Danske deltagere satte præg på Grade 5 turneringen i Kramfors, hvor Carl Emil Overbeck vandt over Leo Borg i finalen. Alisha Ali Hussain var i finalen i både single og double. Emil Okkels Jensen og Oskar Brostrøm Poulsen var i double-finale

Som det blev antydet i den nys udgivne artikel om Grade 4 turneringen i Phoenix, Mauritius var der også danske juniorer med Euroelite Tennis ved Grade 5 turneringen ITF High Coast Sweden Junior Open 2018, og som billedet herover viser, var der dansk vinder i Boys singles, hvor den danske U18-mester Carl Emil Overbeck i finalen besejrede den svenske U16-mester Leo Borg.

Når man er søn af så stor en personlighed som Bjørn Borg, kan det ikke undgås, at der er ekstra medie-interesse, selvom hans 15-årige søn Leo ikke umiddelbart har præsteret resultater, som på nogen måde tåler sammenligning med faderen, der i samme alder fik debut på Sveriges Davis Cup hold.

Leo har dog vist, at han har talent for tennis, og for få uger siden vandt han det svenske mesterskab i U16, hvilket Ritzau omtalte i en artikel, som bl.a. kunne læses på msn sport, hvor det dog anføres, at der venter det unge talent en yderst svær opgave, hvis han skal komme i nærheden af sin berømte fars meritter.

Leo havde på sin vej mod finalen mod Carl Emil vundet over 2 danske deltagere, idet han i 1. runde (R32) vandt 6-4, 6-2 over Oskar Brostrøm Poulsen, der ligesom Carl Emil var med EuroElite ved turneringen.

Efter komfortable 2-sæts sejre over hans landsmænd Anton Stendal (6-3, 6-3) og Eric Van Nunen (6-0, 6-3), vandt Leo i semifinalen over 16-årige Gustav Theilgaard 6-4, 7-6(9).
Med kendskabet til både Oskar og Gustav er der således tale om resultater, der “borger” for god kvalitet hos legendens søn.

Gustav havde inden mødet med Leo besejret 2 svenske deltagere, da han i 1. runde vandt 6-3, 6-2 over Viggo Grondahl, og i to tætte sæt i 1/8-finalen 7-6(5), 7-5 over 8. seedede Patrik Alvestrand, og i kvartfinalen over 4. seedede Karl Fredrik Utheim (NOR).

Resultatet betyder, at Gustav optjener sine første 9 point til ITF-ranglisten.

Gustav Theilgaard

Carl Emil, der var seedet 3, havde under hele turneringen udelukkende mødt svenske modstandere, og han indledte i 1. runde med “seger” over Timothy Carlsson Seger 6-4, 4-6, 7-5.
Derefter blev det 6-3, 6-3 over 15-årige Adrian Luddeckens, som havde fået wildcard til sin hidtil første ITF-turnering, og i kvartfinalen blev det efter en meget jævnbyrdig kamp 6-4, 6-7(5), 7-5 over hans 16-årige EuroElite team-kammerat Erik Eliasson, inden han i semifinalen vandt endnu en 3-sætter 6-3, 3-6, 6-1 over 7. seedede 16-årige Linus Carlsson Halldin.

Efter kvartfinalerne havde EuroElite dette opslag på facebook.

Carl Emil og Gustav spillede sammen i Boys doubles, hvor de var seedet 3. Efter en kneben sejr 6-4, 4-6, [12-10] over det svenske par Hugo Brungs og Adrian Luddeckens i 1/8-finalen tabte de i kvartfinalen 4-6, 6-7(5) til Jasper Oliver Van Kleef (NED) og Anton Stendal (SWE).

Bedre gik det for Oskar Brostrøm Poulsen og Emil Okkels Jensen, der var useedet.
De vandt i 1/8-finalen 6-3, 6-7(6), [10-8] over svenskerne David Flisberg og Erik Sarlvik, og i kvartfinalen vandt de en sikker sejr 6-1, 6-2 over endnu et svensk par Linus Carlsson Haldin og Timothy Carlsson Seger.
Det blev til endnu en sikker sejr, da de vandt 6-3, 6-1 over Leo Borg, der sammen med Karl Fredrik Utheim (NOR) var seedet 1.

I finalen mødte de Jesper Oliver Van Kleef og Anton Stendal, der som nævnt havde vundet over Carl Emil og Gustav i kvartfinalen, og det blev igen dansk nederlag mod det hollandsk-svenske par, som vandt finalen 6-2, 2-6, [10-4].

EuroElite kunne glæde sig over, at både Anton Stendal og Oskar sørgede for, at teamet var repræsenteret med en spiller på begge sider af nettet i finalen.

Første point til Cirkeline – Alisha i finale.

I Girls singles optjente 14-årige Cirkeline Lindberg (årgang 2003) sine første 2 ITF-point, da hun i 1. runde vandt 6-3, 6-1 over 14-årige Gabriella Danielsson (SWE).
Cirkeline kom på en svær opgave i 1/8-finalen mod 2. seedede Dasha Plekhanova (CAN), der ligeledes er 14 år. Canadieren vandt 6-3, 6-2.

Cirkeline fik også en sejr i double sammen med Anna Sofia Haseth (NOR), da de vandt 7-5, 6-2 over svenskerne Tilde Howeler Lundin og Johanna Strom.
Sverige har dog flere “Tilder”, og en af dem er Tilde Stromquist, der sammen med sin landsmand Alma Johansson vandt 6-4, 7-6(3) over det dansk-norske par i kvartfinalen.

Cirkeline Lundberg

17-årige Alisha Ali Hussain var seedet 1 hos pigerne, og hun var meget tæt på at sikre sig titlen, da hun i finalen mødte Plekhanova, der som nævnt vandt i 1/8-finalen over Cirkeline.
Efter 1. sæt lignede det til forveksling en sikker dansk sejr, da Alisha havde vundet 6-0, men to sæt er aldrig ens, og i 2. sæt var blev det 6-2 til canadieren, hvorefter det efter et mere jævnbyrdig 3. sæt blev canadisk sejr 0-6, 6-2, 7-5.

Alisha havde forinden vundet overbevisende sejre i de første 3 kampe, 6-4, 6-1 over Smilla Kjaergaard (SWE) og 6-1, 6-1 over Ruya Mavi (SWE) samt 6-3, 6-1 over Sophie Wagemaker (NED), inden hun i semifinalen måtte i 3 sæt for at besejre 3. seedede Johanna Strom (SWE) 5-7, 6-3, 6-3.

Alisha Ali Hussain

Alisha var også i finalen i double, hvor hun ligeledes var seedet 1 sammen med sin svenske makker Fanny Norin, men også i double var det lige ved og næsten, da de i finalen tabte 5-7, 6-4, [5-10] til det svenske par Agnes Mitteregger og Ida Johansson.

Efter at have siddet over i 1/8-finalen vandt Alisha og Fanny 6-3, 2-6, [10-3] i kvartfinalen over svenskerne Othilia Brodin og Alva Frojd, og i semifinalen vandt de 6-2, 6-4 over Alma Johansson og Tilde Stromquist.

Forrige artikelITF Junior: Biagiotti samt Gullacksen og Rohde vinder deres første ITF-point
Næste artikelCaroline Wozniackis US Open 2018 handler meget om spillelyst, tennisglæde og opsparet energi