Ugen før Indian Wells er begrænset til 2 WTA 250 turneringer i Lyon og Monterrey samt Davis Cup fredag-lørdag, hvor Danmark er undertippet mod Indien

I den kommende uge afvikles WTA 250 turneringer Monterrey i Mexico samt i Lyon i Frankrig, hvor Clara Tauson sidste år vandt titlen, som hun dog ikke forsøger at forsvare.
Begge turneringer kan følges på WTATV.com, og fra torsdag endvidere på TV 2 Play.

ATP-touren er på stand by, fordi der fredag og lørdag 4-5. marts afvikles en række Davis Cup opgør rundt om på kloden.

I Qualifiers dyster 24 nationer om 12 pladser til Davis Cup Finals gruppespillet, som afvikles i 4 forskellige byer 14-18 september 2022, hvor sidste års finalister Rusland og Kroatien automatisk er kvalificeret sammen med Storbritannien og Serbien, der begge har wildcards.
De afsluttende knock-out kampe afvikles derefter 23-27. november.

Frankrig, der er seedet 1 møder på hjemmebane Ecuador, og selvom de 3 højst rangerede franskmænd no. 25 Gael Monfils, no. 41 Ugo Humbert og no. 49 Benoit Paire ikke er med i truppen, kan Ecuador uden spillere i top 100 næppe stille meget op mod Frankrig med no. 55, Adrian Mannarino, no. 53 Arthur Rinderknech og double-specialisterne Pierre-Hugues Herbert og Nicolas Mahut på holdet.

2. seedede Spanien stiller op på hjemmebane uden no. 5 Rafael Nadal, men både no. 15 Roberto Bautista Agut, no. 17 Pablo Carreno Busta og no. 20 Carlos Alcaraz er til rådighed mod Rumænien, hvis bedste spiller no. 260 Marius Copil er den eneste fra top 600.

Selvom Belgien er seedet 3, kan Finland ikke afskrives på forhånd på hjemmebanen, hvor et nøgle-opgør kan blive mellem no. 71 Emil Ruusuvuori og no. 48 David Goffin.
Med hjemmepublikum i ryggen kan no. 380 Otto Virtanen måske også vinde over no. 168 Zizou Bergs.

5. seedede Canada uden både no. 9 Felix Auger-Aliassime og no. 14 Denis Shapovalov er væsentlig svækket mod Holland, der har hjemmebane og råder over 2 fra top 100, no. 50 Botic Van De Zandschulp og no. 57 Tallon Griekspoor, som derved har gode muligheder mod Canada, hvis højst rangerede spillere er no. 258 Steven Diez og no. 290 Peter Polansky.
Desuden råder Holland over no. 18 og no. 29 på double-ranglisten

med Wesley Koolhof og Matwe Middelkoop.
Holdkaptajn Paul Haarhuis udtrykker optimisme inden opgøret.

Tyskland mangler både no. 3 Alexander Zverev og no. 54 Dominik Koepfer, når de på udebane møder Brasilien med no. 107 Thiago Monteiro, no. 135 Thiago Seyboth Wild, men tyskerne råder over yderligere 3 top 100-spillere, no. 56 Jan-Lennard Struff, no. 82 Oscar Otte og no. 84 Daniel Altmaier.
Brasilien har revanche til gode fra det sidste møde i 2013.

Tilføjelse: Alexander Zverev har efterfølgende ændret mening, og han stiller op for Tyskland alligevel.

Selvom 7. seedede Italien hverken har no. 6 Matteo Berrettini eller no. 38 Fognini til rådighed, har de et slagkraftigt hold med no. 10 Jannik Sinner, no. 21 Lorenzo Sonego og no. 58 Lorenzo Musetti til rådighed på udebane mod Slovakiet med no. 69 Alex Molcan og no. 110 Norbert Gombos.

Norges muligheder for sejr i Oslo Tennis Arena hænger i høj grad på no. 8 Casper Ruud mod 9. seedede Kazakhstan med no. 30 Alexander Bublik, no. 166 Mikahail Kukushkin og no. 178 Aleksandr Nedovyesov.
Ruud forventes at sikre 2 sejre i single, og derfor bliver det sandsynligvis afgørende, om no. 326 Vikro Durasovic kan sikre den afgørende sejr mod Kazakhstan’s 2. single eller i double sammen med Ruud.

Casper Ruud, Norge
Foto: Sportsfotograf.com. – Casper Ruud

10. seedede Sverige med no. 85 Mikael Ymer og storebror no. 136 Elias Ymer har hjemmebane i Helsinborg mod Japan med no. 111 Taro Daniel og no. 196 Yasutak Uchiyama.
Den svenske holdkaptajn Robin Söderling er overbevist om, at det er en stor fordel, at kampen spilles på hjemmebane.

Hvis resultaterne flasker sig, er det ikke urealistisk, at både Finland, Norge og Sverige kan spille sig videre til gruppespillet i september, hvor det helt store ubesvarede spørgsmål er, om situationen i Ukraine har udviklet sig på en måde, så Rusland kan undgå at være udelukket fra at deltage.

Ukraine har flyttet sin hjemmebane til Antalya

Ukraine deltager ligesom Danmark i World Group I Playoffs, hvor 8. seedede Ukraine har hjemmebane mod Barbados, men på grund af udsigten til krig, blev det tidligere besluttet at afvikle kampen i Antaly.

Hviderusland havde oprindeligt hjemmebane mod Mexico, men 27. januar 2022 blev det i en nyhed på Davis Cup’s hjemmeside oplyst, at kampen ikke kan afvikles i Hviderusland, og da det hviderussiske forbund ikke havde benyttet deres mulighed for at placere kampen et neutralt sted, afvikles kampen i stedet i Mexico.
Tilføjelse: Mexico vinder opgøret på walkover.

De øvrige 10 opgør i World Group I Play-offs afvikles som planlagt, herunder opgøret mellem Indien og Danmark, hvis trup ses herunder forud for afrejsen lørdag.

Efter den lange rejse til New Delhi blev søndagen benyttet til at vænne sig til det grønne græs, som er det underlag, der benyttes i opgøret.

