Roger Federer og Serena Williams er topnavne i en uge, hvor de danske topnavne fik en tidlig exit. Olga Helmi og Christian Sigsgaard spiller 15K turneringer på hardcourt

Efter nogle uger, hvor verdenseliten i tennis hos både kvinder og mænd har boltret sig i WTA/ATP 1000 turneringer i Madrid og Rom, var der håb om en uge med mere fokus på de danske topnavne, idet både Clara Tauson, Mikael Torpegaard og Frederik Løchte er blandt deltagerne i nogle af ugens grusturneringer.

Det samme kunne Holger Vitus Nødskov Rune have været, hvis en ankelskade ikke tvang ham til en pause, som risikerer at blive længere end højst nødvendig, da han valgte både at færdigspille 2 sæt i den kamp, hvor skaden opstod, samt den efterfølgende kamp, som gik i 3 sæt.
Derved går Holger glip af muligheden for at deltage i denne uges €31K ATP Challenger turnering i Biella i Italien, hvor han lidt uventet fik mulighed for at få adgang til kvalifikationen.

Holger er dog sikret adgang til kvalifikationen til næste uges €31K ATP Challenger i Oeiras i Portugal, hvis hans ankel når at blive klar.

M25 Prag: Holger Rune insisterede på at spille trods hævet ankel

Efter lodtrækningen til WTA 250 turneringen Emilia-Romagna Open i Parma, blev mediernes fokus straks rettet mod turneringens 2. runde, hvor Clara Tauson kunne møde Serena Williams, hvis begge først sørgede for at vinde deres kamp i 1. runde (R32), og TV 2 Sport havde ekstraordinært sikret sig adgang til at vise begge kampene, som indledte programmet på turneringens Center Court.

Et velkendt princip er at tage 1 kamp ad gangen – eller 1 bold ad gangen for den sags skyld – idet en aldeles afgørende forudsætning for det bebudede “stormøde” var, at Clara kunne levere spil fra øverste hylde, da hun mandag kl. 11 mødte 25-årige no. 68 Katerina Siniakova (CZE), som mange formentlig husker fra WTA-finalen i Båstad 2017, hvor hun efter flere regnvejrsafbryderlser vandt 6-3, 6-4 over Caroline Wozniacki.
I en af regnvejrs pauserne dukkede Clara op og blev interviewet til TV 2 Sport, hvilket var dagen efter, at hun havde vundet Guldmedalje ved European Youth Olympic Festival.
Interviewet kan genses og høres i øjenvidneberetningen herunder.

WTA Båstad: Øjenvidneberetninger fra Danske tilskuere

shevchen

I perioder af kampen præsterede Clara det spil, som kunne have sikret sejren, men Siniakova var den mest stabile, og derfor bevirkede en for høj dansk fejlprocent, at Siniakova – der gav meget få bolde væk, med mindre hun var presset dertil – kunne sikre sig 1. sæt så overbevisende som 6-1.
I 2. sæt blev der skabt mere spænding om udfaldet, men kampens “psykologiske” 7. parti, hvor Clara servede ved stillingen 3-3 illustrerede ganske godt forløbet af kampen, hvor Clara havde sine muligheder, men det afgørende break blev en realitet, da Clara hverken fik udnyttet en 40-15 føring eller yderligere 2 efterfølgende fordele, hvor hun i flere tilfælde tidligt i duellen gik efter vindere, som i stedet førte til fejl.

WTA 250 Parma 2021
Foto: WTATV

Derfor bliver det Siniakova, der i 2. runde møder Serena Williams, der uden problemer vandt 6-3, 6-2 over 17-årige Lisa Pigato (ITA), der tydeligvis var beæret over at møde legenden, som tog sig tid til en hyggesludder med den unge italiener efter kampen.

Turneringen kan de næste dage fortsat følges på WTATV.com, og fra på torsdag viser TV 2 Play både kampe fra Parma og WTA 250 i Beograd, hvor de topseedede er no. 30 Anastasia Pavlyuchenkova (RUS) og no. 34 Yulia Putintseva (KAZ).

Ny tidlig exit for både Torpegaard og Løchte

Mikael Torpegaard har i 5 af de seneste 6 turneringer måttet forlade turneringen allerede efter en enkelt kamp, og hovedparten af disse nederlag var mod spillere med væsentlig lavere rangering end danskeren – senest for en uge siden i Hellbronn i Tyskland mod no. 401 Ergi Kirkin (TUR) i 1. kvalrunde i en ATP Challenger.
Søndag mødte Torpegaard i 1. runde ved ATP Challenger Oeras 3 i Portugal den 21-årige portugiser no. 805 Luis Faria, der har havde wildcard til turneringen, og da danskeren i 1. sæt var bagud 0-5 kunne man frygte den totale ydmygelse.

Det lykkedes dog for Torpegaard at få styr på sin modstander, og han vandt kampen 1-6, 6-4, 6-3, men i kvalfinalen mod 23-årige no. 260 Alex Molcan (SVK), der er rangeret 70 pladser lavere, indkasserede danskeren et nyt tidlig exit, da Molcan vandt 7-6(3), 6-4.

