Med en solid indsats efterlod Mikael Torpegaard ikke tvivl om sejren mod Davis Cup kollegaen Christian Sigsgaard

Her på Tennisavisen var der med spænding set frem mod det rent danske opgør ved 2016 USTA/ITA National Indoor Intercollegiate Championships på
USTA Billie Jean King National Tennis Center – Flushing, NY, da to danske Davis Cup spillere Christians Sigsgaard (Sigs) og 1. seedede Mikael Torpegaard (Torpe) ved skæbnens – og lodtrækningens – ugunst skulle mødes allerede i 1. runde.

I det følgende benyttes for nemheds skyld Sigs og Torpe, som de ofte kaldes i tennis-kredse, og udtrykke noAD vil blive anvendt i situationer, hvor et parti afgøres på en enkelt bold, når stillingen er 40-40.

Også på Texas Tennis’ twitter havde man set frem mod, at både Sigs og hans team-kammerat Yuya Ito skulle i aktion onsdag eftermiddag

Sigs vandt lodtrækningen, og han kom straks bagud 0-40 i egen serv, men han fik dog udlignet til 40-40, hvorefter Torpe alligevel brød serven på noAD, hvorefter han sikkert holdt serv og konsoliderede sit break.

Ved 0-2 kom Sigs bagud 15-40 i egen serv, og igen fik han udlignet til 40-40, og denne gang lykkedes det for ham at holde serv på noAD.
Torpe holdt igen serv komfortabelt ved 40-15, hvorefter Sigs igen måtte anvende noAD for at holde sin serv efter at have været bagud 15-40.

Efter et blankt parti til Torpe, fik Sigs reduceret til 3-4, uden at han denne gang behøvede noAD, selvom Torpe var med til 30-30, og i Torpes næste parti måtte han for første gang anvende noAD, da han holdt serv til 5-3.

Sigs holdt sig inde i sættet med et sikkert serveparti, som han vandt fra 40-15, så Torpe blev tvunget til selv at serve for sættet, som han sikrede sig fra på sin 2. sætbold efter at have bragt sig på 40-0 med et serve-es.

Break’et til Torpe i første parti blev således dyrt for Sigs, men som spillet forløb, kan der ikke indvendes noget imod, at vinderen af sættet blev Torpe, som ikke havde det store problemer i egen serv.

Dårlig start for Sigsgaard afgjorde kampen

I det første parti i 2. sæt blev Sigs igen brudt, hvilket skete efter et par marginale kendelser efter 30-30, der begge gik Torpes vej.
Torpe holdt serv til 2-0, og det blev desuden 3-0, da Sigs efter 40-30 i egen serv blev brudt ved noAD som følge af et par fejl.

Herefter var kampen tilsyneladende reelt afgjort, og det blev ikke bedre, da Torpe holdt serv, og Sigs kom bagud 0-4, og derefter blev brudt blankt til 0-5.
Sigs fik dog chancen for at bryde tilbage og få et enkelt parti i sættet, men Torpe sikrede sig efter 1 time og 4 minutter sejren 6-4, 6-0 på sin første matchbold på en noAD.

Efter kampen havde Torpe denne vurdering af, hvorfor det blev ham, der stod som vinder:
“Følte at jeg servede solidt gennem hele kampen og servede mig ud af tætte situationer, som var afgørende, når det nu er noAD formatet vi spiller i. Tror at det var serv og returneringerne der gjorde den største forskel i kampen”

Sigsgaard fortsætter i Consolation-rækken

Turneringen er dog ikke helt forbi for Sigs, som fortsætter i Consolation rækken.
Det samme var Yuya Ito tæt på, da han et par gange måtte afværge matchbolde i 2. sæt mod Chris Eubanks (GT), der havde vundet 1. sæt 7-5, men japaneren tvang med 10-8 i tiebreak kampen ud i 3. sæt, men han ender alligevel i Consolation, da han tabte 3. sæt 2-6.

Både 1/8-finaler og kvartfinaler afvikles fredag, men modstanderen til Torpe er endnu ikke fundet, da kampen mellem Ryan Peniston (Memphis) og JC Aragone (Virginia) i skrivende stund ikke er færdigspillet.

Fredag spiller Johannes Ingildsen og hans team-kammerat Alfredo Perez fra Florida 1. runde i double mod Arthur Rinderknecht og Max Lunkin fra Texas A & M.
Perez var også med i single, men han tabte i 1. runde 4-6, 7-6(5), 2-6 til Gage Brymer fra UCLA.

Svenske Gustav Hansson (OLE) er videre til 1/8-finalen efter sejr over Shawn Hadavi (COL) 6-4, 7-6(3).
Det samme er Torpes team-kammerat fra Ohio State, Hugo Di Feo, som vandt over Ronnie Schneider (UNC) 6-4, 7-5.

Hugo Di Feo, Mikael Torpegaard
Foto: OSU Athletics – Hugo Di Feo og Mikael Torpegaard

Der er links til lodtrækning, livescore, livestream mv. på http://www.itatennis.com/Events/ITANationalChampionships/USTA_ITA_National_Indoor_Intercollegiate_Championships.htm