En fransk visit på hardcourt efter 2 uger på grus i Argentina betød blot en enkelt dag til omstilling og opladning til gruset i Chile for rejsetræt Holger Rune

Efter at 18-årige Holger Vitus Nødskov Rune i de 2 første uger af februar fortsatte en stime af nederlag i 1. runde ved ATP 250 turneringer i både Cordoba og Buenos Aires i Argentina på grus, var det ikke selvtillid, der prægede spillet, da han ugen efter indledte sin første kamp ved ATP 250 i Marseille på hardcourt mod ranglistens no. 169 Zizou Bergs (BEL), der var videre som Lucky Loser.

Belgieren vandt uden problemer 1. sæt 6-1 mod Holger, der virkede meget usikker og tilsyneladende blottet for selvtillid, men i de næste 2 sæt fik han dog bedre kontrol over sit spil og vandt derved kampen 6-3, 6-4.

Den styrkelse af selvtilliden, som en sejr som regel medfører, bevirkede at Holger i sin næste kamp formåede at følge den 4. seedede russer Aslan Karatsev til dørs i 2. sæt, hvor Holger havde 4 sætbolde, som kunne have tvunget kampen i 3 sæt.
Russeren afværgede dog dem alle og vandt derved i 2 sæt, men kampen tydede på, at Holger var godt på vej til mod et væsentligt højere niveau end i de tidligere kampe.

ATP 250 Marseilles: Karatsev afværgede 4 sætbolde mod Holger Rune, der sendte Grand Slam vindere ud i double

Egentlig var det i strid med al logik, at Holger overhovedet deltog i Marseille, da det oprindelig var planen, at han efter de 2 førnævnte grusturneringer i Argentina skulle tilmeldes kvalifikationen til ATP 500 i Rio de Janeiro i Brasilien i sidste uge og derefter afslutte turen i Sydamerika med denne uges ATP 250 Chile Dove Men+Care Open på grus i Santiago, hvor Holger sidste år gjorde en fornem entre, da han nåede kvartfinalen.

Imidlertid kunne Holger ikke få lov til at blive tilmeldt kvalifikationen, da han i forvejen også var tilmeldt turneringen i Frankrig, hvor han ved entry-deadline var direkte inde i hovedturneringen, og derved fanger bordet.

Det mest logiske havde dog været efterfølgende at framelde turneringen i Marseille og i stedet blive i Sydamerika og bruge den turneringsfri uge til at fortsætte forberedelserne på grus og lade op til Santiago.

Imidlertid kunne indsatsen i Marseille alligevel indgyde den selvtillid, som Holger tydeligt havde manglet efter stimen af 1. runde nederlag, og selvtilliden fik formentlig et yderligere nøk opad, da Holger sammen med Hugo Gaston (FRA) i doublerækken vandt 6-4, 6-4 over de flerdobbelte franske Grand Slam vindere Pierre-Hugues Herbert og Nicolas Mahut og derefter nåede semifinalen i double.

Derved kunne Holger forberede sig til de næste store opgaver på hardcourt i marts måned i USA ved ATP 1000 i Indian Wells og Miami Beach, med en positiv oplevelse i bagagen, inden kvalifikationen til Indian Wells indledes tirsdag den 8. marts.

Da Holger spillede semifinale i double i Marseille lørdag, kunne han først være i Santiago mandag, hvorved der efter en lang rejse kun var en enkelt dag til igen af lade op og omstille sig fra hardcourt til grus.

Holger havde ganske fået en på papiret fornuftig lodtrækning, da han i 1. runde skulle møde ranglistens no. 278 Matheus Pucinelli De Almeida (BRA), som Holger uden større problemer besejrede 6-2, 6-3 ved en ATP Challenger i Verona sidste år.

Kampen i Verona er fortsat tilgængelig på Livestream, og den kan ses herunder.

Imidlertid findes der ingen nemme modstandere på grus fra Brasilien, hvor rundt regnet 12 pr. dusin er yderst boldsikre, hvilket langt fra var tilfældet for Holger, der aldrig fik hverken serven eller spillet til at hænge sammen.

Allerede i Holgers første serveparti havde brasilianeren en enkelt break-mulighed, som Holger dog afværgede, og i det næste danske serveparti var Holger bagud 0-40, men igen reddede han partiet, hvorimod han i sit næste serveparti blev brudt til 2-4 efter 15-40.

Holger fik dog udlignet, da han han brød tilbage på sin 2. mulighed efter 0-40, og han førte derefter 40-0 i sit næste serveparti, men De Almeida fik alligevel udlignet til 40-40, og han havde derefter en enkelt break-mulighed, inden Holger vandt partiet, men da Holger næste gang servede ved 4-5 forærede han nærmest sættet til brasilianeren, da en dobbeltfejl ved 40-40 blev fulgt op med en afbrænder på en oplagt smash mulighed.

Statistikken for 1. sæt viser, at Holger blot vandt 3 point bag sin 2. serv, hvilket illustrerer den manglende stabilitet i spillet.

I 2. sæt fik Holger kun 47 procent af 1. serverne i spil mod 63 procent i 1. sæt, og sættet forløb næsten på samme måde, idet Holger igen blev brudt til 2-4, og han brød igen straks tilbage og udlignede derefter til 4-4.
Da Holger servede ved 4-5 afgjorde brasilianeren kampen på den første matchbold ved 15-40 og sikrede sejren 6-4, 6-4 i en kamp, som bør parkeres i glemmebogen.

Fremadrettet kan Holger tage de positive takter fra Marseille med videre og bruge deltagelsen i Santiago som en påmindelse om en mere gennemtænkt turneringsplanlægning fremover.

Holger har fravalgt at deltage på det danske Davis Cup hold, der spiller på græs på udebane mod Indien 4-5. marts, hvilket forekommer logisk forud for Indian Wells, idet Holger ellers endnu en gang ville have ganske få dage til at omstille sig både til nyt underlag og – ikke mindst – tidsforskellen med jetlag til Californien.
Det sidste havde Holger dårlig erfaring med sidste år, da han mellem en ATP Challenger i Orleans og ATP 250 i Antwerpen tog imod et wildcard til Indian Wells med det resultat, at ranglistens no. 176 Ernesto Escobedo (USA) lidt for nemt kunne sende Holger ud i 1. runde 6-4, 6-1.

 

 

 

Forrige artikelWTA 1000 Doha: Paula Badosa havde både styr på blæsten og Clara Tauson i revancheopgør
Næste artikelTurneringer uge 9: Danmarks Davis Cup hold på græs i Indien. Ukraine på “hjemmebane” i Tyrkiet
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.