Holger Rune fik for alvor slået sit navn fast blandt tennis-interesserede i hele Verden, da han i sin første Grand Slam optræden tog sæt fra Verdens no. 1, Novak Djokovic

“Holger Rune – the NextGen monster that no one is talking about” lød en overskrift for en uge siden hos Reddit.com umiddelbart efter hans første sejr i kvalifikationen til US Open.
I artiklen påpeges, at Holger trods en rangering som no. 145 på ATP-ranglisten, har en uhyrlig (monstrous) UTR på 15.10, som dog efterfølgende er steget til 15.17.

Derved er Holger no. 69 på UTR-ratingen, hvilket er nogenlunde det samme som hans placering som no. 73 på liverankingen på Racelisten, der omfatter resultater i indeværende sæson.
Endvidere henvises til en – for både undertegnede og formentlig de fleste tennis-interesserede i Danmark – TennisAbstract ELO rating, der har Holger rangeret som no. 34, og det påpeges, at Holgers TennisAbstract ClayRaw rating er bedre end eksempelvis Aslan Karatsev, Karen Khachanov og Dennis Shapovalov.

Efter Holgers Grand Slam debut mod Verdens no. 1 Novak Djokovic på Arthur Ashe Stadium i primetime tirsdag foran et medlevende publikum har Holger dog fået massiv omtale i både danske og internationale medier, så en ny overskrift “Holger Rune – The NextGen monster that everybody is talking about” vil være mere dækkende.

Det er dog en underdrivelse at hævde, at der ikke hidtil har været interesse for at følge Holger, der rundede 60.000 følgere på Instagram umiddelbart efter, at han havde kvalificeret sig til US Open, og i perioden inden entreen på Arthur Ashe Stadium fulgte knap 2.000 nye følgere efter.

Under kampen mod Djokovic strømmede det ind med nye følgere, og da kampen sluttede havde ca. 5.000 valgt at følge Holger, og der kommer hele tiden tusindvis af nye følgere.

Både de nye følgere på instagram og publikum på Arthur Ashe Stadium var tydeligvis begejstrede for Holgers præstation, og han havde stor opbakning fra publikum, hvis hyppige tilråb “Ruuuuuuuune” af Djokovic og andre blev forvekslet med “Buuuuuh”, hvilket efterfølgende førte til flere særskilte artikler herom.

Den massive støtte var både inspirerende og motiverende for Holger, der fulgte god med i tempoet fra kampens start, men Djokovic var dog end tand mere solid i sit spil, som sikrede sættet 6-1.
I 2. sæt fandt Holger imidlertid sit allerbedste spil frem, og da Djokovic samtidig faldt en anelse i sit niveau, og hans serv ikke fungerede som tidligere i kampen, lykkedes det for Holger vinde sættet efter 7-5 i tiebreak til stor jubel fra publikum.
I løbet af 3. sæt fik Holger problemer med krampe, som bevirkede at han resten af kampen humpede rundt på banen, og han var derfor nødt til at satse på at afgøre duellerne tidligt, men selvom han sendte flere vindere af sted, var det relativt enkelt for Djokovic at vinde kampen 6-1, 6-7(5), 6-2, 6-1.

Herover nogle highlights fra kampen efterfulgt af sejrsinterviewet herunder, hvor Djokovic havde masser af lovord til overs for sin unge danske modstander.

Dagen efter betegnede Holger oplevelsen som den hidtil største i sit tennisliv i opslaget herunder på Instagram, hvor Holger i mellemtiden har passeret 86.000 følgere, og han takkede Djokovic for at gøre ham stadig klogere for hver gang de mødes, og desuden rettede Holger en tak til sit team og familien samt en stor tak til alle, der støttede ham under kampen.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Holger Vitus Nødskov Rune (@holgerrune)

Det blev bemærket, at Holger benyttede en Ikea-pose til at have nogle af tingene i, hvilket gav anledning til særskilt omtale i flere medier, og IKEA France benyttede straks anledningen til at fremsætte denne lykønskning for at have taget sæt fra Djokovic i sin første Grand slam, og de forudser at han måske snart vinder dem alle.

Det forventede nederlag betyder, at Holger udover 25 point fra kvalifikationen optjener yderligere 10 point for at være med i hovedturneringen, men han har dog mulighed for at optjene endnu flere point, når han i næste uge ifølge planen vender tilbage til gruset i Europa for at deltage i ATP Challenger 100 i Tulln i Østrig, hvor der er 100 point til vinderen.

Ugen efter kan opstå en logistisk udfordring, idet Holger er tilmeldt ATP Challenger 125 i Szczecin i Polen i samme uge, hvor det netop er oplyst, at Holger er udtaget til Danmarks Davis Cup hold, der fredag-lørdag 17-18. december møder Thailand i Kolding.

Desuden er Holger tilmeldt ATP 250 i Metz ugen efter, og ifølge den – ganske vist uofficielle – entryliste fra Dartsratings.com er Holger blot 2 afbud fra en plads i kvalifikationen, som starter søndag den 19. september, så der er lagt op til en stram tidsplan, hvis Holger skal nå det hele.

Den skarpe iagttager har formentlig bemærket, at Mikael Torpegaard ikke er udtaget til Davis Cup opgøret.
Torpgaard er ifølge førnævnte entrylise tilmeldt ATP Challenger turneringer i henholdsvis Cary og Columbus, hvor danskeren har sin base i USA.

Forrige artikelUS Open 2021:Clara T klarede Clara B og klar til Barty
Næste artikelUS Open 2021: Clara i audiens hos mesteren Barty
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.