor ros til publikum, som de begge var gode til at få til at reagere, når de havde spillet gode bolde og selv appellerede med knyttede næver.
Holger var især tilfreds med den føromtalte baghåndsvinder, som han betegnede som et fedt slag, der også fik publikum op på dupperne.
Torpe havde også en afgørende situation i 1. sæt, hvor en appel til publikum var med til at påvirke spillet i positiv retning, og han synes at publikum var gode til at forsøge at løfte spillerne både i medgang og modgang, og det er altid en fornøjelse at spille på et hold foran et medlevende publikum.
Løchte fremhævede at publikum også udviste forståelse, når spillet ikke lige gik danskernes vej, og han påpegede, at der ikke er nogen, der mere end spillerne på banen ønsker, at spillet fungerer.

Davis Cup: Mikael Torpegaard og Holger Rune spiller singlerne mod Puerto Rico

Lørdag indledes med double kl. 1200, men først en time før kampstart bliver det offentliggjort, om de to nationer benytter den holdopstilling, som herover blev oplyst efter lodtrækningen i fredags.

Efter doublen bliver Thomas Kromann hyldet for sin mangeårige indsats på holdet, hvorefter de 2 sidste singler afvikles, med mindre det besluttes at aflyse den sidste kamp, hvis Danmark har sikret sig den samlede sejr forinden.