Holbæk Tennis og Padel Klub kan fejre 100-års jubilæum i 2020, hvor Holbæk Sportsby bliver hjemmebane for Davis Cup opgøret mod Puerto Rico

Det har længe været kendt, at Danmarks næste Davis Cup opgør bliver på hjemmebane mod Puerto Rico i World Group II Play offs 6-7. marts, men det har hidtil været ukendt for offentligheden, hvor arrangementet afvikles.

Dansk Tennis Forbund (DTF) har netop – dagen før kontoret holder juleferie – udsendt nedenstående pressemeddelelse, hvor det fremgår, at opgøret finder sted i Holbæk Sportsby, hvor DTF sammen med Holbæk Tennis & Padel Klub, Holbæk Sportsby og Holbæk Kommune glæder sig til at arrangere et brag af en Davis Cup-fest i den nybyggede tennishal (billedet øverst, Foto: Carsten Salbo), som bliver ombygget til opvisningsbane med mobile tribuner.

Det bliver første gang, at den nyudnævnte holdkaptajn Frederik Løchte Nielsen står i spidsen for holdet, og han glæder sig til at komme tilbage til Holbæk, hvor han stærke minder fra sin juniortid, og han tilføjer:
Det bliver specielt for mig at være kaptajn for første gang, og jeg håber, vi får stærk opbakning fra Holbæk og omegn. Vi har et ungt og spændende hold, og vi er glade for at kunne spille foran et dansk publikum.

Christina Krzyrosiak Hansen, der er Borgmester i Holbæk Kommune, ser frem til at få besøg af landets bedste mandlige tennisspillere, samt til en rigtig god tennisoplevelse og en masse glade tilskuere, og det glæder hende at se, at Holbæk Sportsby kan tiltrække så stor en idrætsbegivenhed som Davis Cup og derved give de mange besøgende nogle særlige oplevelser.

Holbæk har tidligere været hjemmebane for Davis Cup-holdet, hvilket foregik udendørs på grus, da Danmark uden at afgive sæt vandt 5-0 over Kenya efter sejre til Kenneth Carlsen og Christian Camradt, som begge vandt deres singler, og Morten Christensen vandt i double sammen med Carlsen.

Carsten Damgaard, der er direktør i Holbæk Sportsby, sender en stor tak til DTF for samarbejdet og muligheden for at præsentere Davis Cup i 2020, hvor Holbæk Tennis og Padel Klub har 100 års jubilæum.
Der er ikke indgået konkret aftale om TV-dækning fra opgøret, men Damgaard udtaler til Tennisavisen, at hallens dimensioner opfylder alle betingelser for optimale TV-optagelser.

Davis Cup holdets nyudnævnte assistent-træner Martin Linnet Killemose, som formentlig er mest kendt som Martin Pedersen, der i perioden 2006-2015 har deltaget i 20 opgør for Danmark, samt Mik Ledvonova, der har deltaget i 6 opgør fra 2002-2005, har begge haft Holbæk som bardomsklub.

DTFs formand, Henrik Thorsøe Pedersen glæder sig over at have mulighed for at vise Danmarks flagskib indenfor tennis frem over hele landet.
Han er endvidere citeret således i pressemeddelelsen:
De frivillige kræfter er vigtige, når vi holder landskamp. Vi mærker, at Holbæk Tennis & Padel Klub virkelig vil det her og bakker fuldt op, så det er ekstremt positivt.

Mikael Torpegaard
Foto: DTF- Mikael Torpegaard vandt den afgørende kamp i 5 sæt mod Finland i 2015 efter 0-2 i sæt.

Frederik Løchte Nielsen får næppe det helt store hovedbrud, når han skal vælge holdopstillingen, idet Danmarks højst rangerede spiller, 25-årige Mikael Torpegaard har meddelt, at han er klar til at spille, og der kan næppe være tvivl om, at Torpegaard og 16-årige Holger Vitus Nødskov Rune begge vil være selvskrevne valg til singlerne.

Foto: Morten Olsen/Dansk Tennis Forbund – Holger Vitus Nødskov Rune i aktion mod Tyrkiet i 2019.

Lige så selvskreven er Løchte selv til doublen, og derfor er det eneste ubesvarede spørgsmål formentlig, hvem der bliver Løchtes makker i doublen.
Johannes Ingildsen, som fik debut i doublen mod Tyrkiet, er næppe til rådighed på grund af sammenfald med college kampe, og hvis Thomas Kromann, der har været skadet, stadig ikke er til rådighed,  skal der findes en ny makker til Løchte.

frederik løchte nielsen og thomas kromann
Foto: Sportsfotograf.com. – Frederik Løchte Nielsen og Thomas Kromann er Danmarks mest vindende double

På papiret ligner det en overkommelig opgave mod Puerto Rico, der deltog i Davis Cup for første gang i 1992, og de har således deltaget i 28 år, og de har vundet 66 opgør af 106 mulige.