Danmark kan hverken disponere over 18-årige Holger Vitus Nødskov Rune eller 23-årige August Holmgren, der om få måneder afslutter sit college ophold i San Diego.
Holger er som følge af sin rangering som no. 88 automatisk tilmeldt ATP 1000 Indian Wells i næste uge, og da rangeringen ikke rækker til at gå direkte i hovedturneringen, skal han allerede tirsdag den 8. marts spille den første kamp i kvalifikationen.
Hvis Holger havde valgt at spille Davis Cup i Indien 4-5. marts, ville der således kun være 2 dage til en lang flyrejste til den modsatte side af kloden med deraf følgende jetlag og omstilling til underlaget og højderne i Indian Wells, hvilket ville forekomme useriøst.

Til gengæld kan Danmark igen disponere over 27-årige Mikael Torpegaard, der senest spillede på Davis Cup holdet, da Danmark i 2021 vandt 5-0 over Puerto Rico i Holbæk Sportsby 6-7. marts 2020 lige inden corona-nedlukningen.
Forinden havde Torpegaard heller ikke været til disposition siden han i et forrygende comeback juli 2016 vandt 4-6, 3-6, 7-6, 6-1, 7-5 i den afgørende 5. kamp mod Harri Heliovaara, da Danmark i Lyngbyhallen vandt 3-2 i kvartfinalen i Group II mod Finland.

Davis Cup: Største øjeblik nogensinde for Torpegaard efter matchbold

Chancen for en lignende oplevelse og triumf i opgøret mod Indien kan ikke afvises, men ud fra en realistisk analyse af Danmarks muligheder kræves dog en usædvanlig stor portion optimisme, da Indien på hjemmebane på græs må betegnes som tårnhøje favoritter, ikke mindst hvis man studerer ranglisten for de to landes spillere.

De 2 højst rangerede på Indiens hold er no. 177 Ramkumar Ramanathan og no. 232 Prajnesh Gunneswaran, der begge er højere rangeret end Torpegaard, der på den seneste rangliste er ude af top 300 for første gang i flere år, hvilket skyldes en kombination af udeblevne resultater og bortfald af indefrosne point optjent inden corona-pausen.

Den 3. højst rangerede no. 662 Yuki Bhambri er højere placeret på ranglisten end de næste danske spillere, no. 785 Johannes Ingildsen, no. 826 Christian Sigsgaard, der begge fortsat forsøger at få fodfaste på ITF Men’s World Tennis Tour gennem deltagelse i M15 og M25 turneringer.

Det er dog velkendt, at spillernes rangering ofte har mindre betydning, når der er tale om Davis Cup, og derfor kan 1 eller 2 danske sejre i de 4 singler ikke udelukkes på forhånd, og selvom den danske holdkaptajn Frederik Løchte Nielsen officielt har indstillet sin professionelle karriere – og derfor ikke mere figurerer på ATP-ranglisten i double – er han fortsat i besiddelse af de kvaliteter, som gør en dansk sejr i doublen til en realistisk mulighed.

Den præcise holdopstilling offentliggøres senere på ugen, men et kvalificeret bud vil formentlig være, at Torpegaard spiller 1. singlen, og at Løchte selv indgår i doublen, hvorimod det formentlig kræver evner som tankelæser at forsøge at gætte på, hvorvidt Ingildsen eller Sigsgaard vælges til 2. singlen, og hvem der spiller doublen sammen med Løchte.
Det forventes dog ikke, at 18-årige Elmer Møller vælges til at spille en afgørende rolle på banen.

Alle kampene i Qualifiers og World Group I Playoffs forventes at blive transmitteret på https://video.daviscup.com/en-int/page/home.
Tennisavisen forsøger at få bekræftet, at der ikke er geografisk blokering af signalet i Danmark, som det var tilfældet, da Danmark senest spillede i Marokko.

Tilføjelse: Kampe fra Qualifiers vises ikke. Eneste kampe fra World Group I Playoffs ifølge schedule er Indien vs. Danmark og Portugal vs. Polen. Desuden vises 3 kampe fra World Group II Playoff.
Forhandlinger ang. Danmarks kamp afklares tidligst dagen før.

TV-kampe/streaming og resultater

Spilleplan for aktuelle udvalgte kampe, som kan følges på TV og livestream, vil dagligt fremgå af opslag på Tennisavisens Facebook samt i nogle af de øvrige tennis-relaterede facebook-grupper.

Udvalgte resultater – eller links hertil – fra internationale turneringer vil løbende blive opdateret.

Udvalgte kampe søndag 6. marts

Billeder: Dayana Yastremska og Shuai Zhang – finale Lyon 1500
Leylah Fernandez og Camila Osorio Sarrano – finale Monterry 2100

====

WTA 250 Lyon- WTATV.com, TV 2 Play

Court Central – start 1500 – finaler
(8) Shuai Zhang (CHN) vs. (WC) Dayana Yastremska (UKR)
A. Barnett/O. Nicholls vs. L. Siegemund/V. Zvonareva

====

WTA 250 Monterrey – WTATV.com, TV 2 Play

Centre Court – start 2100cet  – finaler
X. Han/Y. Sizikova vs. C. Harrison/S. Santamaria
NB 2330:  (2) Leylah Fernandez (CAN) vs. (5) Camila Osorio Sarrano (COL)

====
ATP Challenger – finaler – Livestream.com/ATP
Turin – start 1400
(1) Quentin Halys (FRA) vs. (2) Mats Moraing (GER)
Gran Canaria – start 1430
(1) Roberto Carballes Baena (ESP) vs. (2) Gianluca Mager (ITA)
====
ITF World Tennis Tour

====


GenvejeATP Challenger, WTA Challenger, ITF Men, ITF Women, ITF Junior, TE Junior, UTRDanske, Svenske DavisCup, BJKCup


WTA Tour – ATP Tour (Uge 9) 

WTA 250 Open 6éme Sens Métropole De Lyon (FRA) – Hardcourt

TV-dækning: WTATV.com, TV 2 Play

Finale: (8) Shuai Zhang (CHN) vs. (WC) Dayana Yastremska (UKR) 3-6, 6-3, 6-4

Semifinale
(8) Shuai Zhang (CHN) vs. Caroline Garcia (FRA) 6-2, 7-5
(WC) Dayana Yastremska (UKR) vs. (2) Sorana Cirstea (ROU) 7-6(5), 4-6, 6-4

