I $50.000 ATP Challenger turneringen måtte Frederik Løchte virkelig sande at seks kampe i en turnering tærer både fysisk og mentalt. I kampen mod Denis Kudla, USA var det tydeligt at Frederik måtte kæmpe mere end sædvanvanligt. Men Frederik er i semifinalen. Men uha, uha, uha for en kamp.

Første blev en klar sejr til Kudla der egentlig blot profiterede af en træt Løchte, der slet ikke kunne finde linierne og man så Frederik ærgre sig over sit spil. Forståeligt nok, fordi Frederiks spil var langt fra det han havde vist hele ugen.

Andet sæt blev da et af de mest utrolige sæt, jeg længe har set. Velspillet er nok så meget sagt, men spændende det var det i hvert fald. Jeg synes personligt at Løchte skylder den skrivende skribent her på TennisAvisen et sæt nye underbukser. Det var nærmest tortur.

Ved 1-1 bølgede kampen frem og tilbage. Det var Frederik der servede og han havde utallige breakbolde imod sig men endte med at holde sin serv. Derefter brød han Kudlas serv. 3-1 til Løchte. Men det holdt dog ikke længe. Kudla brød tilbage. Begge holdt serv til 4-4. Her spillede Kudla et fænomenalt flot serveparti mod Frederik og brød til 5-4 og nu skulle Kudla blot serve kampen hjem. I et fuldstændigt uvirkeligt parti endte Frederik med at bryde tilbage. Nu kunne man så håbe at Frederik ville holde serv, men nej. Han blev faktisk brudt rent. Og foran 6-5 skulle Kudla så blot serve kampen hjem – igen. Her løftede Løchte sin tennis til et uvirkeligt niveau. Kudla spillede drømmetennis og havde 6 matchtbolde. Hvis Kudla spillede drømme tennis, så var Frederiks spil simpelthen ikke af denne verden. Han overvandt alle 6 matchbolde og sættet gik i tiebreak hvor Frederik vandt 8-6. Andet sæt i denne kamp skal simpelthen ikke fortælles, det skal ses. Det sæt havde alt hvad tennis skal indeholde.

Tredje sæt blev på en måde et antiklimaks. Denis Kudla var tydeligvis knækket mentalt og Frederik cruisede sig til en 4-0 føring. Herefter tog Frederim det lidt mere roligt og sættet endte 6-2 i Frederiks favør. Uhyggeligt, men sandt! Tillykke til Frederik! Sejren lyder på 2-6,7-6(6),6-2.

Nu venter Malek Jaziri, Tunesien der er nr. 79 i verden i semifinalen. Kampen vil uden tvivl blive vist på livestream. Måske bliver det igen en kamp til folk med nerver af stål.

Forrige artikelATP Barclays World Tour Finals: Federer forbliver ydmyg trods knusende sejr over Murray
Næste artikelUngdomstennis: Ekstraordinært pres på DTF kostede DH Junior på normalt niveau
Ralph Elm Hansen
Ralph Elm Hansen er inkarneret tennisnørd og har mange års erfaring som tennisskribent. Han har tidligere drevet et af Danmarks mest seriøse tennissites, Tenaro, og har været med i redaktionen på Tennissporten.dk.