Pressemøde
Foto: Georg Beyer Clausen – Mikael Torpegaard, Holger Vitus Nødskov Rune, Frederik Løchte Nielsen

Det lykkedes ikke for Frederik Løchte og hans argentinske makker Andres Molteni (ARG) at få deres første sejr, da de i deres 3. optræden sammen mødte 2. seedede Eduard Roger-Vasselin (FRA) og Henri Kontinen (FIN), der i 1/8-finalen ved ATP 250 turneringen i Lyon vandt 6-2, 7-6(4), og dermed er alle danske deltagere i ugens grusturneringer på WTA og ATP samt Challenger niveau ude af spillet allerede på ugens første dag.

Olga Helmi og Christian Sigsgaard på hardcourt

Der er dog stadig god grund til at holde øje med danske spillere på ITF World Tennis Tour, hvor forhåbningerne om dansk succes knyttes til Olga Helmi og Christian Sigsgaard.
Olga har i flere uger i træk deltaget i W15 turneringer i Monastir i Tunesien, hvor Magic Hotel Tours gennemføres hver eneste uge, og de seneste ugers resultater tyder på, at Olga har gjort gode fremskridt.

For 3 uger siden var Olga tæt på at nå semifinalen, da hun som Lucky Loser nåede kvartfinalen, hvor 3. seedede no. 494 Monika Kilnarova (CZE) vandt så knebent som 4-6, 7-5, 7-6(3).
Ugen efter vandt Olga 6-1, 6-0 i begge kampe i kvalifikationen, men en uheldig lodtrækning bevirkede, at hun allerede i 1. runde mødte den finske landsholdsspiller no. 494 Anastasia Kulikova, der tidligere spillede under russisk flag, da hun i 2015 vandt 6-1, 6-2 og i 2016 6-3, 6-2 over Olga i semifinalen ved den årlige Grade 4 turnering i KB.
Kulikova har fortsat overtaget mod Olga, som dog for hver kamp kommer tættere på, da cifrene blev 6-4, 6-2.

I sidste uge var Olga direkte i hovedturneringen, hvor hun i 1. runde vandt 6-3, 4-6, 6-2 over no. 868 Lauren Proctor (USA), og i 2. runde vandt Olga 6-4, 6-4 over 4. seedede no. 498 Dasha Ivanova (USA), hvorefter hun i kvartfinalen sendte endnu en seedet spiller ud, da hun vandt 6-2, 3-6, 6-4 over 5. seedede no. 528 Erika Sema (JPN).
I semifinalen mødte Olga igen Kulikova, som denne gang blev fulgt til dørs i 1. sæt, men den finske Billie Jean King Cup spiller trak igen det længste strå med cifrene 7-5, 6-3.

I denne uge møder Olga i 1. runde 4. seedede no. 619 Sarah Beth Grey (GBR), og hun risikerer ikke at møde Kulikova, som ikke deltager i denne uge, hvor Olivia Gram for en gangs skyld heller ikke er blandt deltagerne.

Tennisspilleren Olga Helmi
Foto: Sportsfotograf.com. – Olga Helmi

Turneringen i Monastir afvikles på hardcourt, og det samme gælder for M15 turneringen i Tbilisi i Georgien, hvor Christian Sigsgaard fik mulighed for at komme med i kvalifikationen, og selvom det optimale havde været at spille på grus, blev det alligevel besluttet at udnytte muligheden for at forsøge at optjene yderligere point til ATP-ranglisten, hvor Sigsgaard hidtil har optjent et enkelt point.

Dansk Tennis Forbunds Sportschef Jens Anker Buus Andersen er med som coach for Sigsgaard, der var oversidder i 1. kvalrunde, og med sejre 6-4, 6-3 over Charles Minc (FRA) i 2. kvalrunde og 6-4, 6-3 over 8. seedede Piotr Grynkowski (POL) er Sigsgaard klar til hovedturneringen, hvor der er ATP-point på spil.

Begge turneringer kan formentlig kun følges på livescore.

Christian Sigsgaard
Foto: Sportsfotograf.com – Christian Sigsgaard

Roger Federer og Casper Ruud i Geneve

Siden Australian Open 2020 har Roger Federer (billedet øverst) blot deltaget i en enkelt turnering i Doha i marts 2021, hvor han i 1/8-finalen vandt 7-6(8), 3-6, 7-5 over Daniel Evans (GBR), inden han blev sendt ud med cifrene 3-6, 6-1, 7-5 i kvartfinalen af Nikoloz Basilashvili (GEO).

Federer er seedet 1 og oversidder, og han møder i 1/8-finalen Pablo Andujar (ESP),
Den norske stjerne Casper Ruud er seedet 3, og han kan møde Federer i semifinalen, hvis det lykkes for dem begge at nå dertil.

ATP 250 Marbella 2021
Foto: AnyTech365 Andalucia Open – Carlos Alcaraz Garfia og Casper Ruud

Turneringen kan følges ugen igennem på TV 2 Sport X og TV 2 Play, der desuden viser kampe fra Lyon. Alle singlekampe på Center Court ved begge turneringer bliver desuden vist på Tennistv.

