I 1. runde i hovedturneringen ved juniorernes udgave af Australian Open var Christian Sigsgaard, der er rangeret 194, første dansker i aktion, og han fortsatte, hvor han slap i kvalifikationen.

Christian har haft tilsyneladende fundet det gode spil frem, efter at han med noget besvær havde klaret 1. runde i kvalifikationen mod (85) Yusuke Takahashi (JPN), der havde vundet 1. sæt 6-2 og var godt med i 2. sæt, som Christian vandt knebent 7-5.
Herefter har Christian endnu ikke været i større problemer, idet han tog 3. sæt 6-2, og i kval-finalen blev det 6-3, 6-3 mod (118) Bjorn Thomsen (IRL).

I 1. runde i hovedturneringen mødte Christian natten til lørdag (166) Scott Jones (AUS), der havde fået wildcard, og Christian fortsatte den gode stime ved at vinde kampen med de overbevisende cifre 6-1 6-3.

Christian har dermed besejret 3 spillere, som alle er højere rangeret, og i næste kamp er modstanderen endnu bedre placeret, når han i 2. runde møder 14. seedede (no. 21) Stefanos Tsitsipas (GRE), der vandt 6-3, 6-2 over (67) Fabian Fallert (GER).
I sidste uge vandt Tsitsipas 6-4, 6-4 over Johannes Ingildsen i 1. runde i Traralgon.

Christian vandt 7-6(2), 6-4 i det hidtil eneste indbyrdes møde mod den 16-årige græker ved Grade 2 turneringen i Senec (CZE) i januar 2014.
Tsitsipas har siden da præsteret flotte resultater, bl.a. semifinale ved Grade 2 Montreal og finale i Plantation (USA) i december, hvor både Christian og Benjamin tabte i 1. runde.

Inden 2. runde spilles, skal Christian søndag spille 1. runde i double sammen med Nam Hoang Ly (VIE) mod 7. seedede Lloyd Harris (RSA)/Juan Jose Rosas (PER) som 5. kamp på Court 22.

Emilie Francati kunne ikke holde fast i forspring mod no. 40 Kuzmova

Emilie Francati var næste dansker på banen lørdag, hvor hun mødte Viktoria Kuzmova (SVK), som er rangeret som no. 40, hvilket er 50 pladser højere end Emilie, som dog kom bedst fra start, da hun vandt 1. sæt 6-4.

Emilie var også foran et stykke inde i 2. sæt, men det lykkedes Kuzmova at få vent kampen, som hun vandt 4-6, 6-4, 6-2.

Emilie er fortsat med i turneringen, da hun også stiller op i double sammen med Emily Arbuthnott (GBR), som hun har spillet med ved flere turneringer.
De spiller søndag 4. kamp på Court 10 mod Jessica Ho/Raveena Kingsley (USA).

Emilie Francati
Foto: Francati

 

Benjamin Hannestad spiller 1. runde søndag

Benjamin Hannestad, der er no. 73, undgik ligesom Emilie at spille kvalifikation, da han lige akkurat kom ind i hovedturneringen på den sidste plads.
Han spiller søndag den 2. kamp efter kl. 0100cet på Court 12 mod (81) 16-årige Chien Hsun Lo (TPE).

Desværre er der ikke mulighed for at få TV billeder fra juniorkampene, men man kan følge med på Live Scores på turneringens hjemmeside eller på Australian Open App’en.

Benjamin er også med i double sammen med Domagoj Biljesko (CRO), og de møder Aleksandre Bakshi (GEO)/Stefanos Tsitsipas (GRE). Sidstnævnte kommer dermed til at møde begge danske deltagere.
Doublen er ikke programsat til søndag.

Tennisspilleren Benjamin Hannestad
Foto: Sportsfotograf.com.
Forrige artikelMaui Challenger: Frederik Løchte Nielsen direkte inde i hovedturneringen
Næste artikelAustralian Open: Azarenka vinder i 2 sæt efter god fight. Kvitova sendt ud af Keys
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.