Forud for de fleste turneringer kan man som regel udpege de 2 spillere, som tennis-interesserede vil betegne som deltagere i en “drømmefinale”, hvilket for det meste er seedet 1 og 2.
I Auckland er det ganske vist 3. seedede Venus Williams – og ikke 2. seedede Sara Errani – der møder 1. seedede Caroline Wozniacki i finalen, men det er formentlig alligevel “drømmefinalen” for de fleste, og det bliver ikke ringere af, at TV2 med kort varsel har sikret sig rettigheden til at vise finalen kl. 0230 natten til søndag.

I Shenzhen ville “drømmefinalen” på forhånd helt sikkert være mellem 1 og 2 Simona Halep og Petra Kvitova, men som omtalt ved WTA Shenzhen Open: Halep og Bacsinszky i finalen blev den “drømmefinale” forpurret af (48) Timea Bacsinszky (SUI).

Brisbane International kan der ikke være tvivl om, at der er tale om en ægte “drømmefinale”, når 2 af de absolut mest populære stjerner 1. seedede Maria Sharapova (RUS) og 2. seedede Ana Ivanovic (SRB) mødes i finalen i den “bedste sendetid” kl. 1000 i forlængelse af morgenkaffen søndag.

Ivanovic sikrede sig den ene finaleplads, da hun i lørdagens første semifinale vandt 7-6(2), 6-4 over (35) Varvara Lepchenko (USA).
Sejren betyder samtidig, at Ivanovic godt og vel forsvarer de 280 point, som hun optjente til ranglisten, da hun sidste år vandt International turneringen i Auckland. En semifinale ved en Premier 700 turnering sikrer nemlig 305 point, mens der er 470 point til vinderen af finalen.
Caroline kan dog med finalesejr i Auckland overtage 7. pladsen 10 point foran Eugenie Bouchard (CAN)

Sharapova har på intet tidspunkt været i problemer i sine kampe i Brisbane, og det blev heller ikke tilfældet i semifinalen, hvor hun vandt 6-1, 6-3 mod 20-årige Elina Svitolina (UKR), der specielt i den sidste del af kampen for alvor fik vist, hvilket potentiale hun besidder, men det er ikke tilstrækkeligt, når Sharapova top-præsterer.

Finalen kan følges på TV3 Sport 2, C More Tennis og Tennistv.com. Har man ingen af disse muligheder kan den streames på Bet365 eller Unibet.

Forrige artikelITF Vesterås: Eksplosiv udvikling giver Olga Helmi finaleplads
Næste artikelTV-kampe lørdag: Caroline vs. Venus live på TV2 kl. 0230