Ranglistens no. 114, 18-årige Carlos Alcaraz Garfia, der på billedet herover netop havde besejret Casper Ruud ved i kvartfinalen ved ATP 250 i Marbella, deltager i denne uge i ATP Challenger Oeiras 3, hvor han i 1. runde vandt 6-0, 6-3 over no. 113 Yasutaka Uchiyama (JPN)

TV-kampe/streaming og resultater

Spilleplan for aktuelle udvalgte kampe, som kan følges på TV og livestream, vil dagligt fremgå af opslag på Tennisavisens Facebook samt i nogle af de øvrige tennis-relaterede facebook-grupper.

Udvalgte resultater – eller links hertil – fra internationale turneringer vil løbende blive opdateret.


GenvejeATP Challenger, WTA Challenger, ITF Men, ITF Women, ITF Junior, TE Junior, Svenske 


WTA Tour – ATP Tour (Uge 20) 


WTA 250, Emilia-Romagna Open, Parma (ITA) – Grus

TV-dækning: WTATV, TV 2 Play

Finale: (3) Cori Gauff (USA) vs. (6) Quang Wang (CHN) 6-1, 6-3

Semifinale
(3) Cori Gauff (USA) vs. Katerina Siniakova (CZE) 7-5, 1-6, 6-2
(6) Quang Wang (CHN) vs. Sloane Stephens (USA) 6-2, 7-6(3)

Kvartfinale
Katerina Siniakova (CZE) vs. (8) Caroline Garcia (FRA) 7-5, 6-1
(3) Cori Gauff (USA) vs. (5) Amanda Anisimova (USA) 6-3, 6-3
Sloane Stephens (USA) vs. (WC) Sara Errani (ITA) 6-3, 6-0
(6) Quang Wang (CHN) vs. (2) Petra Martic (CRO) 7-6(4), 3-6, 7-5

1/8-finale
Katerina Siniakova (CZE) vs. (1/WC) Serena Williams (USA) 7-6(4), 6-2
(8) Caroline Garcia (FRA) vs. (Q) Anna-Lena Friedsam (GER) 6-2, 6-4
(3) Cori Gauff (USA) vs. Camila Giorgi (ITA) 6-2, 6-3
(5) Amanda Anisimova (USA) vs. (Q) Anna Karolina Schmiedlova (SVK) 6-2, 6-4
==
(WC) Sara Errani (ITA) vs. (7) Sara Sorribes Tormo (ESP) 4-6, 7-5, 2-2 Ret’d
Sloane Stephens (USA) vs. (4) Daria Kasatkina (RUS) 1-6, 6-4, 7-5
(6) Quang Wang (CHN) vs. (Q) Martina Di Giuseppe (ITA) 6-4, 6-4
(2) Petra Martic (CRO) vs. (LL) Ludmilla Samsonova (RUS) 7-6(5), 6-3

R32
(1/WC) Serena Williams (USA) vs. (Q) Lisa Pigato (ITA) 6-3, 6-2
Clara Tauson (DEN) vs. Katerina Siniakova (CZE) 1-6, 3-6
(Q) Anna-Lena Friedsam (GER) vs. Viktorija Golubic (SUI) 6-4, 6-7(1), 6-2
(8) Caroline Garcia (FRA) vs. (Q) Paula Ormaechea (ARG) 6-4, 6-4

(3) Cori Gauff (USA) vs. Kaia Kanepi (EST) 7-6(6), 7-6(7)
Camila Giorgi (ITA) vs. Christina McHale (USA) 6-7(4), 6-4, 6-4
(Q) Anna Karolina Schmiedlova (SVK) vs.(WC) Venus Williams (USA) 5-7, 6-2, 6-2
(5) Amanda Anisimova (USA) vs. Jasmine Paolini (ITA) 6-2, 6-1
==
(7) Sara Sorribes Tormo (ESP) vs. Bernarda Pera (USA) 6-4, 6-2
(WC) Sara Errani (ITA) vs. Ana Bogdan (ROU) 7-5, 4-6, 6-1
Sloane Stephens (USA) vs. (Q) Catherine McNally (USA) 7-6(4), 6-4
(4) Daria Kasatkina (RUS) vs. Su-wei Hsieh (TPE) 6-4, 6-3

(6) Quang Wang (CHN) vs. Misaki Doi (JPN) 6-2, 5-7, 6-1
(Q) Martina Di Giuseppe (ITA) vs. Nao Hibino (JPN) vs. 7-5, 7-6(5)
(LL) Ludmilla Samsonova (RUS) vs. (LL) Giulia Gatto-Monticone (ITA) 6-2, 6-2
(2) Petra Martic (CRO) vs. Varvara Gracheva (RUS) 6-4, 6-2


WTA 250, Belgrade (SRB) – Grus

TV-dækning: WTATV, TV 2 Play

Finale: (4) Paula Badosa (ESP) vs. (Q) Ana Konjuh (CRO) 6-2, 2-0 Ret’d

Semifinale
(4) Paula Badosa (ESP) vs. (LL) Viktoriya Tomova (BUL) 6-1, 6-2
(Q) Ana Konjuh (CRO) vs. (Q) Maria Camila Osorio Serrano (COL) 7-6(6), 7-6(4)

