Både Emilie Francati og Benjamin Hannestad mødte højere rangerede spillere i 1. runde, og begge tabte i 2 sæt

Emilie Francati var direkte i hovedturneringen i kraft sin rangering, som lige nu er no. 50. Hendes modstander i 1. runde var Kimberly Birrell (AUS), som er rangeret 14 pladser over Emilie.
Som forskellen i rangeringen antyder, er forskellen i niveau mellem de 2 spillere ikke så stor, at Emilie på forhånd ville være uden chancer for at gå videre, hvilket dog forudsætter, at både serven og spillet fungerer optimalt.

Kampen blev da også en jævnbyrdig affære, hvor det var de berømte små marginaler, der gjorde at sejren gik til australieren med cifrene 7-6(5), 6-4. Emilie havde sine chancer, specielt i 1. sæt, men et enkelt mini-break afgjorde sættet til australierens fordel.
i 2. sæt kom Emilie tidligt ned med et break, som i den sidste ende blev afgørende for udfaldet af kampen, hvor Emilie ifølge landstræner Kenneth Carlsens analyse på TV3 Sport lige manglede det sidste for at vinde kampen.

Til gengæld var der ikke meget at stille op for Benjamin Hannestad, da han mødte 7. seedede Tommy Paul (USA), der er no. 18 på ranglisten og desuden vinder af juniorernes udgave af French Open.
Benjamin erkendte efter kampen, at hans modstander spillede i et tempo, hvor Benjamin konstant var under pres, hvilket også afspejlede sig i resultatet 6-1, 6-1.

Junior tennis på højeste plan god balast inden senior karrieren

Både Emilie og Benjamin har dog grund til at være stolte over de præstationer, som er årsagen til, at de overhovedet har fået muligheden for at være med ved både Wimbledon og tidligere Grand Slam turneringer i år, og de resultater og den erfaring de har opnået ved at deltage på højeste junior niveau, kan forhåbentlig bidrage til, at de som seniorer fra næste sæson er godt rustet, når de skal forsøge at slippe gennem det meget svære nåleøje, som ITF turneringer i $10-15.000 klassen udgør.

Det samme gælder Christian Sigsgaard og Johannes Ingildsen, som ligeledes bliver seniorer fra næste sæson.
Sidstnævnte var i kvalfinalen til Wimbledon, men rygsmerter i starten af kampen forhindrede hans deltagelse.
Han var heller ikke heldig ved kvalifikationen til Australian Open, hvor han tabte i 3. sæt til 1. seedede.

Christian var i hovedturneringen i Australien efter 2 sejre i kvalifikationen og han gik desuden videre til 2. runde, inden han blev stoppet af en seedet spiller.

Billedet herover viser de 4 danske juniorer ved Australian Open.

Stadig dansk deltagelse i junior double

Wimbledon er dog ikke helt slut for dansk vedkommende, idet både Emilie og Benjamin også deltager i double.

Emilie spiller tirsdag 5. match på Court 11 sammen med Emily Arbuthnott (GBR) mod Naiktha Bains (AUS)/Tornado Alicia Black (USA).
Emilie/Emily har flere gange klaret sig godt sammen, ikke mindst da de nåede semifinalen ved Australian Open.

Benjamin spiller sammen med 16-årige Michael Ymer (SWE), og de møder i 1. runde Ulises Blanch (USA)/Juan Pablo Ficovich (ARG).
Michael Ymer betegnes ligesom storebror Elias Ymer som et stort talent, og han er trods sin unge alder no. 12 på junior-ranglisten, og derfor også seedet 12 i single, hvor han indledte med sejr i 1. runde på 6-4, 6-3 over no. 31 Chan-Yeong Oh (KOR).

Herunder ses Emilie og Benjamin sammen Kenneth Carlsen på Wimbledon, selvom en enkelt kommentar forsøger at minde om, at sidstnævnte også har prøvet at tabe 1. runde. Han har dog også prøvet at nå endnu længere ved Wimbledon, hvor han bl.a. har præsteret at vende 0-2 i sæt til sejr over selveste Stefan Edberg.

Desværre tabte både Benjamin Hannestad og Emilie Francati deres 1.runde-kampe hos juniorene. Men de kom forbi vores studie og fik bagefter en lille snak med Kenneth Carlsen.

Posted by TV3 Sport Tennis on 6. juli 2015

Forrige artikelWimbledon: Forbandelsen slog til igen.
Næste artikelITF Pittsburg: Torpegaard besejret af 1. seedede i finale
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.