Frederik Løchte Nielsen og Gilles Muller viser god form på græsset i Wimbledon optakt, hvor de efter sejr over 1. seedede er i semifinalen

Tennisavisen følger normalt godt med, når det handler om Frederik Løchte Nielsen, og derfor bliver stort set alle hans kampe på internationalt niveau dækket.

I denne uge havde undertegnede dog fuldkommen overset, at Løchte og hans Grand Slam makker fra French Open, Gilles Muller, deltager i double ved ATP 250 turneringen Ricoh Open i ‘s-Hertogenbosch i Holland.
Heldigvis sørgede Løchtes tidligere træner, Niels Trier for at gøre Tennisavisen opmærksom på forglemmelsen, da han i en henvendelse til Tennisavisen gjorde opmærksom på, at Løchte og Muller er i semifinalen i denne turnering, der samtidig er optakt til Wimbledon, hvor de igen danner par.

Et hurtigt kig på resultaterne i double-rækken bekræfter, at Løchte/Muller er klar til semifinalen, idet de i 1/8-finalen vandt over Marcelo Demoliner (BRA)/Nicholas Monroe (USA) 6-3, 6-3.

I kvartfinalen vandt de 6-3, 7-5 over 1. seedede Rohan Bopanna (IND)/Nicolas Mahut (FRA), hvilket er ekstra bemærkelsesværdigt, da Mahut er no. 1 og Bophanna no. 10 på double ranglisten.

I semifinalen fredag eftermiddag venter 3. seedede Dominic Inglot (GBR)/Raven Klaasen (RSA), der i kvartfinalen vandt 6-4, 6-1 over Løchtes tidligere svenske succes-makker Johan Brunstrom og landsmanden Andreas Siljestrom.

Det er allerede afgjort, at vinderen i finalen møder Mate Pavic (CRO)/Michael Venus (NZL), der i den anden semifinale vandt 6-4, 6-4 over Santiago Gonzalez (MEX)/Scott Lipsky (USA). Forinden havde Pavic/Venus vundet på walkover i kvartfinalen efter afbud fra 2. seedede Ivan Dodig (CRO)/Rajeev Ram (USA).

Tennisavisen spurgte forleden Løchte, hvordan planerne frem til Wimbledon ser ud, hvortil Løchte netop har svaret følgende

“De to uger inden, altså de næste to uger, spiller jeg to futures i Spanien. Min rangering er ikke stærk nok til at fortsætte på græsset og jeg vil gerne spille de uger.”

I næste uge er Løchte formentlig seedet 2 i single ved $10.000 turneringen F17 Spain Futures i Martos, og ugen efter er han no. 8 på acceptancelisten ved F18 Futures i Palma del Rio, der er en $25.000 turnering. Begge spilles på hardcourt.
Måske ikke den bedste optakt til Wimbledon på græs, men bevarelse af kamprytme er formentlig ikke uvæsentlig for en god præstation ved Wimbledon.

Forrige artikelTE U14 Messina: Holger atter i Category 1 kvartfinale
Næste artikelITF Junior Bytom: Grundtvig havde chancer mod 3. seedet
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.