Kvartfinale
(LL) Viktoriya Tomova (BUL) vs. (Q) Reka-Luca Jani (HUN) 6-1, 2-6, 7-5
(4) Paula Badosa (ESP) vs. (7) Rebecca Peterson (SWE) 6-2, 6-4
(Q) Maria Camila Osorio Serrano (COL) vs. Aliaksandra Sasnovich (BLR) 6-4, 6-2
(Q) Ana Konjuh (CRO) vs. (5) Nadia Podoroska (ARG) 6-4, 6-3

1/8-finale
(LL) Viktoriya Tomova (BUL) vs. Leylah Fernandez (CAN) 6-3, 4-6, 6-2
(Q) Reka-Luca Jani (HUN) vs. Anna Kalinskaya (RUS) 4-6, 6-1, 6-3
(4) Paula Badosa (ESP) vs. (SR) Mihaela Buzarnescu (ROU) 6-0, 6-4
(7) Rebecca Peterson (SWE) vs. Ajla Tomljanovic (AUS) 4-6, 6-2, 2-1 Ret’d
==
Aliaksandra Sasnovich (BLR) vs. (Q) Cristina Bucsa (ESP) 6-4, 5-7, 6-0
(Q) Maria Camila Osorio Serrano (COL) vs. (Q) Kamila Rakhimova (RUS) 4-6, 6-3, 6-4
(5) Nadia Podoroska (ARG) vs. Oceane Dodin (FRA) 6-2, 6-3
(Q) Ana Konjuh (CRO) vs. (2) Yulia Putintseva (KAZ) 6-3, 6-4

R32
(LL) Viktoriya Tomova (BUL) vs. (WC) Lola Radivojevic (SRB) 6-2, 6-3
Leylah Fernandez (CAN) vs. Polona Hercog (SLO) 7-5, 6-1
(Q) Reka-Luca Jani (HUN) vs. Tereza Martincova (CZE) 6-2, 0-6, 7-5
Anna Kalinskaya (RUS) vs. (6) Kristina Mladenovic (FRA) 6-0, 7-6(6)

(4) Paula Badosa (ESP) vs. (SR) Andrea Petkovic (GER) 6-2, 6-3
(SR) Mihaela Buzarnescu (ROU) vs. Patricia Maria Tig (ROU) 4-6, 7-5, 6-2
Ajla Tomljanovic (AUS) vs. (WC) Ivana Jorovic (SRB) 6-4, 6-3
(7) Rebecca Peterson (SWE) vs. Nina Stojanovic (SRB) 5-7, 6-1, 6-0
==
(Q) Cristina Bucsa (ESP) vs. (8) Danka Kovinic (MNE) 3-6, 6-4, 6-1
Aliaksandra Sasnovich (BLR) vs. (Q) Xiyu Wang (CHN) 6-7(6), 6-0, 6-2
(Q) Kamila Rakhimova (RUS) vs. (WC) Olga Danilovic (SRB) 6-2, 6-4
(Q) Maria Camila Osorio Serrano (COL) vs. (3) Shuai Zhang (CHN) 6-2, 1-6, 7-6(4)

(5) Nadia Podoroska (ARG) vs. Timea Babos (HUN) 6-2, 4-6, 6-3
Oceane Dodin (FRA) vs. Kristyna Pliskova (CZE) 6-3, 7-5
(Q) Ana Konjuh (CRO) vs. Alison Van Uytvanck (BEL) 6-2, 1-6, 7-5
(2) Yulia Putintseva (KAZ) vs. aja Juvan (SLO) 4-6, 6-2, 6-1


ATP 250, Open Parc Auvergne-Rhone-Alpes Lyon (FRA) – Grus

TV-dækning: Tennistv, TV 2 Play

Finale: (2) Stefanos Tsitsipas (GRE) vs. Cameron Norrie (GBR) 6-3, 6-3

Semifinale
Cameron Norrie (GBR) vs. (8) Karen Khachanov (RUS) 6-1, 6-1
(2) Stefanos Tsitsipas (GRE) vs. (Alt) Lorenzo Musetti (ITA) 4-6, 6-3, 6-0

Kvartfinale
Cameron Norrie (GBR) vs. (LL) Arthur Rinderknech (FRA) 6-3, 3-6, 6-3
(8) Karen Khachanov (RUS) vs. Richard Gasquet (FRA) 6-1, 7-6(3)
(Alt) Lorenzo Musetti (ITA) vs. Aljaz Bedene (SLO) 6-3, 7-6(2)
(2) Stefanos Tsitsipas (GRE) vs. Yoshihito Nishioka (JPN) 6-3, 6-4

1/8-finale
Cameron Norrie (GBR) vs. (1) Dominic Thiem (AUT) 6-3, 6-2
(LL) Arthur Rinderknech (FRA) vs. (6) Jannik Sinner (ITA) 6-7(7), 6-2, 7-5
Richard Gasquet (FRA) vs. (3) Diego Schwartzman (ARG) 6-3, 7-5
(8) Karen Khachanov (RUS) vs. (Q) Kamil Majchrzak (POL) 7-6(4), 6-3
==
(Alt) Lorenzo Musetti (ITA) vs. Sebastian Korda (USA) 6-3, 1-6, 6-4
Aljaz Bedene (SLO) vs. (4) David Goffin (BEL) 7-6(4), 6-3
Yoshihito Nishioka (JPN) vs. (5) Gael Monfils (FRA) 4-6, 6-3, 7-6(2)
(2) Stefanos Tsitsipas (GRE) vs. Tommy Paul (USA) 6-1, 6-4

