En topmotiveret Elias Ymer var spilstyrende i kvartfinalen mod Holger Rune, der stædigt afviste at lade trække sig efter 1. sæt, selvom kroppen efter 12 kampe havde mest brug for ro

Siden 18-årige Holger Vitus Nødskov Rune for godt 2 uger siden spillede sin første kamp ved ATP Challenger turneringen i Oeiras, har han vundet 11 af 12 kampe, hvoraf flere varede omkring 3 timer, hvilket i længden er både fysisk og mentalt krævende.

Da Holger i kvartfinalen ved ATP Challenger 100 turneringen i Lyon i Frankrig mødte 25-årige Elias Ymer greb svenskeren dirigentstokken fra starten af kampen, hvor Holger havde svært ved at finde rytmen, og spillet var præget af usædvanlig mange fejl, som medvirkede til, at Holger allerede i sit første serveparti blev brudt til 0-2, hvorefter Ymer holdt serv til 3-0 efter 40-15.

Tennisspilleren Elias Ymer
Foto: Sportsfotograf.com. – Elias Ymer

Svenskeren havde desuden en enkelt break-mulighed til 4-0, inden Holger holdt serv til 1-3, hvorefter Ymer med et rent parti bevarede forspringet ved 4-1, og da han desuden vandt de næste 2 servepartier sluttede 1. sæt 6-3 til Ymer.

I sætpausen havde Holger en medical timeout, men selvom han havde ondt i både ankel og skulder og hele kroppen var træt, insisterede Holger på at forsætte kampen i 2. sæt, hvor han allerede var i problemer ved 15-40 i egen serv, men på den 2. svenske break-mulighed fik Holger hjælp af en heldig netruller, som forhindrede et tidligt break.

Det var dog en stakket frist, for allerede i Holgers næste serveparti udnyttede Ymer en break-mulighed, som opstod efter flere danske fejl, som fremkaldte frustration over usikkerheden i Holgers spil.
I tennis kan der altid opstå en mulighed for at vende en kamp, og en sådan mulighed opstod, da Ymer ved stillingen 3-2 kom bagud 0-40, men selvom Ymer ved 2 af mulighederne måtte ty til sin 2. serv, blev muligheden forpasset efter danske fejl, og i stedet holdt Ymer serv, da det blev hans tur til at få hjælp af en heldig netruller til 4-2.

Holger bevarede dog kontakten, da han trods 2 svenske break-muligheder holdt serv til 3-4, hvorefter Ymer holdt serv til 5-3, og da Holger derefter servede for at blive i sættet, opgav han ved stillingen 0-15 af fortsætte kampen, som kan genses herunder.

Efter nogle fridage, som formentlig tilbringes i Sydfrankrig og Monaco, forventes træningen genoptaget i midten af næste uge, inden Holger deltager i en ATP Challenger 50 turnering i Milan i Italien.

Da ATP-ranglisten på grund af French Open ikke blev opdateret i mandags, kan Holger på mandag både tilføje de 80 point, som titlen i Biella 7 indbragte, samt 18 point for kvartfinalen i Lyon, og derved vil Holger på mandag avancere 59 pladser til no. 230, som uden tvivl rækker til en plads i kvalifikationen til US Open.

Holger ville uden tvivl være rangeret adskillige pladser højere, hvis det kun var point optjent de seneste 12 måneder, der tæller.
På racelisten, som omfatter resultater i indeværende sæson, vil Holger være i top 100, idet han på live-racelisten er no. 96 lige foran sit store idol Roger Federer.

På live-rankingen til Next Gen ATP Finals er Holger kun 2 pladser fra den 7. plads, som sikrer deltagelse i slutspillet i Milan.

Forrige artikelRang- og Entrylister uge 22->: 18-årige Carlos Alcaraz og Holger Rune i top 100 på hhv. ranglisten og racelisten
Næste artikelGive kørte over Lyngby
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.