Som det ofte er påpeget her på Tennisavisen, kræves noget ekstraordinært for danske spillere at gøre sig gældende i ITF senior turneringer.
Det er en erfaring som mange af de allerbedste hjemlige spillere ofte har gjort, men det afholder dog ikke flere af dem fra at gøre forsøget, og ofte bliver stædigheden belønnet ved, at der begynder at komme sejre ind på kontoen.

17-årige Simone Alipieva, der er årgang 1998 og dermed også er junior til næste år, har i år forsøgt sig i 2 senior-turneringer i Sharm El Sheikh i Egypten, og senest i 2 turneringer i Bulgarien.

I begge turneringer i Sharm El Sheikh, som var $10.000 turneringer, tabte Simone i 1. runde af kvalifikationen, først 2-6, 4-6 til Karyn Guttormsen (USA).
Ugen efter så det fornuftigt ud efter 1. sæt, som Simone vandt 7-5 over Simran Kaur Sethi (IND), men derefter tabte hun 0-6 i 2. sæt og ved 0-2 i 3. sæt måtte hun trække sig fra kampen.

I sidste uge deltog Simone i $25.000 turneringen Allianz Cup i Sofia, Bulgarien, hvor hun havde fået wildcard til hovedturneringen.
I 1. runde mødte hun no. 411 Cristina Ene (ROU), som vandt 6-0, 6-2.

Lørdag spillede Simone 1. runde i kvalifikationen til den kommende uges $25.000 turnering Izida Cup i Dobrich, som ligeledes er i Bulgarien.
Simone fik en god start på kampen mod no. 1241 Iana Tishchenko (MDA), da hun vandt 1. sæt 6-4. Ved stillingen 3-3 i 2. sæt blev kampen afbrudt, og den blev færdigspillet søndag formiddag.
Da kampen blev genoptaget søndag bragte Simone sig på sejrskurs foran 5-3, men Simone fortæller til Tennisavisen, at modstanderen bare spillede bedre og bedre de efterfølgende partier, og derved vandt hun både 2. og 3. sæt og dermed kampen 4-6, 7-5, 6-1.

“Jeg tager dette nederlag med som en lektion, og så er det bare hjem og arbejde videre”

fortæller Simone, og hun tilføjer

“Jeg er glad for, at jeg har fået muligheden for at spille tennis på så højt et niveau.
Måske er mine sejre ikke kommet endnu, men de kommer :)”

 

Forrige artikelUS Open: Pennetta vandt og “forsvandt”
Næste artikelUS Open: Den aldrende mester mod den dominerende verdensetter
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.