R32
(1) Dominic Thiem (AUT) – bye
Cameron Norrie (GBR) vs. Corentin Moutet (FRA) 7-5, 6-3
(LL) Arthur Rinderknech (FRA) vs. (Q) Mikael Ymer (SWE) 6-3, 6-7(4), 6-2
(6) Jannik Sinner (ITA) vs. Aslan Karatsev (RUS) 0-6, 6-3, 6-4

(3) Diego Schwartzman (ARG) – bye
Richard Gasquet (FRA) vs. (Q) Gregoire Barrere (FRA) 5-7, 6-4, 6-3
(Q) Kamil Majchrzak (POL) vs. (Q) Joao Sousa (POR) 6-3, 7-6(8)
(8) Karen Khachanov (RUS) vs. (WC) Benjamin Bonzi (FRA) 6-1, 4-6, 7-6(4)
==
(Alt) Lorenzo Musetti (ITA) vs. (7) Felix Auger-Aliassime (CAN) 7-6(3), 3-6, 7-5
Sebastian Korda (USA) vs. Pierre-Hugues Herbert (FRA) 7-6(5), 6-4
Aljaz Bedene (SLO) vs. Gilles Simon (FRA) 6-2, 6-3
(4) David Goffin (BEL) – bye

(5) Gael Monfils (FRA) vs. Lloyd George Harris (RSA) 7-5, 6-4
Yoshihito Nishioka (JPN) vs. Ugo Humbert (FRA) 3-6, 6-3, 6-4
Tommy Paul (USA) vs. Jo-Wilfried Tsonga (FRA) 6-3, 6-3
(2) Stefanos Tsitsipas (GRE) – bye

Qfi: Mikael Ymer (SWE) vs. (6) Thiago Seyboth Wild (BRA)
Q16: Mikael Ymer (SWE) vs. Martin Klizan (SVK) 6-3, 1-6, 6-3

Doubles

1/8-finale: Frederik Løchte Nielsen (DEN)/Andres Molteni (ARG) vs. (2) Henri Kontinen (FIN)/Edouard Roger-Vasselin (FRA) 2-6, 6-7(4)


ATP 250, Gonet Geneva Open (SUI) – Grus

TV-dækning: Tennistv, TV 2 SportX/Play

Finale: (2) Denis Shapovalov (CAN) vs. (3) Casper Ruud (NOR) 7-6(6), 6-4

Semifinale
(3) Casper Ruud (NOR) vs. Pablo Andujar (ESP) 6-3, 6-2
(2) Denis Shapovalov (CAN) vs. (Q) Pablo Cuevas (URU) 6-4, 7-5

Kvartfinale
Pablo Andujar (ESP) vs. (WC) Dominic Stephan Stricker (SUI) 4-6, 6-4, 6-4
(3) Casper Ruud (NOR) vs. Dominik Koepfer (GER) 2-6, 6-1, 6-4
(Q) Pablo Cuevas (URU) vs. (4) Grigor Dimitrov (BUL) 7-6(3), 6-3
(2) Denis Shapovalov (CAN) vs. Laslo Djere (SRB) 6-4, 6-4

1/8-finale
Pablo Andujar (ESP) vs. (1) Roger Federer (SUI) 6-4, 4-6, 6-4
(WC) Dominic Stephan Stricker (SUI) vs. Marton Fucsovics (HUN) 7-5, 6-4
(3) Casper Ruud (NOR) vs. Tennys Sandgren (USA) 7-5, 6-2
Dominik Koepfer (GER) vs. Feliciano Lopez (ESP) v7-5, 6-7(1), 6-3
==
(Q) Pablo Cuevas (URU) vs. (WC) Arthur Cazaux (FRA) 6-2, 6-4
(4) Grigor Dimitrov (BUL) vs. (Q) Ilya Ivashka (BLR) 6-4, 6-4
Laslo Djere (SRB) vs. (8) Fabio Fognini (ITA) 6-3, 6-7, 6-1
(2) Denis Shapovalov (CAN) vs. (Q) Marco Cecchinato (ITA) 6-7, 7-5, 6-1

R32
(1) Roger Federer (SUI) – bye
Pablo Andujar (ESP) vs. Jordan Thompson (AUS) 6-0, 6-4
(WC) Dominic Stephan Stricker (SUI) vs. Marin Cilic (CRO) 7-6(5), 6-1
Marton Fucsovics (HUN) vs. (Q) Henri Laaksonen (SUI) 7-5, 7-5

(3) Casper Ruud (NOR) – bye
Tennys Sandgren (USA) vs. Salvatore Caruso (ITA) 6-3, 6-4
Feliciano Lopez (ESP) vs. (LL) Daniel Altmaier (GER) 7-6(6), 6-4
Dominik Koepfer (GER) vs. (7) Benoit Paire (FRA) 6-7(8), 7-6(5), 6-4
==
(WC) Arthur Cazaux (FRA) vs. (8) Adrian Mannarino (FRA) 6-3, 6-7(5), 6-3
(Q) Pablo Cuevas (URU) vs. Reilly Opelka (USA) 7-6(5), 6-2
(Q) Ilya Ivashka (BLR) vs. Fernando Verdasco (ESP) 7-6(5), 6-4
(4) Grigor Dimitrov (BUL) – bye

