Clara Tauson trak det længste strå, da vinderen af junior Grand Slam titlen ved Australian Open vandt over sidste års vinder af French Open

For mange sportsinteresserede danskere var der torsdag flere spændende sportsbegivenheder med deltagelse af nogle af landets dygtigste sportsudøvere.

Fra morgenstunden viste TV 2 Sport World Tour Finals 2020 i badminton fra Bangkok, hvor Anders Antonsen først vandt en 3-sæts gyser i hans første puljekamp mod Kidambi Srikanth og et par timer senere vandt Viktor Axelsen suverænt i 2 sæt over den formodede sværeste modstander i hans pulje, Anthony Sinisuka Ginting.

Derefter var planen at følge 18-årige Clara Tauson i hendes første kamp ved W60 tennisturneringen 11. ENGIE OPEN 2021, ANDREZIEUX-BOUTHÉON 42 i Frankrig, inden Danmark skulle spille kvartfinale ved VM i håndbold mod værterne fra Egypten kl. 1730.

Imidlertid var flere af tenniskampene i Frankrig trukket ud, så Clara og hendes 17-årige franske modstander Elsa Jacquemot først gik på banen nogenlunde samtidig som håndboldkampen, og derfor blev det nødvendigt at bruge 2 skærme for at følge begge kampe.

Tennis Andrézieux-Bouthéon 27 janvier 2021
Photo Le Progrès/Yves SALVAT

Kort inde i begge kampe var Danmark bagud 0-2, idet Clara fik brudt serven fra start af Jacquemot, der i 2020 vandt juniorernes French Open, men ligesom håndboldherrerne fik Clara derefter overtaget, da Danmark førte med 3 mål ved halvleg, idet hun overtog kontrollen i sættet, da hun med 5 partier på stribe førte 5-2, men da Clara kort efter kunne serve sættet i hjem ved 5-3, lykkedes det for Jacquemot at bryde tilbage til 4-5 i et dansk serveparti, som med god ret kan betegnes som en smule ukoncentreret.

Koncentrationen fejlede til gengæld ikke noget, da Clara derefter fremtvang et par fejl, som betød 2 sætbolde ved 15-40, og på den første blev Jacquemot presset til et oplagt vinder-oplæg, som Clara smash’ede i nettet, men skaden blev gjort god igen, da Clara i den næste duel pressede på i forhåndshjørnet, indtil hun udnyttede pladsen i modsatte side med en vinder langs linjen til 6-4.

Mens håndboldherrerne indledte 2. halvleg med hurtigt at sætte 3-måls føringen over styr, slækkede Clara – formentlig ubevidst – en anelse på koncentrationen fra starten af 2. sæt, hvor Jacquemot igen indledte med at bryde serven og derefter selv holdt serv til 2-0.
I modsætning til 1. sæt blev Clara brudt igen til 0-3, inden en fransk dobbeltfejl blev fulgt op med et rent break til 1-3, hvorefter Clara i sit næste serveparti sluttede af med en longline vinder med baghånden til 2-3.

Begge holdt derefter serv, indtil Clara efter et smash til 0-40 og en fransk dobbeltfejl brød rent tilbage til 4-4, og hun havde tilsyneladende fuld kontrol over begivenhederne ved 40-0 i egen serv, men en fransk vinder på servereturneringen efterfulgt af en dansk forhånd i nettet og et fransk passerslag i en presset situation bragte balance i partiet ved 40-40, hvorefter det alligevel lykkedes for Clara efter yderligere 2 fordele at holde serv til 5-4.

Jacquemot holdt derefter serv til 5-5 og igen til 6-6, og derfor måtte sættet afgøres i tiebreak, hvor der ikke blev tvivl om udfaldet, da Clara vandt 7-0 og dermed en samlet sejr på 6-4, 7-6(0).

Tennis Andrézieux-Bouthéon 27 janvier 2021
Photo Le Progrès/Yves SALVAT

Helt så nemt sluttede det ikke i håndboldkampen, hvor Danmark 2 gange var ved at sætte sejren over styr, men med lodder og trisser og 2 gange forlænget spilletid og straffekast-konkurrence endte alle de 4 nævnte kampe med danske sejre.

Torsdag har holdboldherrerne fridag inden semifinalen mod Spanien, men begge de danske badminton-stjerner og Clara skal i ilden igen torsdag, hvor der igen kan blive brug for 2 skærme, når Clara møder 22-årige no. 168 Jacqueline Cristian (ROU), hvilket efter planen er 4. kamp på Central Court efter kampen mellem 4. seedede Katarina Zavatska (UKR) og Victoria Jimenez Kasintseva (AND), der tidligst spilles kl. 1300.

Alle kampe på Central Court kan følges på livestream på dette link – https://www.twitch.tv/tennistcab. mens badminton drengene spiller henholdsvis 8. og 10. kamp i Bangkok, hvor programmet starter på TV 2 Sport kl. 05, hvorved sammenfald med tenniskampen ikke helt kan udelukkes.

 

 

Forrige artikelAustralian Open: Mikael Torpegaard belønnes for 2 ugers isolation med Lucky Loser i Grand Slam
Næste artikelRang- og Entrylister uge 4->: Toptennis på både TV 2 Sport og Eurosport de kommende uger fra Australien
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.