Serena Williams og Indian Wells skiltes under stor dramatik i 2001, hvor Serena vandt titlen over Kim Clijsters. Dramatikken skyldtes at storesøster Venus havde trukket sig i semifinalen og det resulterede i at Serena blev mødt af en stor pibekoncert, da finalen skulle afvikles et par dage senere. Havde Venus trukket sig for at hjælpe lillesøster var et af spørgsmålene. Serenas far beskyldte fansene for at være racistiske og Serena forlod finalen, som hun vandt, i tårer og har ikke deltaget i Indian Wells siden. Venus boykotter stadig Indian Wells, men Serena er tilbage.

Åndeløs efter at have kæmpet sig frem i en 3 timers stop and go til Indian Wells udbrød Glenn og Sheila Alperstein efter at have sat sig til rette for at over være semifinalen mellem Venus og Serenea der havde vundet 3 slamtitler og derfor hovedattraktionen – også dengang:

[quote_center]”Gode gud, vi kom her for at se denne store kamp og nu sætter de et doubles net op – hvad fanden sker der?[/quote_center]

Det spørgsmål var der mange der stillede og det har sat sig dybt i bevidstheden hos mange

Serena fortalte a et essay i Time Magazine sidste sommer, at det var tiden til tilgivelse og hermed også til at give Indian Wells en ny chance. I et interview, før kampen lørdag morgen dansk tid, gik journalisterne hende på klingen og stort set alle spørgsmålene handlede om fortiden, så frustrationerne er  dybt forankrede i personer, der har oplevet fortiden.

Ikke noget at sige til at Serena Williams var temmelig nervøs før mødet med publikummet i Indian Wells. Serena skulle spille mod en særdeles tricky spiller 27 årige Monica Niculescu fra Rumænien. Serena blev mødt af en fyldt arena med 14000 tilskuere der tiljublede hende og behandlede hende godt fra start til slut.

Kampen blev lidt af en prøvelse for Serena, da hun slet ikke kunne få spillet til at flyde og rytmen fandt hun faktisk aldrig i hele kampen, som hun vandt med stort besvær 75 75. Begyndte med at tabe sit første serveparti og var bagefter 20 før hun kæmpede sig tilbage og fulgtes ad til 55. I det hele taget er det ikke tit man ser Serena tabe sine servepartier på den måde hun gjorde det på. Uprovokerede fejl i mængder. Skiftede ketsjer men det hjalp ikke. En helt igennem følelsesladet kamp, hvor man tydeligt kunne se på Serena hvad der skete indeni – og der var kaos.

Her et lille klip med et point fra kampen:

Her er statistikken fra kampen der siger en del om selve kampen:

Efter kampen blev Serena fulgt af stående ovationer da hun forlod banen – godt at se verdens top spiller tilbage igen. Hun blev derefter interviewet af TennisTV:

Forrige artikelATP og WTA Indian Wells: Fra ydmyge rødder til den største turnering udenfor Grand Slam
Næste artikelDM Hold Inde: Klare vindere i semifinaler om DH-mesterskab
Avatar photo
Leif Hørgren Mortensen er selverklæret tennisfan med særlig interesse for WTA-touren og Caroline Wozniacki. Leif er aktiv tennisdebattør på sociale tennismedier og også en stor bidragsyder på det internationale tennissite, Tennisfrontier.com.