At blive en dygtig tennisspiller kræver det at man kommer hele vejen rundt. Udover træning og jævnlig konkurrence skal man også have blik for værdien af simple, sunde livsvaner. Fornuftige kostvaner, et stabilt søvnmønster og god form er uomgængelige faktorer, der styrker din udvikling. 

Forbedrer din kondition med varieret træning 

For at træne tennis skal man virkelig have en god kondition og kunne klare lange intervaller i højt tempo. Konditionstræning forbedre din krops evne til at føre ilt fra lungerne ud til musklerne. Træningsformer som løb, cykling, roning og svømning er gode supplementer, som giver god kondition. Det handler om hvad er motivere en til at komme i god form og det kan til tider være godt med varierende træning.

Cykling er både en skånsom, nem og effektiv motivationsform, for langt de fleste kan være med. I modsætning til f.eks. løb er cykling lang mere skånsomt for kroppen, da du undgår belastninger i form af stød og slag. Derfor er cykling især godt for folk med dårlige knæ. Hvis man sætter sig mere ind i cykling, så er der flere former for cykling og derfor også forskellige cykler, samt udstyr. Pedalatleten er det perfekte sted at finde både inspiration og investere i en lang række forskellige produkttyper inden for cykling. Cykeltræning kan desuden give dig stærke og mere udholdende muskler, du forbedrer din kondition og dit kalorieforbrug er i top. Der er med andre ord mange gode grunde til at cykeltræne!

Giv kroppen de værktøjer den kræver

Din kost er altid noget af det vigtigste, så din krop kan yde sit allerbedste. Hvis du ikke giver kroppen de værktøjer den har brug for, så vil du kunne mærke, at den ikke er helt så samarbejdsvillig, som du ellers ville ønske.

Den rette ernæring er godt brændstof for en tennisspiller. Det er vigtigt at spise sundt og varieret, som de fleste sportsfolk allerede er opmærksomme på. Spis altid kort tid efter en træning, gerne et kulhydratfyldt måltid inden for 30 minutter efter et træningspas. De helt gode snacks inden træning, som indeholder den gode energi er bananer, æbler, tørrede frugter, frugtkager, groft brød med honning eller müslibarer. Der findes en lang række kostråd, som er målrettet til din hverdag og dit træningsprogram. Tag eventuelt et kig på CSL for råd til flere forskellige kosttilskud og guides til at optimere din træning igennem kosten.

Væske er dels nødvendig for at undgå dehydrering og dels for regulering af kropstemperatur og transport af næring i kroppen. Man kan drikke ud fra hvilken mængde væske der skal bruges i det næste sæt, så kan det indtages i det forrige. Man skal dog ikke drikke for store mængder ad gangen, for så kan maven føles tung og kan føre til ubehag ved efterfølgende fysisk udfoldelse.

Forebyg skader og pas på kroppen 

Hvilken form for sportsernæring og hvilke kosttilskud, der hører til en given sportsgren afhænger af sportsgrenens arbejdskrav. Tennis er karakteriseret ved at bestå af korte intense perioder, hvor man kæmper og pointene og derefter korte pauser mellem boldene og partierne.

Kreatin gør musklerne stærkere og hurtigere, øger korttidsmuskeludholdenheden lidt og øger udbyttet af styrketræning. Eftersom styrketræning er et værdifuldt værktøj til at gøre atleter stærkere, mere modstandsdygtige over for skader og give en bedre kropssammensætning er det oplagt at bruge for tennisspillere.

Den gode kost og kosttilskudende kan være med til at forebygge skader og smerter. Det er dog meget normalt at folk der træner tennis på højt niveau får problemer med muskler, sener og led undervejs. Vi har alle hørt om Wozniacki og hendes gigtsygdom. Der er heldigvis meget man kan gøre undervejs og efterfølgende, og der opdages hele tiden nye metoder og medicin til formålet. CBDolierne skriver blandt andet om cannabis mod smerter og meget andet. Olien har anti-inflammatoriske fordele og kan behandle gigt, hvilket kan være relevant som tennisspiller.

Forrige artikelDavis Cup: Mikael Torpegaard og Holger Rune spiller singlerne mod Puerto Rico
Næste artikelDavis Cup: Både Mikael Torpegaard og Holger Rune uddeler æg efter besværlig start
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.