Semifinalerne ved Australian Open hos kvinderne blev to meget forskellige opgør, men med det samme resultat – favoritten vandt. I den første mødtes Sharapova og Makarova, og i begyndelsen så det ud til at Makarova var indstillet på at give Sharapova kamp til stregen, men det blev ved de første par partier, så stod der Sharapova på resten af kampen. Det var ikke fordi Sharapova spillede godt, men hun gjorde det der skulle til. For halvfyldte tilskuerpladser, som må være skuffende for en semifinale ved en grand slam, kørte Maria sejren hjem uden at spille sig ud – her er statstikken fra kampen, der tydeligt viser hvor dominerende hun trods alt var:

Anden semifinale mellem Serena Williams og Madison Keys blev en anden og meget seværdig semi. Den 19 årige amerikaner, der trænes af den tidligere storspiller Lindsey Davenport, gjorde alt hvad hun kunne for at vinde første sæt. Sættet bølgede frem og tilbage med server af verdensklasse – prøv bare at se statistikken nedenfor – sjældent at se så mange esser i en kvinde match. Keys er en spiller vi kommer til at høre meget om i fremtiden, og havde det ikke været for et ømt lår, tror jeg Keys kunne have vundet første sæt. Andet sæt var et lidt mere sikkert sæt for Serena, selvom hun måtte ud i udmarvende dueller i slutningen af sættet. Godt spil af begge damer til stor fornøjelse for det 3/4 fyldte Rod Laver Arena.

Det kan ikke andet end blive en “must see” finale i morgen. Resultatet af finalen er også afgørende for om Serena får sin slam titel #19 og dermed kommer foran Chris Evert og martina Navratilova – så spændende bliver det!

Forrige artikelAustralian Open: Djokovic cruiser forbi Raonic
Næste artikelAustralian Open: Emilie/Emily misser finale efter føring i match-tiebreak
Leif Hørgren Mortensen
Leif Hørgren Mortensen er selverklæret tennisfan med særlig interesse for WTA-touren og Caroline Wozniacki. Leif er aktiv tennisdebattør på sociale tennismedier og også en stor bidragsyder på det internationale tennissite, Tennisfrontier.com.