Kort inden jul dystede omkring 70 spillere i fem niveauinddelte rækker på tværs af alder og køn om æren og 20.000 kroner i UTR WINTER CUP by Leschly Tennis Foundation i Hørsholm-Rungsted Tennisklub.

I alt blev der spillet 90 kampe på bare 46 timer med både hovedturneringer og bonusrunder i HRTs to haller.

”Det var en stor oplevelse at se de mange aldersgrupper og niveauer spille med i samme turnering på baner lige ved siden af hinanden på samme tid. Det gav en særlig, inspirerende dynamik,” fortæller turneringsleder og programchef i Leschly Tennis Foundation, Morten Lyngbæk.

Vinder af den bedste række og 2500 kroner blev topseedede Simon Friis Søndergaard (UTR 13.02), der til daglig huserer på University of North Carolina i USA. De øvrige rækker gav en del sjældne og underholdende opgør. Eksempelvis Ulrik Trolle på 52 år, som først slog 13-årige Christian Grønfeldt og senere tabte til Romeo Elfving på 14 år. Og 22-årige Frederikke Svarre på kortvarig ferie fra college, der først slog Lars Schrøder i 40’erne og senere måtte se sig slået i en tæt kamp mod 14-årige Yakup Uzunel.

”Vi holder turneringen for at sprede budskabet om mulighederne med UTR og for at give en masse spillere en billig, sjov og anderledes turneringsoplevelse i Danmark. Vi tror på, at man udvikler sin tennis ved at spille mod forskellige typer med forskellige aldre. Vores håb er nu, at flere klubber fremover får lyst til at holde lignende turneringer – man bestemmer selv tidspunkt, størrelse, format og niveau”, forklarer Morten Lyngbæk.

Leschly Tennis Foundation stiller UTR gratis til rådighed for danske tennisklubber og bruger systemet som værktøj i talentsøgningen og til at afholde turneringer som UTR WINTER CUP.

Mere om UTR (Universal Tennis Rating) på www.myutr.com – mere om Leschly Tennis Foundation på www.leschlytennis.dk.