Roger Federer, Schweiz viste sig lige en spids bedre ved søndagens finale i Shanghai Rolex Masters. Turneringen i Kinas største by er en af højdepunkterne i ATP touren og der er stor prestige i at vinde titlen her.

Federer så ellers lidt “shaky” ud i finalens start idet hans modstander, franske Gilles Simon, brød Federer i kampens første serveparti. Men den erfarne schweizer fik rystet det af sig og havde endda to sætbolde ved 5-6 og 15-40 i Simons serveparti. Men franskmanden “gik dybt” på de afgørende bolde og fik udlignet til 6-6. Franskmanden havde endda sætbold ved 6-5 i tiebreaken. Men hvis der er nogen der er ekspert i at “gå dybt”, er det Federer. Han tog de næste 3 point og første sæt til favoritten.

Gilles Simon måtte tage en lægelig “time out.” I et meget lige andet var der kun få åbninger. Men den så ud til at komme ved 6-5 til Simon og 15-40 i Federer’s serv. Men Federer afværgede og Federer udnyttede sit momentum og bragte sig lynhurtigt foran 6-2. Og Simons returnering røg efterfølgende i nettet og Federer kunne sætte 1000 ATP points ind på kontoen og $798.540.

Endnu vigtigere var det måske for Roger Federer at sejren gav ham andenpladsen på verdensranglisten tilbage.

Forrige artikelWTA-Tianjin: Bencic må vente på første WTA-titel, som blev snuppet af Riske
Næste artikelITF Greece: Både Hannestad og Søndergaard i kval-finale mandag
Ralph Elm Hansen
Ralph Elm Hansen er inkarneret tennisnørd og har mange års erfaring som tennisskribent. Han har tidligere drevet et af Danmarks mest seriøse tennissites, Tenaro, og har været med i redaktionen på Tennissporten.dk.