Kvartinale
Caroline Garcia (FRA) vs. (7) Alison Van Uytvanck (BEL) 4-6, 6-3, 7-5
(8) Shuai Zhang (CHN) vs. Vitalia Diatchenko 3-0 Ret’d
(WC) Dayana Yastremska (UKR) vs. (5) Jasmine Paolini (ITA) 6-4, 7-6(3)
(2) Sorana Cirstea (ROU) vs. Anna Bondar (HUN) 6-3, 6-3

1/8-finale
Caroline Garcia (FRA) vs. Martina Trevisan (ITA) 6-4, 2-6, 6-3
(7) Alison Van Uytvanck (BEL) vs. Varvara Gracheva 6-2, 6-4
Vitalia Diatchenko vs. (3) Viktorija Golubic (SUI) 7-6(4), 4-6, 6-4
(8) Shuai Zhang (CHN) vs. Arantxa Rus (NED) 6-4, 6-4
==
(5) Jasmine Paolini (ITA) vs. (Q) Tamara Korpatsch (GER)
(WC) Dayana Yastremska (UKR) vs. (Q) Cristina Bucsa (ESP) 6-2, 6-3
Anna Bondar (HUN) vs. (Q) Katie Boulter (GBR) 6-3, Ret’d
(2) Sorana Cirstea (ROU) vs. (Q) Stefanie Voegele (SUI) 6-3, 7-5

R32
Caroline Garcia (FRA) vs. (1) Camila Giorgi (ITA) 5-7, 6-4, 6-0
Martina Trevisan (ITA) vs. Elisabetta Cocciaretto (ITA) 6-3, 6-2
Varvara Gracheva  vs. Kristina Kucova (SVK) 7-6, 7-6(2)
(7) Alison Van Uytvanck (BEL) vs. (WC) Vera Zvonareva  6-0, 6-3

(3) Viktorija Golubic (SUI) vs. (LL) Mai Hontama (JPN) 1-6, 6-4, 6-4
Vitalia Diatchenko vs. Anna-Lena Friedsam (GER) 6-3, 2-6, 6-4
Arantxa Rus (NED) vs. Danka Kovinic (MNE) 6-2, 6-0
(8) Shuai Zhang (CHN) vs. Kristina Mladenovic (FRA) 7-6(3), 7-5
==
(5) Jasmine Paolini (ITA) vs. Irina Bara (ROU) 4-6, 7-5, 6-3
(Q) Tamara Korpatsch (GER) vs. Oceane Dodin (FRA) 6-3, 1-6, 6-2
(WC) Dayana Yastremska (UKR) vs. Ana Bogdan (ROU) 3-6, 7-6(7), 7-6(7)
(Q) Cristina Bucsa (ESP) vs. (4) Alize Cornet (FRA) 1-6, 6-4, 6-1

(Q) Katie Boulter (GBR) vs. (6) Ana Konjuh (CRO) 5-7, 6-0, 6-3
Anna Bondar (HUN) vs. (Q) Yuriko Miyazaki (JPN) 6-7(5), 6-3, 7-5
(Q) Stefanie Voegele (SUI) vs. (WC) Elsa Jacquemot (FRA) 4-6, 6-2, 6-3
(2) Sorana Cirstea (ROU) vs. (Q) Mariam Bolkvadze (GEO) 6-3, 6-1


WTA 250, Abierto GNP Seguros, Monterrey (MEX) – Hardcourt
Tidsforskel: cet -7 timer

TV-dækning: WTATV.com, TV 2 Play

Finale: (2) Leylah Fernandez (CAN) vs. (5) Camila Osorio Sarrano (COL)

Semifinale
(5) Camila Osorio Sarrano (COL) vs. (6) Nuria Parrizas Diaz 6-4, 6-4
(2) Leylah Fernandez (CAN) vs. Beatriz Haddad Maia (BRA) 6-1, 6-4

Kvartfinale
(5) Camila Osorio Sarrano (COL) vs. (1) Elena Svitolina (UKR) 1-6, 7-5, 7-6(5)
(6) Nuria Parrizas Diaz vs. (4) Sara Sorries Tormo (ESP) 6-3, 1-6, 6-4
Beatriz Haddad Maia (BRA) vs. Marie Bouzkova (CZE) 4-6, 6-4, 7-6 (7)
(2) Leylah Fernandez (CAN) vs. (SE) Qiang Wang (CHN)

1/8-finale
(1) Elena Svitolina (UKR) vs. (Q) Viktoria Tomova (BUL) 7-6(3), 3-6, 6-2
(5) Camila Osorio Sarrano (COL) vs. (WC) Marcela Zacarias (MEX) 7-6(2), 6-3
(4) Sara Sorries Tormo (ESP) vs. (Q) Harmony Tan (FRA) 6-2, 6-2
(6) Nuria Parrizas Diaz vs. Heather Watson (GBR) 6-4, 7-6(2)
==
Beatriz Haddad Maia (BRA) vs. Xinyu Wang (CHN) 6-2, 6-2
Marie Bouzkova (CZE) vs. Petra Martic (CRO) 6-4, 6-2
(SE) Qiang Wang (CHN) vs. Mayar Sherif (EGY) 6-0, 6-7(2), 6-3
(2) Leylah Fernandez (CAN) vs. Quinwen Zheng (CHN) 6-1, 4-6, 7-6(3)

R32
(1) Elena Svitolina (UKR) vs. Anastasia Potapova 6-2, 6-1
(Q) Viktoria Tomova (BUL) vs. (Q) Diane Parry (FRA) 6-4, 6-0
(WC) Marcela Zacarias (MEX) vs. (WC) Emma Navarro (USA) 6-1, 6-7(3), 6-3
(5) Camila Osorio Sarrano (COL) vs. Magdalena Frech (POL) 6-3, 7-6(6)

(4) Sara Sorries Tormo (ESP) vs. Kamilla Rakhimova  7-5, 6-7(2), 6-1
(Q) Harmony Tan (FRA) vs. (WC) Renata Zarazua (MEX) 6-0, 1-0 Ret’d
Heather Watson (GBR) vs. (Q) Jule Niemeier (GER) 6-3, 2-6, 7-6(4)
(6) Nuria Parrizas Diaz vs. Misaki Doi (JPN) 6-2, 6-1
==
Xinyu Wang (CHN) vs. (8) Ann Li (USA) 6-2, 6-1
Beatriz Haddad Maia (BRA) vs. Panna Udvardy (HUN) 1-6, 6-1, 7-5
Marie Bouzkova (CZE) vs. (Q) Sara Errani (ITA) 4-6, 6-2, 6-4
Petra Martic (CRO) vs. (3) Madison Keys (USA) 5-7, 7-6(3), 6-3

Mayar Sherif (EGY) vs. (LL) Seone Mendez (AUS) 6-1, 6-7(2), 6-4
(SE) Qiang Wang (CHN) vs. (Q) Dalma Galfi (HUN) 6-7, 6-1, 6-4
Quinwen Zheng (CHN) vs. (LL) Lucia Bronzetti (ITA) 6-2, 6-3
(2) Leylah Fernandez (CAN) vs. Anna Karolina Schmiedlova (SVK) 6-2, 6-2


Davis Cup – 2022

TV-dækning: Eurosport/Discovery+ – Livestream: https://video.daviscup.com/


Qualifiers – fredag-lørdag 4-5. marts 

Ingen Livestream fra video.daviscup.com!!