(8) Fabio Fognini (ITA) vs. Guido Pella (ARG) 6-2, 6-2
Laslo Djere (SRB) vs. Thiago Monteiro (BRA) 6-7(7), 6-3, 7-5
(Q) Marco Cecchinato (ITA) vs. Stefano Travaglia (ITA) 6-3, 3-0 Ret’d
(2) Denis Shapovalov (CAN) – bye


Uge 21

WTA 250, Internationaux de Strasbourg (FRA) – Grus

TV-dækning: WTATV.com

R32
(1) Bianca Andreescu (CAN) vs. (Q)
(Q) vs. (Q)
Venus Williams (USA) vs. Sorana Cirstea (ROU)
(6) Shuai Zhang (CHN) vs. Misaki Doi (JPN)

(4) Yulia Putintseva (KAZ) vs. Rebecca Peterson (SWE)
Anna Blinkova (RUS) vs. Jil Teichmann (SUI)
Kristyna Pliskova (CZE) vs. Alize Cornet (FRA)
(8) Magda Linette (POL) vs. Nao Hibino (JPN)
==
(5) Barbora Krejcikova (CZE) vs. (Q)
Caroline Garcia (FRA) vs. Zarina Diyas (KAZ)
Varvara Gracheva (RUS) vs. (WC) Clara Burel (FRA)
(3) Ekaterina Alexandrova (RUS) vs. Lauren Davis (USA)

(7) Shelby Rogers (USA) vs. Christina McHale (USA)
(Q) vs. (Q)
Alison Van Uytvanck (BEL) vs. (WC) Harmony Tan (FRA)
(2) Jessica Pegula (USA) vs. Arantxa Rus (NED)


ATP 250, Emilia-Romagna Open, Parma (ITA) – Grus

TV-dækning: Tennistv.com, TV 2 Play

R32
(1) Lorenzo Sonego (ITA) – bye
(WC) Andreas Seppi (ITA) vs. Sebastian Korda (USA)
Gianluca Mager (ITA) vs. Lorenzo Musetti (ITA)
(8) Yoshihito Nishioka (JPN) vs. Sam Querrey (USA)

(4) Jan-Lennard Struff (GER) – bye
(WC) Flavio Cobolli (ITA) vs. Marcos Giron (USA)
Steve Johnson (USA) vs. Jiri Vesely (CZE)
(6) Tommy Paul (USA) vs. Stefano Travaglia (ITA)
==
(7) Aljaz Bedene (SLO) vs. Salvatore Caruso (ITA)
(WC) Marco Cecchinato (ITA) vs. Frances Tiafoe (USA)
Emil Ruusuvuori (FIN) vs. (Q)
(3) Albert Ramos-Vinolas (ESP) – bye

(5) Richard Gasquet (FRA) vs. (Q)
Gilles Simon (FRA) vs. (Q)
Jaume Munar (ESP) vs. (Q)
(2) Benoit Paire (FRA) – bye


ATP 250, Belgrade Open (SRB) – Grus

TV-dækning: Tennistv.com

R32
(1) Novak Djokovic (SRB) – bye
Egor Gerasimov (BLR) vs. (Q)
(WC) Marko Topo (SRB) vs. (Alt) Federico Coria (ARG)
(7) Miomir Kecmanovic (SRB) vs. Pablo Cuevas (URU)

(3) Nikoloz Basilashvili (GEO) – bye
(Q) vs. (Q)
Tennys Sandgren (USA) vs. Jeremy Chardy (FRA)
(5) Dusan Lajovic (SRB) vs. Ricardas Berankis (LTU)
==
(6) Filip Krajinovic (SRB) vs. (WC) Hamad Medjedovic (SRB)
(WC) Pedja Krstin (SRB) vs. Soonwoo Kwon (KOR)
Lucas Pouille (FRA) vs. Fernando Verdasco (ESP)
(4) Adrian Mannarino (FRA) – bye

(8) Federico Delbonis (ARG) vs. (Q)
Radu Albot (MDA) vs. Thiago Monteiro (BRA)
(SE) Arthur Rinderknech (FRA) vs. (Q)
(2) Gael Monfils (FRA) – bye

Doubles

1/8-finale: Frederik Løchte Nielsen (DEN)/Andres Molteni (ARG) vs. Andrei Vasilevski (BLR)/Jonathan Erlich (ISR)


ATP Challenger (uge 20)

Place Country Category Surface
Oeiras 3 POR ATP Challenger €132K Clay
Biella 6 ITA ATP Challenger €31K Clay

 

Oeiras 3

Finale: [7] (105) Facundo Bagnis (ARG) vs. (114) Carlos Alcaraz Garfia (ESP)

Semifinale
(114) Carlos Alcaraz Garfia (ESP) vs. (112) Taro Daniel (JPN) 6-2, 5-7, 6-2
[7] (105) Facundo Bagnis (ARG) vs. (150) Hugo Gaston (FRA) 6-0, 6-2

