Roger Federer, Schweiz viste sig lige en spids bedre ved søndagens finale i Shanghai Rolex Masters. Turneringen i Kinas største by er en af højdepunkterne i ATP touren og der er stor prestige i at vinde titlen her.

Federer så ellers lidt “shaky” ud i finalens start idet hans modstander, franske Gilles Simon, brød Federer i kampens første serveparti. Men den erfarne schweizer fik rystet det af sig og havde endda to sætbolde ved 5-6 og 15-40 i Simons serveparti. Men franskmanden “gik dybt” på de afgørende bolde og fik udlignet til 6-6. Franskmanden havde endda sætbold ved 6-5 i tiebreaken. Men hvis der er nogen der er ekspert i at “gå dybt”, er det Federer. Han tog de næste 3 point og første sæt til favoritten.

Gilles Simon måtte tage en lægelig “time out.” I et meget lige andet var der kun få åbninger. Men den så ud til at komme ved 6-5 til Simon og 15-40 i Federer’s serv. Men Federer afværgede og Federer udnyttede sit momentum og bragte sig lynhurtigt foran 6-2. Og Simons returnering røg efterfølgende i nettet og Federer kunne sætte 1000 ATP points ind på kontoen og $798.540.

Endnu vigtigere var det måske for Roger Federer at sejren gav ham andenpladsen på verdensranglisten tilbage.