En drengedrøm gik i opfyldelse, da Mikael Torpegaard fik besked om, at han efter afbud fra Steve Johnson er sikret deltagelse i Australian Open

Da 26-årige Mikael Torpegaard (Torpe) havde vist gode takter i de to første kampe i Doha, hvor kvalifikationen til Grand Slam turneringen Australien Open blev gennemført 10-13. januar, var han tættere at få opfyldt et af karrierens helt store mål end nogensinde tidligere.

Siden han startede med at spille tennis har han drømt om  at få muligheden for deltage i en af tennissportens største begivenheder, som i alle spilleres opfattelse er de 4 Grand Slam turneringer.

Det lykkedes dog ikke for Torpe at kvalificere sig, da han ikke helt fandt de samme takter i kvalfinalen mod Tomas Machac (CZE), der vandt overbevisende 6-2, 6-1.
Imidlertid håber Torpe på, at han alligevel kan slippe med i hovedturneringen som Lucky Loser (LL), idet nogle af de bedste rangerede finalister i kvalifikationen fik mulighed for at rejse med til Australien, så de kunne træde ind i turneringen, hvis der blev afbud.

AO kval: Mikael Torpegaard alligevel til Australien og sandsynlig deltager i Grand Slam

De 2 første på LL-listen, no. 111 Huggo Dellien (BOL) og (117) Taro Daniel (JPN) var allerede inden afrejsen til Australien sikret plads i hovedturneringen på grund af afbud, hvorefter Torpe var no. 3 på listen efter no. 119 Damir Dzumhur (BIH) og no. 126 Cedrik Marcel Stebe (GER), men 18. januar blev det meddelt, at Dzumhur var sikret en plads efter afbud fra Alejandro Davidovch Fokina.

Arrangørerne af Australian Open havde rekvireret 17 charterfly til at transportere deltagerne down under, men ved ankomsten viste covid-19 tests, at enkelte  ombordværende var smittet, og derfor blev samtlige passagerer betragtet som “close contacts” med deraf følgende 14 dages isolation uden mulighed for at forlade hotelværelsen, og dermed har de berørte spillere heller ikke haft mulighed for at benytte træningsbanerne.

Australian Open: Foreløbig 47 spillere i isolation uden mulighed for at træne i 2 uger

Siden ovenstående beretning om, at 47 spillere derved var i isolation, er der konstateret yderligere tilfælde, hvorved antallet af berørte spillere er væsentligt højere, og da Mikael Torpegaard var ombord på et af disse fly fra Doha, er han blandt de uheldige.

Morten Lyngbæk fra Leschly Tennis Foundation arrangerede i fredags en særudgave af Leschly Tennis Talks i form af et 25 minutters live interview, som kunne følges på facebook, hvor Torpe – efter de første 6 dage i isolation – fortalte om baggrunden og hvordan han forsøgte at få det bedste ud af situationen.
Selvom han befinder sig på et lille værelse uden mulighed for at åbne vinduerne, gav han udtryk for, at det ville være det hele værd, hvis det betyder, at han kommer til at deltage i Australien Open.

Siden interviewet blev gennemført indløb afbud fra Joao Sousa (POR), hvilket ikke var overraskende, da han af personlige årsager ikke var rejst sammen med de øvrige deltagere, men 23. januar blev det bekræftet, at Sousa ikke deltager, hvorved Marcel Stebe som den næste på LL-listen var inde i turneringen.

Derfor kunne Torpe fortsat vente i spænding på, om der ville komme blot et enkelt afbud mere, og tidligt søndag morgen dansk tid kunne Torpe glædestrålende fortælle, at han på grund af afbud fra Steve Johnson (USA) havde fået at vide, at han er sikret deltagelse som Lucky Loser, og derved bliver de sidste dages isolation uden tvivl nemmere at stå igennem, da han helt kan slippe tanken om, at alle besværlighederne kunne vise sig at være forgæves.

Torpes klubkammerat i Lyngby Tennisklub og Davis Cup kaptajn Frederik Løchte Nielsen, der deltager i double-rækken, glæder sig på Torpes vegne over denne mulighed, hvilket han beretter om i nedenstående pressemeddelelse fra Dansk Tennis Forbund.

 

 

Forrige artikelTurneringer uge 4: Clara Tauson seedet 8 i fransk W60 turnering
Næste artikelW60 Andrezieux-Boutheon: Clara Tauson vinder i 2 sæt i opgør mellem tidligere Grand Slam vindere
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.