Kvartfinale: (114) Carlos Alcaraz Garfia (ESP) vs. (WC) (312) Gastao Elias (POR) 7-5, 6-4
1/8-finale: (114) Carlos Alcaraz Garfia (ESP) vs. (139) Brandon Nakashima (USA) 3-6, 6-4, 6-4
R32: (114) Carlos Alcaraz Garfia (ESP) vs. (113) Yasutaka Uchiyama (JPN) 6-0, 6-3

Qfi:  [3] (190) Mikael Torpegaard (DEN) vs. [6] (260) Alex Molcan (SVK) 6-7(3), 4-6
Q16: [3] (190) Mikael Torpegaard (DEN) vs. (WC) (805) Luis Faria (POR) 1-6, 6-4, 6-3


Uge 21

Oeiras 4

R32 (udvalgte)
[6] (288) Carlos Gimeno Valero (ESP) vs. (320) Sachko Vitaliy (UKR)
(PR) (329) Viktor Galovic (CRO) vs. (302) Duje Ajdukovic (CRO)

(312) Holger Vitus Nødskov Rune (DEN) vs. (303) Tim Van Rijthoven (NED)
[3] (269) Julian Lenz (GER) vs. (Alt) (351) Denolly Corentin (FRA)

[7] (292) (Pedro Cachin (ARG) vs. (316) Goncalo Oliveira
[2] (267)Wu Tung-Lin (TPE) vs. (WC) (533) Tiago Cacao

Livestream/ATP


ITF World Tennis Tour

Livestream: http://live.itftennis.com/en/live-streams/
Livescore: http://live.itftennis.com/en/live-scores/


ITF Men (uge 20)

Place Country Category Surface
Jablonec Nad Nisou CZE M25 – Livestream CC+C4 Clay
Pensacola FL, USA M25 Clay
Vic ESP M25 Clay
Antalya TUR M15 Clay
Brcko BIH M15 Clay
Heraklion GRE M15 – Livestream CC+C12 Hard
Monastir TUN M15 Hard
Sibenik CRO M15 Clay
Tbilisi GEO M15 Hard

 

M15 Tbilisi
Tidsforskel: cet +2 timer

Finale
[6] (564) Alexander Shevchenko (RUS) vs. [1] (371) Alessandro Bega (ITA) 4-6, 7-6(5), 6-3

Semifinale
[1] (371) Alessandro Bega (ITA) vs. [8] (642) Yanki Erel (TUR) 6-4, 6-2
(Q) (1703) Christian Sigsgaard (DEN) vs. [6] (564) Alexander Shevchenko (RUS) 6-7(6), 6-7(5)

Kvartfinale:
(Q) (1703) Christian Sigsgaard (DEN) vs. Benjamin Lock (ZIM) 7-5, 6-1
[6] (564) Alexander Shevchenko (RUS) vs. [2] (430) Marek Gengel (CZE) 6-7(4), 6-4, 6-4

1/8-finale
[8] (642) Yanki Erel (TUR) vs. (WC) Zura Tkemaladze (GEO) 6-4, 6-4
(Q) (1703) Christian Sigsgaard (DEN) vs. (868) Yurii Dzhavakian (UKR) 6-4, 6-3

R32
(Q) (1703) Christian Sigsgaard (DEN) vs. [5] (547) Sanjar Fayziev (UZB) 6-4, 6-3
(868) Yurii Dzhavakian (UKR) vs. (736) Luca Castelnuovo (SUI) 7-6(6), 0-6, 7-6(8)

Qfi: [8] (1703) Christian Sigsgaard (DEN) vs. [2] (1091) Piotr Grynkowski (POL) 6-3, 6-3

Q32
[2] (1091) Piotr Grynkowski (POL) vs. David Chelidze (GEO) 4-6, 6-4, [10-7]
[8] (1703) Christian Sigsgaard (DEN) vs. Charles Minc (FRA) 6-4, 6-3

Q64 (udvalgte)
[2] (1091) Piotr Grynkowski (POL) bye
David Chelidze (GEO) vs. Konstantine Gogeliya (GEO) 6-1, 6-2
Charles Minc (FRA) vs. Artsiom Dabryian (BLR) 7-6(2), 6-3
[8] (1703) Christian Sigsgaard (DEN) – bye


M15 Brcko
Tidsforskel cet +1 time

Finale: [4] (534) Eric Vanshelboim (UKR) vs. [6] (553) Otto Virtanen (FIN) 6-3, 6-7(4), 6-0

Semifinale
[6] (553) Otto Virtanen (FIN) vs. [3] (522) Bastian Malla (CHI) 1-6, 5-4 Ret’d
[4] (534) Eric Vanshelboim (UKR) vs. [7] (568) Matheus Pucinelli De Almeida (BRA) 7-6(4), 6-4

Kvartfinale
[6] (553) Otto Virtanen (FIN) vs. [1] (404) Artem Dubrivnyy (RUS) 6-1, 6-3
[4] (534) Eric Vanshelboim (UKR) vs. (755) Remy Bertola (SUI) 7-6(4), 6-1

1/8-finale
[6] (553) Otto Virtanen (FIN) vs. (1014) Luka Pavlovic (FRA) 2-6, 6-3, [10-4]
[4] (534) Eric Vanshelboim (UKR) vs. (LL) (2023) Dusan Rajic (SRB) 6-3, 6-1

