Så blev finaledeltagerne fundet i Miami. Det blev som forventet, men ikke uden et forsøg på at sætte en kæp i hjulet.

Den No.12-seedede Suárez Navarro var bare for solid på dagen for No.9-seedede Petkovic, og blev aldrig udsat for et breakpoint i ni serve-partier – og mistede blot 13 point i de ni serve-partier. Hun benyttede sig af 32 uprovokerede fejl fra Petkovic til at bevæge sig problemfrit gennem til sejren 6-3, 6-3. Den første spanier i finalen siden 1993, og Carlas første mandatory finale.

[quote_center]”Carla spillede rigtig godt og havde sat alle sejl i sit spil det sidste år. Det er virkelig rart at se,” sagde Petkovic. “Men jeg tror i dag drejede det hele sig om mig. Jeg var meget stresset og spillede temmelig forfærdeligt hele kampen. Jeg forsøgte at kæmpe mig ind i kampen, men der var bare for mange uprovokerede fejl fra mig.”[/quote_center]

Nattens anden semifinale blev en lidt anden sag. Serena begyndte som et stormvejr, og brød til 3-1 med en massiv crosscourt forhånd. Havde massive forhåndsvindere og hun sluttede sættet med 13 vindere mod 7 uprovokerede fejl. Halep fik aldrig et break punkt.

I andet sæt fulgtes de ad til 4-4, her konverterede Halep det eneste break punkt på en Williams forhånds fejl og fortsatte med at sejre i sit eget parti, og var næsten ikke engang klar over, at hun vandt sættet indtil dommeren fortalte hende det.

Williams samlede sig og fandt det store spil frem i tredje, og stormede ud til en 3-0 føring, og da hun byggede det ud til 5-2, lignede det en tur til stranden for Serena men Halep byggede langsomt op og så stod det 5-5 – lidt af en bedrift af Halep. Men Serena holdt sin serve og brød til 0 og vandt efter to timer og otte minutter 6-2, 4-6, 7-5.

[quote_center] “Jeg havde faktisk en sjov kamp,” sagde Williams. “Jeg føler bare det drejede sig om min ketsjer. Jeg havde chancer i andet sæt, men tog dem ikke. Det er noget, jeg ikke kan gøre i de Grand Slams der nu kommer op.”

Og hvad med Halep? “Hendes spil var stort,” sagde Williams. “Hun spiller så godt, og det er så godt at se hende spille så godt. Hun er så ung, og jeg elsker faktisk at se hende spille. Jeg er faktisk en fan af hendes spil.”

“…. Jeg kan virkelig godt lide hendes holdning på banen. Hvordan hun bliver pumpet op. Hvordan hun kæmper. Hvordan hun spiller – jeg synes bare det er sjovt at se, og det er anderledes – det er helt sikkert en forfriskende type spil.”[/quote_center]

Finale lørdag