På grund af konstateret smitte med covid-19 i fly fra Los Angeles og Abu Dhabi er alle spillere på begge fly isoleret i 2 uger uden adgang til træning

Flere af deltagerne ved Australian Open får langt fra optimale muligheder for at forberede sig, idet der er konstateret smitte med covid-19 blandt passagerer på 2 af de fly, som har transporteret spillerne til Australien.

På et charter fly fra Abu Dhabi til Melbourne blev en enkelt passager konstateret smittet med covid-19, hvilket medfører at alle passagerer – inklusive 23 spillere – skal i total isolation de næste 2 uger.

På et fly fra Los Angeles var 2 passagerer testet positiv med covid-19, og derfor bliver alle 66 passagerer betragtet som “close contacts”, der derfor ligeledes bliver isoleret i 2 uger.

I alt er der tale om 47 spillere, der dermed ikke har mulighed for optimale forberedelser, da de ikke får adgang til træningsfaciliter – i modsætning til de øvrige deltagere, der i perioden med 14 dages karantæne fortsat har mulighed for at træne.

Blandt de spillere, der er omfattet, nævnes No.41 Kei Nishikori (JPN), No. 68 Pablo Cuevas (URG) og doubles spilleren Santiago Gonzalez.

Frederik Løchte Nielsen, der er ankommet til Australien i god behold, har i skrivende stund endnu ikke fået svar på, om alle fra det fly, som han rejste med, er testet negative.

Artiklen bliver opdateret, når der foreligger yderligere oplysninger.

Tennis Australia CEO Craig Tiley fortæller i dette interview, at spillerne er kommet til Australian med 17 forskellige fly fra 7 forskellige lokationer, og der blev sørget for, at flyene højst var fyldt op med 25 procent af kapaciteten, og han fortalte, at det var sundhedsmyndighedernes afgørelse, at alle i flyet i tilfælde af smitte betegnes som  “close contacts”, hvilket var begrundet i ønsket om at undgå, at den mere smitsomme engelske mutation ikke kommer ind i landet.

Tilføjelse 17. januar:
Der er endvidere konstateret 1 passager med covid-19 ombord på et fly, som ankom til Melbourne kl. 0530 fra Doha.
Alle passagerer kommer derfor i isolation de næste 2 uger.

Forrige artikelITF Manacor: Holger Rune i semifinalen efter overvundne kval’er
Næste artikelRang- og Entrylister uge 2->: Clara og Holger spiller ITF-turneringer mens Løchte og Torpegaard er i karantæne
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.