(1) Frankrig vs. Ecuador 4-0
M1: (59) Arthur Rinderknech vs. (144) Emilio Gomez 6-2, 7-5
M2: (58) Adrian Mannarino vs. (381) Roberto Quiroz 6-4, 4-6, 6-1
M3: Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut vs. Gonzalo Escobar/Diego Hidalgo 6-3, 7-5
M4: (67) Benjamin Bonzi vs. (700) Antonio Cayetano March 6-0, 6-2
M5: Not Played

(2) Spanien vs. Rumænien 3-1
M1: (15) Roberto Bautista Agut vs. (721) Gabi Adrian Boitan 6-3, 6-1
M2: (19) Carlos Alcaraz vs. (261) Marius Copil 6-4, 6-3
M3: Alejandro Davidovich Fokina/Pedro Martinez vs. Marius Copil/Horia Tecau 6-7(2), 4-6
M4: (15) Roberto Bautista Agut vs. (261) Marius Copil 6-2, 6-3
M5: Not Played

Finland vs. (3) Belgien 2-3
M1: (405) Otto Virtanen vs. (68) David Goffin 5-7, 6-3, 3-6
M2: (71) Emil Ruusuvuori vs. (1653) Zizou Bergs 6-3, 7-5
M3: Harri Heliovaara/Emil Ruusuvuori vs. Sander Gille/David Goffin 6-3, 2-6, 7-6(5)
M4: (71) Emil Ruusuvuori vs. (68) David Goffin 4-6, 2-6
M5: (405) Otto Virtanen vs. (1653) Zizou Bergs 4-6, 0-6

(4) USA vs. Columbia 4-0
M1: (40) Sebastian Korda vs. (265) Nicolas Mejia 6-4, 1-6, 6-4
M2: (20) Taylor Fritz vs. (453) Alejandro Gonzalez 6-1, 6-0
M3: Rajeev Ram/Jack Sock vs. Nicolas Barrientos/Juan-Sebastian Cebal 6-3, 6-4
M4: (39) Tommy Paul vs. Nicolas Mejia 7-5, 7-6(4)

Holland vs. (5) Canada 4-0
M1: (48) Botic Van De Zandschulp (NED) vs. (332) Alexis Galarneu 7-5, 7-6(9)
M2: (54) Tallon Griekspoor vs. (294) Steven Diez (CAN) 6-4, 6-4
M3: Wesley Koolhof/Matwe Middelkoop vs. Peter Polansky/Brayden Schnur 7-5, 6-3
M4: (255) Robin Haase vs. (294) Steven Diez (CAN) 6-1, 6-2
M5: Not Played

Brasilien vs. (6) Tyskland 1-3
M1: (216) Thiago Seyboth Wild vs. (3) Alexander Zverev 4-6, 2-6
M2: (114) Thiago Monteiro vs. (60) Jan-Lennard Struff 6-3, 1-6, 6-3
M3: Felipe Meligeni Rodrigues Alves/Bruno Soares vs. Kevin Krawietz/Tim Puetz 6-4, 6-7(4), 4-6
M4: (114) Thiago Monteiro vs. (3) Alexander Zverev 1-6, 5-7
M5: Not Played

Slovakiet vs. (7) Italien 2-3
M1: (110) Norbert Gombos vs. (11) Jannik Sinner 4-6, 6-4, 4-6
M2: (203) Filip Horansky vs. (21) Lorenzo Sonego 7-6(2), 6-3
M3: Filip Polasek/Igor Zelenay vs. Simone Bolelli/Jannik Sinner 6-3, 1-6, 7-6(3)
M4: (203) Filip Horansky vs. (11) Jannik Sinner 5-7, 4-6
M5: (110) Norbert Gombos vs. (57) Lorenzo Musetti 7-6(3), 2-6, 4-6

(8) Australien vs. Ungarn 3-2
M1: (30) Alex De Minaur vs. (240) Zsombor Piros 7-5, 6-2
M2: (99) Thanasi Kokkinakis vs. (35) Marton Fucsovics 6-7(4), 6-1, 3-6
M3: John Peers/Luke Saville vs. Fabian Marozsan/Mate Volkusz 4-6, 4-6
M4: (30) Alex De Minaur vs. (35) Marton Fucsovics 7-6(4), 6-4
M5: (99) Thanasi Kokkinakis vs. (240) Zsombor Piros 6-4, 6-4

Norge vs. (9) Kazakhstan 1-3
M1: (8) Casper Ruud vs. (160) Mikhail Kukushkin 6-1, 6-4
M2: (321) Viktor Durasovic vs. (32) Alexander Bublik 3-6, 2-6
M3: Simen Sunde Bratholm/Viktor Durasovic vs. Andrey Golubev/Aleksandr Nedovyesov 6-7(10), 3-6
M4: (8) Casper Ruud vs. (32) Alexander Bublik 4-6, 7-5, 4-6
M5: Not Played

(10) Sverige vs. Japan 3-2
M1: (327) Dragos Nicolae Madaras vs. (267) Yosuke Watanuki 4-6, 4-6
M2: (133) Elias Ymer vs. (101) Taro Daniel 7-5, 6-4
M3: Andre Goransson/Elias Ymer v. Ben McLachlan/Yasutaka Uchiyama 2-6, 7-6(7), 7-5
M4: (327) Dragos Nicolae Madaras vs. (101) Taro Daniel 0-6, 5-7
M5: (133) Elias Ymer vs. (267) Yosuke Watanuk 6-3, 6-3

(11) Argentina vs. Tjekkiet 4-0
M1: (62) Sebastian Baez vs. (94) Jiri Lehecka 7-6(4), 6-3
M2: (14) Diego Schwartzman vs. (131) Tomas Machac 2-6, 6-2, 6-3
M3: Maximo Gonzalez/Horacio Zeballos vs. Jiri Lehecka/Tomas Machac 6-4, 6-4
M4: (64) Federico Coria vs. (168) Vit Kopriva 6-2, 6-4
M5: Not Played

Korea vs. (12) Østrig 3-1
M1: (462) Jisung NAM vs. (143) Dennis Novak 1-6, 4-6
M2: (65) Soonwoo Kwon vs. (194) Jurij Rodionov 7-5, 6-4
M3: Jisung Nam/Minkyu Song vs. Alexander Erler/Lucas Miedler 6-4, 6-3
M4: (65) Soonwoo Kwon vs. (143) Dennis Novak  7-5, 7-5
M5: Not Played

Alle vinderne deltager i Davis Cup Finals Gruppespillet, som afvikles i 4 byer 14-18. september sammen med sidste års finalist Kroatien samt Storbritannien og Serbien, der har wildcards.
Hvis sidste års vinder Rusland fortsat er udelukket, udpeges afløser forinden.
Selve slutspillet afvikles 23-27. november 2022.

De tabende nationer deltager i World Group I 16-17. eller 17-18. september sammen med vinderne af World Group I Play-offs.


World Group I Play-offs 1.st Round – fredag-lørdag 4-5. marts 2022

(1) Chile vs. Slovenien 4-0
M1: (98) Alejandro Tabilo vs. (1777) Bor Artnak 6-3, 6-3
M2: (146) Nicolas Jarry vs. (179) Blaz Rola 6-3, 3-6, 7-5
M3: Marcelo Tomas Barrios/Alejandro Tabilo vs. Sebastian Dominko/blaz Rola 6-2, 6-3
M4: Diego Fernandez Flores vs. Sebastian Dominko 3-6, 7-6(4), [10-2]
M5: Not Played

(2) Indien vs. Danmark 4-0
M1: (170) Ramkumar Ramanathan vs. (824) Christian Sigsgaard 6-3, 6-2
M2: (590) Yuki Bhambri vs. (305) Mikael Torpegaard 6-4, 6-4
M3: Rohan Bopanna/Divij Sharan vs. Frederik Løchte Nielsen/Mikael Torpegaard 6-7(3), 6-4, 7-6(4)
M4: (170) Ramkumar Ramanathan vs. (785) Johannes Ingildsen 5-7, 7-5, [10-7]
M5: Not Played

(3) Uzbekistan vs. Tyrkiet 2-3
M1: (510) Sanjar Fayziev vs. (189) Cem Ilkel 6-3, 6-7(1), 6-4
M2: (821) Sergey Fomin vs. (159) Altug Celikbilek 3-6, 4-6
M3: Sanjar Fayziev/Sergey Fomin vs. Altug Celikbilek/Yanki Erel 6-2, 6-4
M4: (510) Sanjar Fayziev vs. (159) Altug Celikbilek 6-4, 1-6, 4-6
M5: (821) Sergey Fomin vs. (189) Cem Ilkel 6-7(2), 6-7(4)

(4) Portugal vs. Polen 4-0
M1: (87) Joao Sousa vs. (190) Kacper Zuk 6-3, 2-6, 6-4
M2: (165) Nuno Borges vs. (75) Kamil Majchrzak 3-6, 6-4, 6-3
M3: Nuno Borges/Francisco Cabral vs. Szymon Walkow/Jan Zielinski 3-6, 6-3, 6-4
M4: (199) Gastao Elias vs. (926) Jan Zielinski 6-1, 6-3
M5: Not Played

Tunesien vs. (5) Boznien/Herzegovina 1-3
M1: (471) Moez Echargui vs. (140) Damir Dzumhur 3-6, 6-3, 5-7
M2: (301) Malek Jaziri vs. (215) Mirza Basic 5-7, 7-5, 6-3
M3: Moez Echargui/Malek Jaziri vs. Mirza Basic/Tomislav Brkic 6-1, 4-6, 3-6
M4: (301) Malek Jaziri vs. (140) Damir Dzumhur 7-6(5), 3-6, 3-6
M5:

(6) Israel vs. Sydafkrika 3-1
M1: (661) Daniel Cukierman vs. (34) Lloyd Harris 4-6, 4-6
M2: (343) Yshai Oliel vs. (1078) Ruan Roelofse 6-2, 6-3
M3: Daniel Cukierman/Jonathan Erlich vs. Lloyd Harris/Raven Klaasen 7-6(3), 3-6, 6-3
M4: (343) Yshai Oliel vs. (34) Lloyd Harris 6-3, 6-4
M5: Not Played

New Zealand vs. (7) Uruguay 3-1
M1: (776) Rubin Statham vs. (698) Ignacio Carou 6-4, 6-2
M2: (918) Ajeet Rai vs. (106) Pablo Cuevas 4-6, 2-6
M3: Artem Sitak/Michael Venus vs. Ariel Behar/Pablo Cuevas 6-3, 6-4
M4: (776) Rubin Statham vs. (106) Pablo Cuevas 7-6(3), 6-2
M5: Not Played

(8) Ukraine vs. Barbados 3-0
M1: (401) Oleksii Krutykh vs. (387) Darian King 6-2, 6-1
M2: (217) Illya Marchenko vs. Matthew Foster-Estwick 6-3, 6-1
M3: Oleksii Krutykh/Illya Marchenko vs. Matthew Foster-Estwick/Darian King 6-4, 7-5
M4: Not Played
M5: Not Played

(9) Pakistan vs. Litauen 3-2
M1: Aqeel Khan vs. (1016) Laurynas Grigelis 7-6(5), 3-6, 6-3
M2: Muhammad Shoaib vs. (86) Ricardas Berankis 4-6, 7-6(2), 4-6
M3: Aqeel Khan/Aisam-ul-Haq Qureshi vs. Ricardas Berankis/Laurynas Grigelis 4-6, 7-6(4), 7-5
M4: Aqeel Khan vs. (86) Ricardas Berankis 6-7(4), 7-6(6), 4-6
M5: Aisam-ul-Haq Qureshi  vs. (2119) Edas Butvilas 6-4, 7-6(2)

(10) Peru vs. Bolivien 3-1
M1: (116) Juan Pablo Varillas Patino-Samudio vs. (516) Murkel Dellien 6-2, 6-2
M2: (650) Conner Huertas Del Pino vs. (103) Hugo Dellien 1-6, 4-6
M3: Sergio Galdos/Juan Pablo Varillas Patino-Samudio vs. Boris Arias/Federico Zeballos 3-6, 6-3, 7-5
M4: (116) Juan Pablo Varillas Patino-Samudio vs. (103) Hugo Dellien 6-4, 4-6, 7-6(8)
M5: Not Played

Schweiz vs. (11) Libanon 3-1
M1: (158) Dominic Stricker vs. (325) Benjamin Hassan 3-6, 3-6
M2: (89) Henri Laaksonen vs. (424) Hady Habib 5-7, 6-3, 6-3
M3: Marc-Andrea Huesler/Dominic Stephan Stricker vs. Hady Habib/Benjamin Hassan 6-4, 7-6(3)
M4: (89) Henri Laaksonen vs. (325) Benjamin Hassan 6-4, 7-6(4)
M5: Not Played

(12) Mexico vs. Hviderusland – walkover

Alle vinderne deltager i World Group I 16-17. eller 17-18. september sammen med taberne af Qualifiers.

Danmark og de øvrige tabende nationer deltager i World Group II 16-17. eller 17-18. september sammen med vinderne af World Group II Play-offs.


World Group II Play-offs 1.st Round – fredag-lørdag 4-5. marts 2022

(1) Kina vs. Irland – walkover (Irland vinder)
(2) Dominikanske Republik vs. Vietnam 3-0
(3) Thailand vs. Letland 2-3
Guatemala vs. (4) Taipei 0-4
Indonesien vs. (5) Venezuela 3-0
(6) Estland vs. Pacific Oceania 4-0
(7) Egypten vs. Cypern 4-1
(8) Grækenland vs. Jamaica 3-2
Monaco vs. (9) Marokko 4-0
(10) Bulgarien vs. Paraguay 3-1
(11) Zimbabwe vs. El Salvador 1-3
Benin vs. (12) Hong Kong 1-3

Alle vinderne deltager i World Group II 16-17. eller 17-18. september sammen med Danmark og de øvrige taberne af World Group I Play-offs.

Taberne deltager i de regionale Group III områder senere på året.


ATP Challenger (uge 9)

Place Country Category Surface
Gran Canaria Spain Challenger 80 Clay
Turin Italy Challenger 80 Hard

 

Livestream/ATP


WTA Challenger (uge 9)

Ingen turneringer


ITF World Tennis Tour

Livestream: http://live.itftennis.com/en/live-streams/
Livescore: http://live.itftennis.com/en/live-scores/


ITF Men (uge 9)

Place Country Category Surface
Bendigo Australia M25 – Livestream  Hard
Faro Portugal M25 – Livestream  Hard
Nur-Sultan Kazakhstan M25 Hard
Santo Domingo Dominican Republic M25  Hard
Trento Italy M25 Hard
Antalya Turkey M15 – Livestream  Clay
Monastir Tunisia M15  Hard
Sharm ElSheikh Egypt M15  Hard
Torello Spain M15  Hard

 

M25 Bendigo
Tidsforskel: cet +10 timer

R32: [7] (522) Eric Vanshelboim (UKR) vs. (980) Brandon Walkin (AUS) 6-7(4), 3-6

Doubles

Semifinale: Vanshelboim/Tajlima vs. Brandon Walkin/Calum Puttergill (AUS) 1-6, 2-6
Kvartfinale: Vanshelboim/Tajima vs. Adam Taylor/Jason Taylor (AUS) 7-6(0), 6-3
1/8-finale: (3) Eric Vanshelboim (UKR)/Naoki Tajima (JPN) vs. James Frawley/Omar Jasika (AUS) 6-2, 3-6, [10-7]


M15 Sharm El Sheikh
Tidsforskel: cet +1 time

1/8-finale: (783) Francesco Vilardo (ITA) vs.  (2225) Leo Borg (SWE) 6-1, 6-2
R32: (2225) Leo Borg (SWE) vs. (JR) (759) Marco Miceli (ITA) 4-6, 7-6(3), 6-3

Q16: Nikolaj Katic (DEN) vs. [10] (1631) Nico Mostardi (USA) 5-7, 2-6
Q32: Nikolaj Katic (DEN) vs. (WC) Photos Photiades (CYP) 6-4, 6-4

<< tilbage


ITF Women (uge 9)

Place Country Category Surface
Arcadia, CA USA W60 – Livestream  Hard
Bendigo Australia W25 – Livestream  Hard
Guayaquil Ecuador W25 – Livestream  Hard
Joue les Tours France W25 Hard
Nur-Sultan Kazakhstan W25 – Livestream Hard
Santo Domingo Dominican Republic W25  Hard
Antalya Turkey W15 – Livestream  Clay
Monastir Tunisia W15  Hard
Nagpur India W15  Clay
Sharm ElSheikh Egypt W15  Hard

 

W15 Nagpur
Tidsforskel: cet +4½ time

1/8-finale: (1149) Elena Jamshidi (DEN) vs. (600) Zeel [1] Desai (IND) 2-6, 1-6
R32: (1149) Elena Jamshidi (DEN) vs. (WC) Sudipta Kumar (IND) 6-2, 2-6, 6-4


ITF Junior (uge 9)

Grade 3, Trnava (SVK) – Hardcourt

Girls singles

R32: (324) Vilma Krebs Hyllested (DEN) vs. [5] (195) Nora Knezevic (CRO) 6-7(2), 6-1, 4-6

Girls doubles

Kvartfinale: Hyllested/Liepert vs. Tamara Sramkova/Lucia Hradecka (SVK) 2-6, 6-3, [7-10]
1/8-finale: (4) Vilma Krebs Hyllested (DEN)/Mia Liepert (AUT) vs. Lucia Hradecka/Tamara Sramkova (SVK)


Grade 4, Gjøvik (NOR) – Hardcourt

Boys singles

Kvartfinale: (663) Cornelius Alexander Shalmi (DEN) vs. [8] (585) Lasse Poertner (GER) 2-6, 2-6

