Emilie Francati har på papiret en god lodtrækning mod wildcard spiller. Benjamin Hannestad møder no. 30 efter sejr i kvalfinale med kramper

18-årige Emilie Francati, der er no. 44 på ITF junior-ranglisten, har at dømme efter ranglisten fået en god lodtrækning, idet hun i 1. runde (R64) i Girls singles møder ranglistens no. 152 Kylie McKenzie (USA), der er 16 år og er med i turneringen på et wildcard.

Det betyder ikke, at Emilie kan forvente en nem kamp, idet amerikaneren for et par uger siden ved Grade A turneringen i College Park uddelte “briller” (6-0, 6-0) til no. 84 Mayuka Aikawa (JPN) i 2. runde, inden hun tabte 5-7, 2-6 til 8. seedede no. 57 Maia Lumsden (GBR).

Hvis det lykkes for Emilie at vinde i 1. runde, kan hun formentlig se frem til at møde ranglistens no. 3 Anna Blinkova (RUS).

Tennisspilleren Benjamin Hannestad
Foto: Sportsfotograf.com.

I Boys singles møder ranglistens no. 58 Benjamin Hannestad, der ligesom Emilie er 18 år, den 17-årige no. 30 Ulises Blanch (USA).
Rangeringen tyder på en svær opgave, men amerikaneren tabte i den forløbne uge i 1. runde til Benjamins “room-mate” no. 114 Bjorn Thomsen (IRL) med 4-6, 0-6, så måske kan Benjamin få et par gode råd til, hvordan han kan besejres.
Hvis det lykkes, kan næste modstander blive 12. seedede Nam Hoang Ly (VIE).

Efter omtalen af Benjamins sejr i kvalfinalen, hvor han vandt 7-5, 5-7, 6-2 over no. 78 Alexey Aleshchev (RUS), har Benjamin fortalt, at han ved stillingen 4-2 i 3. sæt fik krampe i lysken, forlår og baglår, hvorefter han servede nogle gode underhånds server og kom på 5-2, og derefter leverede han 4 “wondershot returer” til 6-2.
Benjamin havde denne afsluttende kommentar efter kampen

“Jeg var nødt til at skifte taktik, da jeg ikke kunne bevæge mig, og jeg havde problemer med at komme ud af banen uden at gå i fuld krampe, men jeg kæmpede mig igennem det hele og er super glad for at være i hoved-turneringen!”

1. runde i juniorernes turnering startede søndag, men både Emilie og Benjamin fik en ekstra hviledag, hvilket de uden tvivl begge sætter pris på, efter at Emilie for få dage siden vandt double-finalen i Repentigny, Canada, og Benjamin kan få en ekstra dag til at komme sig efter den “forkrampede” afslutning i kval-finalen.

Mandag tages også hul på double-rækken, hvor Emilie som sædvanlig spiller sammen med Emily Arbuthnott (GBR), og de møder i 1. runde (R32) 7. seedede Chihiro Muramatsu (JPN)/Wushuang Zheng (CHN).

Benjamin deltager i double sammen med 16-årige Alex De Minaur (AUS), og de møder i 1. runde 8. seedede Miomir Kecmanovic (SRB)/Casper Ruud (NOR).
Benjamins australske makker er no. 59 på ranglisten, og han har ligesom Benjamin vundet 2 kampe i kvalifikationen, og han møder i 1. runde mandag no. 143 Alexandre Rotsaert (USA).

Emilie spiller sin 1. runde kamp i single mandag kl. 1700 som 1. kamp på Court 11, hvor hun senere på dagen også spiller double, som er 4. kamp på samme bane.

Benjamin spiller single som 3. kamp på Court 4. Han spiller formentlig 1. runde i double tirsdag.

 

Forrige artikelUS Open: Kristina Mladenovics eventyr fortsætter
Næste artikelDM Ude Hold: Suveræne KB-piger genvinder mesterskabet.
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.