Dagens kamp på Margaret Court Arena mellem Caroline Wozniacki og engelske Johanna Konta var igen et første møde mellem to spillere. Jo Konta, som hun normalt kaldes, er pt. nr. 9 på ranglisten og kommer oprindeligt fra Australien, og Konta er startet forrygende i 2017, hvor hun vandt turneringen i fødebyen Sydney i sidste uge, og med et godt hjemmepublikum var scenen sat til at fortsætte dette momentum.

Fra starten af første sæt blev Caroline mødt af en aggressiv Konta, der fik sin første breakmulighed. Den blev afværget af gode server op gode returer 10. Konta fortsatte sin aggressive start og vandt efterfølgende sit serveparti rent. Specielt Kontas baghånd var god. Wozniacki kvitterede med et godt serveparti 21. Der var kommet spil i partierne, og selvom Konta havde en god kraftfuld og hurtig serv og gode placeringsskud, var det lidt besværligt for hende at vinde partiet 22. Caroline ændrede af og til hastighed for at bryde Kontas spilrytme. Det kombineret med en meget fin placering af skuddene, der tit ramte linjerne gjorde at Caroline vandt sit parti 32. Tre esser af Konta afgjorde næste parti, men igen var Caroline i stand til at vinde et par bolde 33. Så gik den ikke længere med et par gode baghåndsvindere brød Konta i det 7de parti. Caroline prøvede med varieret spil, men Kontas returer var overbevisende på det tidspunkt 34. Konta vandt efterfølgende sit serveparti efter en forkølet forhånd af Caroline 35. Konta havde momentum og et næsten kliuisk fejlfrit spil og lidt held afgjorde næste parti og dermed 36 og første sæt til Konta. Nedenstående billede udtrykker meget godt, hvad Caroline var oppe imod:

Andet sæt fortsatte Kontas momentum og det blev hurtigt 01. Frustration var begyndt at krybe indover Carolines spil, hvilket resulterede i hendes første dobbeltfejl og breakchance til Konta, der udnyttede den med Carolines anden dobbeltfejl 02. 21 vindere havde Konta lavet indtil da, og selvom hun lavede sin anden dobbeltfejl i kampen, så vandt Konta sit 7de parti i træk 03. Alle spillets facetter var i top hos Konta: Baghånd, forhånd, netspil, linjespil og placering – mod det kæmper selv guder forgæves – hvis man tror på sådan noget. Det er sjældent at Caroline er blevet udspillet, men det skete i dag. Caroline tabte sit andet serveparti og 04. Et æg truede ude i horisonten. Konta lavede i det efterfølgende parti 3 esser, men trods det skulle hun kæmpe for partiet, da Caroline kom på 40-40 05. Det lykkedes for Caroline at undgå “ægget” med et spil, der var lige en tand bedre end i sine foregående 4 tabte partier 16. Et lille ikke opgivende blik fulgte serveholdet, og i det efterfølgende parti, hvor Konta havde lidt afslutningsnerver, var Caroline på 15-30 og hvem ved, hvis hun havde vundet det efterfølgende point så … nå nok om det, Konta vandt 61 og dermed kampen 63 61. Hatten af for en spiller der peakede på det rigtige tidspunkt. Held og lykke med dine næste kampe – måske tabte Caroline til den senere vinder af Australian Open.

Caroline spillede ikke sit bedste i dag, men fik heller ikke lov til det, så det blev lidt af en øv dag på kontoret. Når man ser bort fra det – hvis man kan – så er Caroline kommet rimelig fra start i 2017, og jeg ser gode muligheder for, at hun kommer tilbage i top 10 inden så længe, så held og lykke med det. Her lidt kampstatistik, der fortæller lidt om kampen:

Her stadioninterviewet med Konta: