Caroline Wozniacki forventes klar til US Open, som starter 27. august.

Carolines opvarmningningsprogram blev en kold dukkert. Skade og sygdom ødelagde planen med 3 turneringer og en uges tid til træning og finpudsning op til US Open.

Caroline har således kun spillet spillet 1 ½ kamp siden Wimbledon, og kampformen må formodes at være en kritisk faktor.

Ifølge tennislegenden Mats Wilander, som vurderer at Caroline kan nå langt i forestående US Open, kan skaden dog vendes til en fordel.

“Jeg kender ikke skadernes omfang, men nogle gange kan en skade være positiv op til en Grand Slam turnering, fordi du ikke skal spille så mange kampe, men i stedet har tid til at træne. Der hviler heller intet pres udefra,” siger Mats Willander, som endvidere mener:
” De andre favoritter skal ihvertfald holde øje med hende, for hendes sult er ikke blevet tilfredsstillet af at vinde én Grand Slam turnering”

(Uddrag fra artikel i Berlinske Tidende 23. August 2018).

Så selv om optimismen umiddelbart har trange kår grundet den manglende kamptræning, er der måske i den forberedelse, der har været mulig, styrke nok til at få noget godt ud af turneringen.

Tidligere resultater

US Open er jo efter sigende Carolines ynglingsturnering. Hun synes godt om arrangementet, tennisanlægget, banerne, stemningen, publikum.

Bortset fra årets Australian Open og sidste års Year End turnering i Singapore, har hun jo også opnået sine største resultater her: 2 finaler og 3 semifinaler. Der har dog også været et par smuttere.

Modstanderne

Lodtrækningen ser slet ikke så ringe ud for en Caroline, der jo skal spille sig i kampform i selve turneringen.

Caroline første modstander Samantha Stosur er bestemt ikke ufarlig, men hun er ikke på sit tidligere høje niveau. Caroline bør kunne få en rigtigt god kamp og sejr ud af det møde.

De mulige 2. runde modstandere bør også kunne overvindes og byde på gode kampe. Men det forudsætter at Carolines spil allerede fungerer, da såvel Lesia Tsurenko som Alison Van Uytvanck og Ajla Tomljanovic er i stand til at slå en uskarp Caroline.

Caroline møder i givet fald først en seedet spiller, nemlig (28) Anett Kontaveit i 3. runde. Katarina Siniakova kunne være et alternativ. I begge tilfælde er det bydende nødvendigt, at Carolines spil er på plads.

I 4. runde siger seedningen at (13) Kiki Bertens eller (21) Mihaela Buzarnescu kan blive modstanderen. Modstandernes niveau får nu et tak opad, og Carolines skarphed skal være der fra kampstart.

I kvartfinalen tager Caroline evt. hul på øverste hylde på WTA turen. Altid uforudsigelige og for det meste farlige (5) Petra Kvitova står øverst i seedningen. Alternativer er (11) Daria Kasatkina, en halvond ånd eller (20) Naomi Osaka eller den fremadstormende vildbasse (26) Aryna Sabalenka. Her skal Caroline være på sit højeste niveau næsten uanset hvem af disse, hun måtte møde.

Skulle Caroline spille sig videre, er vi i verdenstoppen også hvad modstanderen angår: (4) Angelique Kerber eller (6) Caroline Garcia. Alternativer kan være (10) Jelena Ostapenko, (14) Madison Keys, (22) Maria Sharapova. Hvis der skulle være en ønskemodstander blandt disse er det i hvertfald næppe Kerber – altså bortset fra det kunne blive en super kamp

Lodtrækningen betyder at Caroline først kan møde (1) Simona Halep, (3) Sloane Stephens, (7) Elina Svitolina, (8) Karolina Pliskova, (9) Julia Görges, (12) Garbine Muguruza eller en af Williams søstrene i finalen. 

Ja, lodtrækningen kunne have meget værre. Men hvis det går, som det plejer, sker der undervejs en hel masse, som kan ændre billedet totalt, og gøre også denne turnering herligt uforudsigelig.

Konklusion

Som allerede nævnt kan det se svært ud på grund af den manglende kamptræning, men dog ej umuligt. Den manglende kampform skal opvejes af Carolines erfaring, sult, spillelyst, glæde ved at spille tennis og glæden ved at spille netop i Flushing Meadows.

Der er muligvis en ressource eller en hurdle i Carolines egne forventninger og hendes eget spændingsniveau.  Disse vanskeligt kontrollable mentale faktorer kan jo være såvel en værdifuld intern medspiller som en meget besværlig modspiller. 

Caroline burde kunne nå ganske langt i turneringen, hvis hun kan få sit spil stil at hænge sammen fra start og hurtigt bygge op til sit normale niveau.

Såfremt skadesproblemet er løst, burde den fysiske del ikke volde problemer, medens mentale faktorer står til at kunne få afgørende betydning.

I den meget forenklede version handler det for Caroline “bare” om at udnytte al sin akkumulerede erfaring spillemæssigt og mentalt til hurtigst muligt at få etableret sit niveau, til at udnytte sine mange styrker. Og mon ikke Caroline har oparbejdet en masse energi, der kan kick starte hende i årets udgave af US Open. Om det rækker til at US Open 2018 kan blive Carolines 2. Grand Slam titel er en meget høj ambition – men ej en umulighed.

Forrige artikelITF Junior Kramfors: Carl Emil Overbeck vinder første ITF-titel. Alisha tæt på
Næste artikelUS OPEN
Avatar photo
Ole Jørgensen har siden 1992 har været aktiv i den lokale tennisklub bl.a. som formand for klubben i 10 år, som træner, som holdleder på et motionist turneringshold og som aktiv spiller. På den globale scene er hans store interesse dels udvikling og tendenser på og omkring WTA-touren og dels den enkelte spillers udnyttelse af sit potentiale. Oles interesse for udviklingen på WTA-touren, som han har fulgt nøje, startede især da Caroline Wozniacki vandt Wimbledon som junior.