1/8-finale
(1187) Christopher Garde (DEN) vs. [1] (272) Massimo Giunta (ITA) 4-6, 1-6
(663) Cornelius Alexander Shalmi (DEN) vs. (1008) Gabriel Gomez (FRA) 6-2, 6-1
(599) Yakup Uzunel (DEN) vs. [7] (509) Gur Trakhtenberg (ISR) 3-6, 4-6

R32
(1187) Christopher Garde (DEN) vs. (WC) Severin Risan (NOR) 6-4, 6-4
(663) Cornelius Alexander Shalmi (DEN) vs. [3] (362) Alfons Ridstrom (SWE) 6-4, 7-5
(599) Yakup Uzunel (DEN) vs. (WC) (2016) Ludwig Hermann (NOR) 6-4, 6-2

Boys doubles

Kvartfinale: Shalmi/Uzunel vs. (2) Teo Masera/Gabriele Vulpitta (ITA) 6-3, 5-7, [7-10]
1/8-finale
Cornelius Alexander Shalmi (DEN)/Yakup Uzunel (DEN) vs. Christopher Garde (DEN)/Kevin Edengren (SWE) 6-4, 1-6, [10-5]

Girls singles

Kvartfinale: (1491) Sarafina Olivia Hansen (DEN) vs. [8] (680) Francesca Gandolfi (ITA) 1-6, 6-4, 3-6
1/8-finale: (1491) Sarafina Olivia Hansen (DEN) vs. (974) Emma Cohen (GBR) 6-4, 6-2
R32: (1491) Sarafina Olivia Hansen (DEN) vs. (WC) (2283) Celin Myhre (NOR) 6-3, 7-5

Girls doubles

Semifinale: Hansen/Kadic vs. (1) Emily Sartz Lunde (NOR)/Addison Comiskey (USA) 1-6, 2-6
Kvartfinale: Hansen/Kadic vs. (4) Sophia Ksandinov (GER)/Dune Vaissaud (FRA) 5-7, 6-1, [10-6]
1/8-finale: Sarafina Olivia Hansen (DEN)/Amina Kadic (SWE) vs. Gaia Greco (ITA)/Daniel Hefner (ISR) 6-3, 6-2


Grade 4, Potchefstroom (RSA) – Hardcourt

Kvartfinale: (Q) (1936) Oliver Bonding (GBR) vs. [1] (150) Devin Badenhorst (RSA) 2-6, 2-6
1/8-finale: (Q) (1936) Oliver Bonding (GBR) vs.  (1037) Mark Nawa (BOT) 6-4, 6-0
R32: (Q) (1936) Oliver Bonding (GBR) vs. (WC) (1377) John Coetzee (RSA) 6-3, 6-3

Qfi: (1936) Oliver Bonding (GBR) vs. (WC) Heinrich Rootman (RSA) 6-4, 6-1
Q16: (1936) Oliver Bonding (GBR) vs. [1] (1088) Jayden Pakkiri (RSA) 6-7(5), 6-2, [10-8]

Boys doubles

Kvartfinale: Bonding/Coetzee vs. Daniel Watson/Guy Vorwerk (RSA) 7-5, 4-6, [8-10]
1/8-finale: Oliver Bonding (GBR)/John Coetzee (RSA) vs. (4) Calum Jestin/Joseph Townes (RSA) 3-6, 6-4, [10-8]

<< tilbage


Livescore udvalgte ITF og Tennis Europe: tennis-ticker.biz/


Tennis Europe (Uge 9)

Cat 2, Rotterdam (NED) – Acrylic

U14 Boys doubles

Semifinale: Sørensen/Jessen vs. (3) Charles De Saint Laumer/Ferdinand Livet Novkirichka (FRA)
Kvartfinale: Sørensen/Jessen vs. (1) Alex Bergomi (SUI)/Stepan Ziska (CZE) 4-6, 7-6(8), [10-3]
1/8-finale: Sørensen/Jessen vs. (WC) Mike Boone/Bobbi Gerrit Platenburg (NED) 6-2, 6-0
R32: (6) Asger Sørensen/Christoffer Emil Jessen (DEN) – bye

U14 Girls singles

Qfi: [13] (422) Sofia Mortensen (DEN) vs. [1] (313) Iris Maria Creasta (ROU) 1-6, 1-6

Q16:
[16] (473) Amani Azrkan (DEN) vs. (543) Amy Waschulewski (GER) 0-6, 0-6
[13] (422) Sofia Mortensen (DEN) vs. (844) Lio Ramaekers (BEL) 6-1, 6-2

U14 Girls doubles

1/8-finale: (C) Sofia Mortensen DEN)/Dallas Janssen (NED) vs. Mia Woo (NED)/Lucia Garofalo (ITA) 7-5, 3-6, [8-10]


Cat 3, Isernhagen (GER) – Acrylic

U14 Boys singles

R32: (141) Mads Bruhn Aaby (DEN) vs. (248) Fabio Felsner (GER) 4-6, 5-7

Q16
[3] (304) Carl Filip Bak Weller (DEN) vs. (WC) Jakob Joggerst (GER) 2-6, 6-7(3)
Nikolaj Sehested Berens Petersen (DEN) vs. [3] (313) Yannis Batsabaken (FRA) 0-6, 1-6
[6] (354) Christoffer Topp-Parving (DEN) vs. (1004) Jan-Niklas Buchwald (GER) 4-6, 3-6
[7] (361) Gabriel Pyndt (DEN) vs. (732) Leander Rautmann (GER) 3-6, 6-3, [8-10]

Q32: Nikolaj Sehested Berens Petersen (DEN) vs. (609) Ole Pfeiff (GER) 1-6, 6-1, [13-11]

U14 Boys doubles

Kvartfinale: Pyndt/Aaby – tabte walkover
1/8-finale: (4) Gabriel Pyndt/Mads Bruhn Aaby (DEN) vs. Lukian Grau/Marlon Menzler (GER) 6-4, 6-4

U14 Girls singles

1/8-finale
(Q) (688) Victoria Flintholm Andreasen (DEN) vs. [1] (49) Tatiana Miriam Cantos Siemers (ESP) 6-0, 6-7(3), 3-6

