Forbundets ansatte havde hænderne så fulde med Davis Cup i Kolding, at man ikke også kunne arrangere DH Junior i Hørsholm. En ekstraordinær situation som direktøren håber ikke vil gentage sig i fremtiden.

Det danske Davis Cup-landsholds store succes med tre sejre i denne sæson og oprykning til den næstbedste række har trukket tænder ud hos Dansk Tennis Forbund. Her er der ikke ekstra mandskab til rådighed for at løfte arrangementerne, det kræver tværtimod en ekstra indsats af de faste medarbejdere. I tre måneder frem mod en hjemmekamp afsætter forbundet ugentligt, hvad der svarer til to årsværk for at løfte opgaven med at forberede en Davis Cup weekend.

[quote_box_center]”Det har været en ekstraordinær sæson for det danske Davis Cup-landshold. Tre hjemmekampe har skabt travlhed på kontoret, men også betydet, at der har været sammenfald i terminer herhjemme. Normalt ville vi have fire mand til et DH-Junior, hvilket gør, at vi kan hjælpe med at få afviklingen til at glide og forebygge eventuelle udfordringer. Det kan vi ikke, når vi samtidig har Davis Cup, hvilket er ærgerligt,” forklarer direktør i Dansk Tennis Forbund Sune Alenkær.[/quote_box_center]

Ifølge flere forældre til tennisbørn Tennisavisen har været i dialog med havde arrangementet, der blev afviklet i Hørsholm/Rungsted tennisklub, flere åbenlyse mangler. Referee skulle man lede langt efter, arrangementet blev ledet af en teenager fra den arrangerende klub. Ydermere krævede det en koordineret indsats fra de deltagende holds forældre at løse problemerne der opstod, da arrangementet blev ramt af regnvejr. At dette ville ske midt i september i Danmark burde der måske have være tænkt på forud for weekenden. Desuden har de kritiske røster også gået på, at cafeen i hallen lukkede til normal tid, selvom kampene, grundet vejret, blev udskudt og først blev afsluttet omkring klokken 20, hvor der ikke var mulighed for at købe mad.

I Dansk Tennis Forbund er man kede af, at enkelte forældre og deres børn har haft en ærgerlig oplevelse i Hørsholm. I udgangspunket havde man håbet at kunne samle alle arrangementer i Kolding, men det var ikke rent praktisk en mulighed.

[quote_box_center]”Vi ville meget gerne have afviklet slutspillet for juniorhold i Kolding Tennis Klub. Nu er det bare sådan, at vi først på et sent tidspunkt var klar over, at vi skulle spille oprykningskamp i Davis Cup. På det tidspunkt var anlægget i Kolding booket til anden side, hvilket gjorde vores oplagte mulighed for synergieffekt ikke kunne realiseres,” forklarer Sune Alenkær.[/quote_box_center]

Flere officials ønskes

En del af udfordringen der ramte Dansk Tennis Forbund var også, at en lang række af de funktioner, der skal besættes i forbindelse med Davis Cup også kræves ved et Junior DM for hold. Blandt andet omkring officials, hvor gruppen der rekrutteres fra i Danmark er så lille, at det hurtigt kan blive udfordrende. Den problemstilling er man i forbundet klar over, og forsøger løbende at løse.

[quote_box_center]”Vi er i løbende dialog med Danske Tennis Officials i forhold til at få uddannet flere officials. Det handler om at have en bredere trup, så vi på den måde også kan bemande arrangementer i spidsbelastningsperioder. Den proces kan gøre, at vi bedre kan afvikle den tiltagende frekvens af arrangementer vi går i møde,” forklarer Sune Alenkær.[/quote_box_center]

At have en hjemmekamp i Davis Cup er ingen garanti, faktisk kan der gå flere år mellem dem. At Danmark i indeværende sæson har haft hele tre er med andre ord lidt af en unik begivenhed. Derfor er chancerne for at det sker i de kommende sæsoner også ganske minimal. Næste år er der med garanti ikke tre hjemmekampe, da Danmark i første runde i den Euro/Afrikanske Zone 1 møder Rusland på udebane.

Selvom Hørsholm/Rungsted ikke var det oplagte valg, da Davis Cup blev spillet i Kolding, håber direktøren i Dansk Tennis Forbund alligevel, at man også i fremtiden kan lave flere arrangementer i samme weekend. Det kræver naturligvis, at man lærer af samtlige erfaringer man gør sig ved store såvel som mindre arrangementer.

[quote_box_center]”Vi har en løbende dialog omkring vores arrangementer, i det her tilfælde med Hørsholm/Rungsted. Det er klart, at vi i det omfang det er muligt følger op, for at forsøge at optimere muligheden for at lave et endnu bedre arrangement i fremtiden,” forklarer Sune Alenkær.[/quote_box_center]

Sune Alenkær kalder det ”et uheldigt sammenfald af terminer”. Selvom det er tilfældet, så virker en optimering og effektivisering af uddannelsen af officials at være vejen frem, hvis man vil kunne bemande alle arrangementer med fuldgode erstatninger for forbundets egne medarbejdere. En tese Sune Alenkær bakker op om, nu mangler vi så at se handling bag ordene, så de danske talenter i fremtiden kan spille i optimale rammer, hvilket de så ganske bestemt fortjener.

Tennisspilleren Holger Noedskov Rune.
Holger Vitus Nødskov Rune, HIK, er en af profilerne ved slutspillet for juniorer. Foto: Sportsfotograf.com
Forrige artikelATP Challenger Champaign: Løchte overvandt 6 matchbolde og er nu i semifinalen
Næste artikelATP Challenger Champaign: Interview og semifinale med Løchte på Livestream
Per Colstrup Vinkel
Per Vinkel er professional journalist og tenniskommentator. Hans mangeårige arbejde, interesse og engagement i tennissporten, gør Per til en af de bedste danske tennisjournalister.