Overraskelsernes US Open sluttede med endnu en, mens regnskyerne samlede sig over Arthur Ashe stadion. Flavia Pennetta og Roberta Vinci gik uden for banen sammen, efter den første rent italienske grand slam finale i historien. Mens de sad i deres stole og ventede på at trofæ ceremonien skulle til at begynde, lænede Pennetta sig over til veninden gennem mere end 20 år for at hviske en hemmelighed. Hun ville stoppe sin tennis karriere.

Men da de trådte ud på banen lørdag var det bussines as usual, med Pennetta der brød til en tidlig 4-2 føring, men Vinci brød tilbage, og de to kæmpede sig til en tie-break, der skulle afgøre åbningssættet.

Pennetta kom sejrrigt gennem og hendes momentum voksede kun derfra, da hun forholdsvis hurtigt kom foran 4-0 i det andet sæt, og hun så sig aldrig rigtig tilbage, og vandt over Roberta Vinci med 7-6 (4), 6-2.

Finalen var ok, selvom det ikke nåede semifinalernes højder. Det der gjorde finalen seværdig var alt det andet der skete efter kampen, da Pennetta lod bomben sprænge.

“Det var det perfekte øjeblik, tror jeg,” sagde Pennetta. “Det var en virkelig hård beslutning at træffe, men jeg er virkelig glad for at jeg gjorde det. Jeg er virkelig glad og stolt af mig selv. ”

Pennetta sagde, at hun følte, at hun var ved at miste sin konkurrencemæssige ild og at uden det, ville det ikke være umagen værd at fortsætte med at spille. Her er et billede af de glade veninder efter kampen:

Pennetta var lige ved at trække sig ud af French Open i maj, sagde hun, og tog så den endelige beslutning for en måned siden i Toronto: Uanset hvad der skete i New York, ville dette være hendes sidste US Open.

Der var andre overraskende resultater undervejs. Det var uventet da en drone fløj omkring 10 m over Pennettas hoved på Louis Armstrong Stadium og styrtede ned i nogle tomme pladser, hvilket medførte en kort forsinkelse i hendes anden runde kamp.

Det var overraskende, da Pennetta nemt slog 2.seedede Simona Halep fredag ​​og chokerende, da Vinci et par timer senere besejrede 1.seedede Serena Williams, der havde vundet årets første tre slams.

Pennetta, der er den ældste første gangs slam vinder i den åbne æra, er ikke den første tennisstjerne der har valgt at gå på pension kort efter en stor triumf. Steffi Graf annoncerede ikke længe efter at have vundet på Roland Garros i 1999, at det ville være hendes sidste French Open. Pete Sampras var stort set pensioneret efter han vandt i 2002 US Open, og Marion Bartoli pensionerede sig selv kort efter at have vundet Wimbledon i 2013.

Der var masser af sympatitilkendegivelser efter kampen:

Den italienske statsminister var der også: