Når talen falder på fremtidens formodede WTA-topspillere, kan man ikke komme uden om 17-årige Belinda Bencic (SUI), som Tennisavisen også flere gange har haft fokus på.
Hendes talent er så åbenlyst, at det oplagt at forvente, at hun vil vinde sin første WTA-titel inden for en overskuelig periode.

Da hun nåede sin hidtil første WTA-finale ved Internationale turneringen Tianjin Open i Kina, var der lagt op til, at hun her ville vinde sit første i en forventet kommende lang række af trofæer på WTA-touren, idet hun mødte 24-årige no. 60 Alison Riske (USA), som heller ikke før har vundet en WTA-titel, og hvis man studerer hendes resultater i 2014, ser man flere 1. runde eller tidlige exits fra næsten alle turneringer.
Dog er der også eksempler på gode resultater på det seneste med sejre over Errani i Wuhan, over Dellacqua og Pennetta i New Haven og ved Wimbledon over Pavluychenkova og Giorgi.

Bencic, der er no. 34 på ranglisten og seedet 3, var ikke i stand til at stille meget op mod Riske, som spillede glimrende og var dominerede det meste af kampen, bortset fra en periode i 2. sæt, hvor Bencic fra 1-4 fik udlignet til 4-4. Riske fik dog igen styr på kampen, som hun vandt 6-3, 6-4.

Benic reaktioner flere gange under kampen tyder på, at hun stadig har svært ved at kapere modgang, og skuffelsen både under og efter kampen var til at få øje på, ligesom det også var tilfældet da hun i 1. runde i Istanbul blev kørt over 6-0, 6-0 af Caroline Wozniacki og var på grådens rand.
Hun må anerkende, at hun mødte en velforberedt modstander, som fra starten tog kontrol over kampen, hvilket blot viser, at Riske er en af mange spillere i top 100, der kan spille på et niveau, hvor man kan gå hele vejen, når spillet fungerer over flere kampe i træk.

Kampen blev transmitteret af TV3 Sport 2, som denne gang blev hængende og viste præmie ceremonien, som var en “underholdende” affære, hvor arrangørerne vist ikke helt havde styr på det hele, da man tilsyneladende var ved at glemme at overrække blomster til Bencic, og en af “ping”erne blev til publikums store fornøjelse præsenteret for sent.
Bencic fik omsider fjernet det skuffede ansigtsudtryk og kunne holde en ganske udmærket “runner-up”-tale, som den kinesiske tolk dog ikke havde tålmodighed til at høre færdig, inden hun afbrød en tydelig overrasket Bencic for at oversatte til kinesisk.

Da ceremonien omsider nåede frem til selve højdepunktet, hvor Riske skulle have overrakt trofæet og opleve sin karrieres højdepunkt, valgte TV3 Sport 2 pludselig at afbryde transmissionen, idet man åbenbart ikke ville risikere, at en planlagt genudsendelse af Beachvolley-finalen ved Xiamen Open blev forsinket et par minutter. En lidt uforståelig redaktionel beslutning, med mindre signalet pludselig blev afbrudt.

 

Forrige artikelWTA Moskva: Makarova og Cibulkova kæmper om top 10 og reserveplads i Singapore
Næste artikelATP Shanghai: Federer triumferer med smal sejr over Simon
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.