R32
(Q) (688) Victoria Flintholm Andreasen (DEN) vs. (Q) Carlotta Seling (GER) 6-4, 6-4
(471) Milla Maluka Hoffmann (DEN) vs. (Q) (844) Naemi Levana Lukacsi (GER) 1-6, 0-6
[2] (106) Sophia Izabella Ragus (DEN) vs. Michelle Kirsch (GER) 2-6, 1-6

Qfi
[9] (647) Josefine Bente Malling (DEN) vs. [1] (359) Maja Michna (GER) 1-6, 0-6
[12] (688) Victoria Flintholm Andreasen (DEN) vs. [3] (452) Sophia Elisa Unholzer (GER) 6-3, 6-0

Q16:
[9] (647) Josefine Bente Malling (DEN) vs. (960) Jana Schwering (GER) 6-4, 6-2
[12] (688) Victoria Flintholm Andreeasen (DEN) vs. Manon Singer (GER) 6-1, 6-1
(1029) Karla Kleist Giersløv Jørgensen (DEN) vs. [16] (844) Naemi Levana Lukacsi (GER) 1-6, 1-6

U14 Girls doubles

Kvartfinale: Andreasen/Claes vs. (1) Natalie Moskova/Katerina Melicharova (CZE) 1-6, 2-6

1/8-finale:
Victoria Flintholm Andreasen (DEN)/Hannah Claes (BEL) vs. Gloria Reusch/Marlene Specht (GER) 6-4, 6-4
Milla Maluka Hoffmann/Sophia Izabella Ragus (DEN) vs. Kristina Sachenko/Michelle Kirsch (GER) 4-6, 3-6


UTR turneringer (udvalgte)

 


Svenske turneringer (udvalgte)

Livestream: https://www.sporteye.se/

Ranglister: https://svtf.tournamentsoftware.com/ranking/ranking.aspx?rid=324

<< tilbage


TV og livestreaming fra internationale tennisturneringer: https://www.tennisavisen.dk/ny-kanal-tv2-sport-x-viser-atp-og-wimbledon-eurosport-udvider-med-davis-cup/

<< tilbage


Informationerne stilles desuden til rådighed for Tennisavisens samarbejdspartnere på Facebook, “Tennissnak” og “Wozniacki, Tauson & WTA Update“, m.fl.

<< tilbage


Danske turneringer (udvalgte)

Individuelle turneringer: https://dtf.tournamentsoftware.com/tournamentsearch


Holdturneringer: https://dtf.tournamentsoftware.com/leagues

Elitedivisionen (udvalgte)

TV-dækning: Sport Live

Ranglister: https://tennis.dk/spiller/ranglister/

<< tilbage


Opvisningskampe 

 


Davis Cup – 2022

TV-dækning: Eurosport/Discovery+ – Livestream: https://video.daviscup.com/

Qualifiers 4-5. marts 2022
(1) Frankrig vs. Ecuador 
(2) Spanien vs. Rumænien 
Finland vs. (3) Belgien
(4) USA vs. Columbia
Holland vs. (5) Canada 
Brasilien vs. (6) Tyskland
Slovakiet vs. (7) Italien
(8) Australien vs. Ungarn
Norge vs. (9) Kazakhstan
(10) Sverige vs. Japan
(11) Argentina vs. Tjekkiet
(12) Østrig vs. Korea

World Group I Play-offs – 4-5. marts 2022
(1) Chile vs. Slovenien
(2) Indien vs. Danmark

Emner: Indien
(186) Ramkumar Ramanathan – 27
(215) Prajnesh Gunneswaran – 32
(218) Sumit Nagal – 24
(417) Mukund Sasikumar – 24
(559) Saketh Myneni – 34
(D43) Rohan Bopanna – 41
(D120) Divij Sharan – 35
Emner: Danmark
(227) Mikael Torpegaard – 27
(811) August Holmgren – 23
(895) Christian Sigsgaard – 24
(1010) Johannes Ingildsen – 24
(1256) Benjamin Hannestad – 24
(D94) Frederik Løchte Nielsen – 38

(3) Uzbekistan vs. Tyrkiet
(4) Portugal vs. Polen
Tunesien vs. (5) Boznien/Herzegovina
(6) Israel vs. Sydafkrika
New Zealand vs. (7) Uruguay
(8) Ukraine vs. Barbados
(9) Pakistan vs. Litauen
(10) Peru vs. Bolivien
Schweiz vs. (11) Libanon
Hviderusland vs. (12) Mexico 

World Group I – september 2022
12 nedrykkere fra Qualifiers
12 vindere World Group I Play-offs

Finals 2022 – 21. november – 4. december 2022
1-2 Finals 2021: Rusland, Kroatien
2 wildcards: Storbritannien, Serbien

12 vindere Qualifiers 2022

<< tilbage


Billie Jean King Cup

TV-dækning: https://video.billiejeankingcup.com/
Livescore: https://live.billiejeankingcup.com/en/tie-overview.php/ALL-LIVE


Qualifiers 2022 – 15-16. april 2022
(1) Australien vs. Slovakiet
Italien vs. (2) Frankrig
(3) USA vs. Ukraine
(4) Tjekkiet vs. Storbritannien
(5) Hviderusland vs. Belgien
Kazakhstan vs. (6) Tyskland

(7) Canada vs. Letland
Holland vs. (8) Spanien
Polen vs. (9) Rumænien


Finals 2022

No. 1-2 Finals 2021: Rusland, Schweiz – Wildcard(s)
9 vindere af Qualifiers


Group I Europe/Africa – Antalya (TUR) – Grus

11-16. april 2022
Oprykker fra Group II Europe/Africa: Danmark, Georgien
Fortsætter: Østrig, Bulgarien, Kroatien, Estland, Slovenien, Sverige, Tyrkiet
Nedrykker fra Playoff: Serbien, Rumænien (flyttet til Qualifiers)
Tyrkiet (som arrangør)


Næsten alle kampe fra ovennævnte turneringer kan desuden følges på livestream hos bettingtjenester (Bet365, Unibet, NordicBet, Danske Spil.)
Livescore, Completed matches, Live Draws, Schedule for aktuelle WTA og ATP (incl. Challengers) findes på http://www.protennislive.com/LSHD/main.htm

<< tilbage

Forrige artikelATP 250 Santiago: Uoplagt Holger Rune blev nemt bytte for ranglistens no. 264
Næste artikelDavis Cup: Sigsgaard indleder kl. 0630 på Discovery+ efterfulgt af Torpegaard
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.