Serena Williams vandt i dag sin 21, grandslam titel, og den 4. i træk. Ingen over og ingen ved siden af formidable Serena Williams.

Dagens finale blev momentvis afviklet med flot spil, men ellers var der forbavsende mange fejl fra begge spillere. Det er fx sjældent at se 3 og 2 dobbeltfejl i 2 partier af samme spiller, men sådan kan Serena også spille. På andre tidspunkter virkede hun brutal på modstanderen.

Første sæt startede med en frisk spillende og aggressiv Muguruza, der brød Serena Williams første parti, og i starten havde Muguruza fuldstændig krammet på Serena. Det holdt indtil Serena brød tilbage til 33, så kunne man fornemme at Serena havde styr på sig selv og kampen og vandt sættet 64.

Andet sæt startede næsten som en gentagelse af første sæts begyndelse, hvor Muguruza var ved at bryde Serenas serv, men det lykkedes ikke. Om det var det der var årsagen eller noget mentalt, men pludselig stod Serena med en 51 føring og kampen i sin hule hånd. 51 – det er en stilling vi har set nogle gange i dette års Wimbledon, og det var igen et vendepunkt i kampen. Muguruza spillede lige pludselig som i begyndelsen af kampen og kom på 45, men herefter tog Serena skeen i den rigtige hånd igen og kørte sejren hjem med endnu et 64 sæt.

Stor kredit til Garbine Muguruza, der må have tanket en del selvtillid. Med finalepladsen kan hun nu se frem til en placering som #9 på WTAs rangliste og #5 på racelisten – det er da ikk så ring endda.