Gabriel Montilla (født 1978) har både flest sejre i single (21-7) og double (17-8), og sammen med Ricardo Jordan udgør han det bedste double-team med 7 sejre i 9 opgør, og han har desuden vundet 7 sejre sammen med Gilberto Alvarez i 11 opgør.
Han var fast mand på holdet 1999-2006, og derefter har han spillet en enkelt double i 2015.
Gilberto Alvarez (født 1981) har rekorden med flest spillede opgør (38), og han har også spillet flest år (11) på holdet i perioden 2001-2014.
Dette årtis mest rutinerede spiller er formentlig 29-årige Alex Llompart, der i 2013 var no. 725 på ATP-ranglisten, men han har ikke spillet internationale turneringer siden 2014, og hans seneste optræden i Davis Cup var i 2017.

Når man studerer de nuværende ranglister for spillere fra Puerto Rico, finder man ikke en eneste på ATP-ranglisten, og på ITF-ranglisten finder man kun 2 navne.
Den yngste er Rafael E. Grovas (2000), der i 2019 har deltaget 10 gange i kvalifikationen til $15.000 turneringer, og kun en enkelt gang i Singapore i maj måned lykkedes at slippe videre til hovedturneringen, hvor han dog blev besejret i 1. runde.

Man bør dog ikke ligge alt for meget i disse rangeringer, da flere af spillerne er på amerikansk college, heriblandt Ignacio Garcia (1999), der har spillet på Davis Cup holdet siden 2016, og i 11 opgør har han  8-3 i single og 3-0 i double.
Garcia spiller for St. John’s University Athletics, men forinden har han spillet for Florida Atlantic University, hvor han i sin 1. sæson (2017-2018) som Freshman vandt 14 af 22 kampe i single, heraf 10 af 14 som 4. single.
I 2018-2019 vandt han som Sophomore 14 singler, heraf 11 i foråret.

Alex Diaz (1997) har siden 2015 i 12 opgør vundet 8 af 12 singler og 4 af 7 doubler.
Han er søn af Manuel Diaz, der er head coach for University og Georgia Athletics, hvor sønnen blev tilknyttet i 2016, og han er i 2018-19 noteret for 6 sejre i 10 opgør for Redshirts, hvor han oftest har spillet 5. eller 6. single.

Sebastian Arcila (1998), der er no. 2271 på ITF-ranglisten, har været på Davis Cup holdet siden 2016, og han har i 9 opgør vundet 3 af 7 singler og 4 af 7 doubler.
Arcila har siden 2017 spillet for Florida State University, hvor han i sin første sæson vandt alle sine 5 dual matches som 5. eller 6. single, og i 2018-2019 sæsonen blev det 8-3.

Quinton Vega (1992) har kun deltaget i 2019, hvor han i 5 opgør vandt 2 singler og 2 doubler samt tabte en enkelt single. Hans højeste ATP-rangering er no. 980 i 2016.
Tilføjelse: Tennisavisen har netop modtaget nedenstående billede, hvor Holger ses sammen med Quinton Vega, der har fungeret som hittingpartner ved træningslejren i Florida, hvor Holger har forberedt sig til den nye sæson sammen med Serena Williams, Cori Gauff m.fl.
Vega, der bor og træner til daglig i New York, spiller formentlig 1. single for Puerto Rico.

Quinton Vega, Holger Vitus Nødskov Rune
Foto: Privat – Quinton Vega og Holger Vitus Nødskov Rune

Puerto Rico vil under alle omstændigheder være “underdogs”, og hvis flere af deres college-spillere ikke får mulighed for at deltage, bliver de formentlig yderligere svækket, og Danmarks favoritværdighed vil derved blive tårnhøj, men al erfaring viser, at man aldrig må tage noget for givet i Davis Cup, hvor undertippede hold ofte overrasker, men i dette tilfælde kræves en mindre sensation, hvis ikke Danmark efter opgøret står som vinder.

Davis Cup-opgøret indledes fredag den 6. marts kl. 1600 med de 2 første singler, og lørdag kl. 1200 spilles doublen efterfulgt af de sidste 2 singler.
De 2 hold får mulighed for at træne både tirsdag, onsdag og torsdag på underlaget, der i lighed med Danmarks seneste kampe er Rebound Ace Synpave.

Løchte påpegede i pressemeddelelsen, at Danmark stiller med et ungt og spændende hold, hvilket muligvis kan signalere genvalg til 16-årige Elmer Møller, der var med i truppen mod Tyrkiet – dog uden at spille, men hvis kampen er afgjort efter lørdagens double, er det næppe utænkeligt, at Elmer får sin debut.

Elmer Møller
Foto: HTA/Peter Bor- Peter Zador – Elmer møller ved Junior Davis Cup 2018

Billetter til Davis Cup-opgøret bliver sat til salg på ticketmaster til januar.

Forrige artikelStofa kunder risikerer at betale 2 gange for livekanaler for at få adgang til TV 2 Play ekstrakanaler
Næste artikelTilbageblik på Holgers højdepunkter, samt et “smugkig” på forventninger til 2020
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.