I mandagens første 8dels finale match på Australiens nationaldag, mødtes 2012-13 AO mester Victoria Azarenka og finalisten i 2014 Dominika Cibulkova for at finde ud af hvem der skulle i kvartfinalen- Det virker som om det er blevet oasen i begges karriere. Spillet under tag på Rod Laver Arena efter morgenregn i Melbourne. Det var en drama fyldt match. Meget passende gik denne kamp ud i 3 sæt som fire af deres seneste fem kampe siden 2008 er gået ud i tre sæt.

1. sæt begyndte med Azarenka åbner med at bryde Cibulkova og derefter kom hun let foran 2-0. Men fra da af var Cibulkova sat i brand. Hun afsluttede grundlinje duellerne med agressive vindere, hun vandt seks partier i træk og havde tre gange så mange forehåndsslag og baghånds slag end Azarenka, og Cibulkova vandt første sæt 6-2. Noget skulle ændres eller denne kamp ville hurtigt være overstået.

I 2. sæt ændrede Azarenka taktik. Pludselig var hun den mere aggressive af de to, konsekvent bevægede hun sig fremad på banen som hun gjorde, da hun vandt denne titel 2 år i træk. Tilsyneladende har hun fået banket rusten af efter sin skadesplagede 2014. Azarenka overtog kontrollen med sættet og vendte momentum til sin fordel, pressede Cibulkova i resten af sættet.Selvom hun brød Azarenka ved stillingen 5-2 vandt Azarenka sættet 6-3.

I 3. sæt, skiftede momentum igen. For tredje sæt i træk, brød Azarenka til en 2-0 føring, men Cibulkova var i stand til at vende kampens momentum endnu en gang. I 3die parti fald Azarenka tilbage til et spil til Cibulkovas forhånd og det var ikke nogen god ide.Cibulkova hamrede forhånden overalt på banen og kom tilbage i kampen til 2-2- Her gled kampen ud af hænderne på Azarenka
Cibulkova bevægede sig bedre end Azarenka og Cibulkova lavede enfantastisk crosscourt forhånds passerslag til 5-3 og tvang Azarenka til at serve for at blive i kampen. Azarenka førte 30/15 i spil # 9, men en håndfuld fejl gav hende hurtigt problemer. Cibulkova nåede matchbold, og det hele endte, da Vika nettede en forhand som den slovakiske spiller vandt. 6-2 / 3-6 / 6-3, sluttede kampen. Cibulkovas tillid kan kun vokse, med det spil hun har vist de sidste otte dage.

… i den anden 8dels finale, var vi ikke helt sikker på hvad der ventede. Sidste år på Roland Garros, havde Garbine Muguruza tildelt Serena Williams hendes værste slam nederlag nogensinde. Så mens det 21-årige spanier er en af de få spillere med både magt og agt til at besejre Serena Williams forventede man at hun ville komme på banen fokuseret og i form, lige fra første bold.

Men det var ikke, sådan det udspillede sig.

Som det har været almindeligt i det seneste år, så Serena igen ud til at hun manglede en kop espresso for at komme ind i kampen. Med Muguruza affyrende hårde forhandsslag dybt inde på midten af banen, fandt Williams sig ofte hæmmet. Og da hun var uvillig til at tage et skridt tilbage på banen for at forsøge at afhjælpe problemet, vandt Muguruza konsekvent flere bolde end hende hele 1. sæt. Hun brød Williams med en forhand ned ad linjen til 3-2, så reddede tre break point i sin egen serv i det næste spil. Fortsatte med at presse Williams med hendes kraftige skud, hun gik op med et dobbelt break til 5-2, da havde Serena kun vundet blot én af tolv 2den serve point. Da Muguruza servede for sættet, tog Williams tog en 40 / 0 føring, kun for at se spanieren serve sig vej ud af hullet med et es for at komme til lige, bruge en anden stor serv til at tvinge en Williams fejl og nå sætpunkt, derefter gøre det igen for at lukke sættet 6-2.

Selvom Williams stadig så flad (du kender det, vi ser det så ofte), lykkedes det alligevel Williams at bryde og hun førte 2-0 i 2. sæt. Et spil senere  gik Muguruza op 40 / 0 på Williams serv og En fejl fra Williams fik sættet på lige igen tjene, og Muguruza var i godt 3-5 minutter fra at tage kampen i lige sæt, men Williams løftede sit spil i tide. Hjulpet af spanierens dobbelte fejl fik Serena break og førte 5-3 og med nye bolde blev tog Serenae 2. sæt 6-3.

I de to første spil i 3. sæt, måtte begge spillere redde  i alt ni break point.I et 13-minutter langt 2det part reddede Williams seks BP, hvad der viste sig at være nøglepartiet i kampen. Et spil senere, missede Muguruza en baghånd ned ad linjen og Williams fik breaket til 2-1, derefter holdt hun til en 3-1 føring i kampen. Muguruza blev ikke markant ringere i det sidste sæt, men den lille smule det gjorde, kombineret med at Serena hævede sit niveau, gjorde at  Serena fik en 5-2 føring. Williams blev klar til sin niende kvartfinale i AO.

Venus og Serena er i QF af en slam for første gang i fire og et halvt år, og tre af de fire tilbageværende spillere i den øverste halvdel af kvindernes lodtrækning er fra USA. Williams møde Keys, der blev inspireret til at spille tennis, da hun så Venus spille på tv.Keys var fire år gammel på det tidspunkt (“i ble”, som Venus bemærkede efter kampen) … og sandsynligvis kunne hun  lide Williams kjole lige så meget som hendes serv. Uanset hvad, vil de mødes om to dage.

Forrige artikelEntryliste: Uge 10, International Kuala Lumpur, Caroline, Suarez-Navarro m.fl.
Næste artikelWTA Doha: Caroline Wozniacki har fået tildelt et wildcard til Qatar Total Open 2015
Leif Hørgren Mortensen
Leif Hørgren Mortensen er selverklæret tennisfan med særlig interesse for WTA-touren og Caroline Wozniacki. Leif er aktiv tennisdebattør på sociale tennismedier og også en stor bidragsyder på det internationale tennissite, Tennisfrontier.com.