Onsdag den 9. februar 2022 siger Caroline Wozniacki et sidste farvel til livet som aktiv tennisspiller. I Royal Arena i København spiller danskeren afskedskamp mod sin gode veninde, tyske Angelique Kerber.

Skulle en dronning af dansk tennis kåres, så ville valget ikke være svært. Caroline Wozniacki har i sin karriere sat nye standarder for, hvad man som dansk tennisspiller kan opnå. For hun har vundet stort set alt. Et hav af WTA-titler, mere end et år som verdensranglistens nummer 1. Og bedst som hun af mange kritikere blev dømt ude og færdig trådte hun igen i karakter og vandt karrierens største sejr, da hun strøg til tops ved Australian Open 2018.

Der var derfor også lagt op til en kæmpe afskedskamp mod Serena Williams sidste år. En kamp der desværre måtte udskydes på grund af Corona. Derfor er det med stor glæde, at arrangørerne bag sidst på sommeren kunne melde ud, at kampen nu endelig er blevet programsat igen. Det er F Sports Group der står bag eventet. Både for den tidligere førstemand Ole Frederiksen og den nuværende, sønnen Mads Frederiksen, er det en helt særlig oplevelse at få lov at arrangere Caroline Wozniackis afskedskamp.

Heidi Skibsted

”Både min far og jeg er store tennis-elskere. Vi har kendt Caroline siden hun var 12 år gammel og har undervejs arbejdet sammen med hende flere gange. Derfor er det også en stor fornøjelse at være med til at kunne hylde Caroline og den unikke karriere hun har haft. Hun er i mine øjne en af de største sportsstjerner vi har haft i Danmark. Derfor bliver det også en aften i hendes tegn. Der bliver både tennis, underholdning og ikke mindst en kæmpe hyldest af Caroline, fortæller Mads Frederiksen.

At hjertet banker helt særligt for tennis hos folkene bag, bør man ikke betvivle. Far og søn stod i mange år bag den succesfulde ATP-turnering Copenhagen Open, præcis som de har arrangeret en lang række unikke tennisbegivenheder på dansk grund. Her har de præsenteret legender som John McEnroe, Boris Becker, Henri Leconte, Mats Willander, Stefan Edberg og Bjørn Borg for det danske publikum. Nu er tiden altså kommet til en dansk superstjerne, der med sit karrierestop vel også kan sættes ind i kategorien ”legende”.

Få billetter tilbage

Da den oprindelige afskedskamp mellem Caroline Wozniacki og Serena Williams blev annonceret, var billetterne væk på rekordtid. Da kampen blev udsat og tidshorisonten ukendt, blev der tilbagebetalt en del billetter. Det gør, at der fortsat er enkelte ledige billetter til salg inden arrangørerne kan melde alt udsolgt. Hvilket til den første tenniskamp nogensinde i Royal Arena vil være cirka 12.000 tilskuere.

”Jeg håber og tror, det bliver en helt udsolgt arena, vi kommer til at se. Jeg kan godt love, at det bliver en unik aften. Jeg ved Caroline træner hårdt for at være klar, så publikum kan både se frem til god tennis, en helt unik stemning og så vil vi, så godt som det er muligt, forsøge at overraske Caroline med noget hun ikke forventer,” siger Mads Frederiksen uden at ville løfte sløret nærmere for, hvad den overraskelse indeholder.

Afskedskampen har grundet Corona ladet vente på sig. Siden Caroline Wozniacki spillede sin afskedsturnering ved Australian Open i januar 2020 har Corona hærget, præcis som danskeren er blevet mor for første gang. Derfor er der gået mere end to år fra karrieren stoppede til det nu, endeligt, bliver tid at sige farvel til sit hjemmepublikum.

En unik personlighed på flere planer

Personligt glemmer skribenten aldrig en episode i KB-hallen, hvor en 14-årig Caroline Wozniacki spillede opvisningskamp mod en af datidens superstjerner, Martina Hingis. Schweizeren var måske ikke i sit livs form, hvilket blev klart, da den unge dansker mosede på og tvang kampen i tre sæt. Hingis troede det sidste sæt var et tie-break-sæt, hvilket ikke var aftalen. Så turneringsleder Peter Bastiansen måtte tale med store ord, mens Caroline Wozniacki bare sad og glædede sig til endnu et sæt på den store scene mod en stor mester. Det var Mads og Ole Frederiksen, der arrangerede kampen dengang.

”Den episode er et godt billede på, hvordan Caroline er. Hun gav den fuld gas, som var det en Grand-Slamfinale. Hun har altid forsøgt at flytte barren for, hvad der kan lade sig gøre. Samtidig har hun bare en smittende personlighed, der gør man bare er i godt humør i hendes selskab. Hun har sjældent en dårlig dag,” siger Mads Frederiksen.

Med en sidste serv fra Wozniacki er det måske svært at se, hvornår der igen bliver toptennis på dansk grundet arrangeret af f Sports Group. Mads Frederiksen føler sig dog sikker på, at der også i fremtiden vil blive unikke oplevelser for det danske tennispublikum.

”Jeg føler mig helt sikker på, at der kommer flere store tennisbegivenheder herhjemme. Mit hjerte banker så meget for sporten, og lige nu har vi to nye spillere, der gør det helt fantastisk. Forhåbentligt kan vi lave noget med dem de kommende år. I kombination med det internationale netværk vi har, så ser jeg store perspektiver, også i fremtiden,” slutter Mads Frederiksen.

Forrige artikelTravl Golf og Tennis sæson i Spanien
Næste artikelTurneringer uge 48: Davis Cup Finals i afgørende fase uden Spanien på hjemmebanen
Per Colstrup Vinkel
Per Vinkel er professional journalist og tenniskommentator. Hans mangeårige arbejde, interesse og engagement i tennissporten, gør Per til en af de bedste danske tennisjournalister.