Vi har modtaget denne spændende pressemeddelelse fra Bagsværd Tennisklub:

BTK-spillerne Line Irby Nørregård, Silas Pihl og Mads Bojsen hjalp Danmark til at vinde sølv i eliterækken (Line) og bronze i amatørrækken (Mads og Silas) ved det nyligt afholdte VM i Racketlon for landshold i polske Wroclaw.

 

Hvad er racketlon?

 

Racketlon kan kort beskrives som ketsjerspillernes triatlon. To spillere dyster mod hinanden i bordtennis, badminton, squash og tennis – i nævnte rækkefølge – og spiller til 21 points i hver disciplin. Vinderen er den spiller der har vundet flest points i alt. Man kan godt tabe 3 discipliner, men vinde den sidste disciplin så stort at man samlet vinder kampen. Hver bold tæller!

 

Racketlon i verden

 

Der er blevet spillet racketlon siden slutningen af 1980´erne og spillets oprindelse er svensk. Racketlon er specielt populært i Skandinavien og i mellem- og østeuropa, bl.a. spilles der ugentligt i en bundesliga i Tyskland.

 

Siden 2001 har der været afholdt VM i disciplinen og den første dansker var med i 2009. I 2014 deltog 26 danskere i det individuelle VM i august i London og 22 danskere stillede til start i Polen d. 20.-23. november hvor der blev afholdt VM for doubler og hold. Heriblandt deltog 4 spillere fra Bagsværd Tennis Klub.

 

Racketlon i Bagsværd Tennis Klub

 

BTK har siden maj i år tilbudt racketlon som en ny aktivitet i idrætsforeningen. I sommerferieaktiviteterne blev der afholdt 2 uger med sommerferieaktiviteter for i alt 28 børn der svingede ketsjerne i denne alsidige idrætsgren.

 

BTK tilbyder racketlon for både børn og voksne i Bagsværd Skoles boldhal, der har udmærkede faciliteter til især bordtennis og badminton, og der trænes også i minitennis. Forholdene er ikke optimale til tennis, men der kan spilles tennis i hallen. Squash er der desværre ikke mulighed for at spille i Gladsaxe Kommune (endnu) og derfor er BTK ved at etablere et samarbejde med Herlev/Hjorten squashklub. Derudover samarbejder BTK med Gladsaxe-Søborg Badmintonklub, hvor Line og Silas i øvrigt også spiller med stor succes.

 

Racketlon er for alle

 

Spillet passer perfekt på profilen af den moderne idrætsudøver der ikke kun gider dyrke en idrætsgren. Se bare hvor populært triatlon er blevet, og ønsket om alsidighed kan også aflæses i den succes fitnesscentrene har med et bredt udbud af forskellige aktiviteter til sine kunder.

 

BTK har netop fået en bevilling fra Gladsaxe Kommunes Folkeoplysningsudvalgs initiativpulje bl.a. til indkøb af rekvisitter, som klubben er meget taknemmelig for. Så der kræves ingen særlige forudsætninger eller dyre indkøb af ketsjere og bolde for at være med. Se på www.btktennis.dk hvornår der er træning og kom og prøv.

Det koster ikke noget at prøve – men du ”risikerer” at blive bidt af det!

 

DM i Racketlon i Herlev d. 27.-28. december

 

Der afholdes DM i juleferien i Skinderskovhallen i Herlev og der er rækker for alle. A, B, C-rækker, samt junior og veteranrækker. Alle er garanteret mindst 3 kampe, så det er også en oplagt mulighed for at stifte bekendtskab med denne fremvoksende idrætsgren. Arrangementet er bl.a. støttet af det lokale tømrerfirma Hagelund og Jensen fra Gladsaxe.

Følg med på http://www.racketlon.dk/ for yderligere informationer og tilmelding.

Forrige artikelIPTL – det er fredag det begynder!
Næste artikelITF Sousse: Julie Noe wildcard til en enkelt kamp
Ralph Elm Hansen
Ralph Elm Hansen er inkarneret tennisnørd og har mange års erfaring som tennisskribent. Han har tidligere drevet et af Danmarks mest seriøse tennissites, Tenaro, og har været med i redaktionen på Tennissporten.dk.