R32
[6] (553) Otto Virtanen (FIN) vs. (734) Lorenzo Bocchi (ITA) 7-5, 2-6, 6-3
[4] (534) Eric Vanshelboim (UKR) vs. Gilbert Soares Klier Junior (BRA) 2-6, 6-4, 6-0

Doubles

Semifinale: Vanshelboim/Virtanen vs. (1) Gilbert Soares Klier Junior/Joao Lucas Reis Da Silva (BRA) 2-6, 6-0, [9-11]
Kvartfinale: Vanshelboim/Virtanen vs. Maxim Krapivin (RUS)/Kristjan Tamm (EST) 7-5, 7-5
1/8-finale: (3) Eric Vanshelboim (UKR)/Otto Virtanen (FIN) vs. (Alt) Darko Jandric (SRB)/Stevan Popovic (GER)


M15 Antalya
Tidsforskel cet +1 time

R32 (JR) Leo Borg (SWE) vs. [7] (565) Nicolas Moreno DeAeboran (ESP) 1-6, 1-6

<< tilbage


ITF Women (uge 20)

Place Country Category Surface
Pelham AL, USA W25 Clay
Platja D’Aro ESP W25 – Livestream CC+C2 Clay
Antalya TUR W15 Clay
Heraklion GRE W15 – Livestream CC+C12 Clay
Medellin CRO W15 Clay
Monastir TUN W15 Hard
Tbilisi GEO W15 Hard

 

W25 Platja D’Aro

1/8-finale: (JE) (659) Alexandra Eala (PHI) vs. (265) Irene Burillo Escorihuela (ESP) 2-6, 4-6
R32: (JE) (659) Alexandra Eala (PHI) vs. (Q) (550) Alba Carrillo Marin (ESP) 6-3, 5-7, 7-5


W15 Monastir
Tidsforskel: cet -1 time

Singles

Finale: (811) Olga Helmi (DEN) vs. (870) Ayumi Koshiishi (JPN) 6-3, 6-2

Semifinale:
(870) Ayumi Koshiishi (JPN) vs. [6] (646) Skura Hosogi (JPN) 2-6, 6-1, 6-3
(811) Olga Helmi (DEN) vs. (LL) (1310) Nadine Keller (SUI) 6-2, 6-2

Kvartfinale: (811) Olga Helmi (DEN) vs. (819) Maria Paulina Perez Garcia (COL) 6-0, 6-0
1/8-finale: (811) Olga Helmi (DEN) vs. (837) Emma Davis (USA) 7-6(6), 3-6, 6-3
R32: (811) Olga Helmi (DEN) vs. [4] (619) Sarah Beth Grey (GBR) 7-5, 5-7, 6-3


W15 Tbilisi
Tidsforskel: cet +2 timer

Q16: [3] (1239) Elena Jamshidi (DEN) vs. Elizaveta Morozova (RUS) 3-6, 1-6
Q32: [3] (1239) Elena Jamshidi (DEN) – bye

<< tilbage


ITF Junior (uge 20)

Grade 3, ESTONIAN JUNIOR OPEN, Tallin (EST) – Grus

Boys singles

1/8-finale:  (429) Richard Biagiotti (DEN) vs. [5] (196) Maxence Rivet (FRA) 3-6, 3-6
R32: (429) Richard Biagiotti (DEN) vs. (Q) (861) Joshua Nuyts (BEL) 6-3, 6-2

Boys doubles

Kvartfinale: Biagiotti/De La Bassetiere vs. (3) Noah Merre (BEL)/Ainius Sabaliauskas (LTU) 5-7, 5-7
1/8-finale: Richard Biagiotti (DEN)/Arthus De La Bassetiere (FRA) vs. Gabriel Jornert (SWE)/Otso Martikainen (FIN) 6-2, 6-1

Girls singles

Kvartfinale: (1149) Zoe Du Pasquier Jensen (DEN) vs. (474) Uma Bakaityte (LTU) 2-6, 3-6
1/8-finale: (1149) Zoe Du Pasquier Jensen (DEN) vs. (1076) Andrea Roots (EST) 6-1, 6-4
R32: (1149) Zoe Du Pasquier Jensen (DEN) vs. (WC) (1987) Anna Maria Tottrup (EST) 6-3, 7-5


Grade 3, LOUSADA JUNIOR CUP I – 2021 (POR) – Grus

Girls singles

R32: (340) Rebecca Munk Mortensen (DEN) vs. [1] (62) Erika Matsuda (JPN) 1-6, 3-6

Girls doubles

1/8-finale: Rebecca Munk Mortensen (DEN)/Zuzanna Kubacha (POL) vs. Emilija Pranyte (LTU)/Marta Soriano Santiago (ESP) 4-6, 6-3, [7-10]


Grade 4, SHIRAZ ITF JUNIORS G4 (IRI) – Grus

Boys singles

Kvartfinale: [6] (851) Yakup Uzunel (DEN) vs. [2] (561) Iustin Belea (ROU) 3-6, 5-7
1/8-finale: [6] (851) Yakup Uzunel (DEN) vs. (Q) Parsa Fakhrara (IRI) 6-1, 6-1
R32: [6] (851) Yakup Uzunel (DEN) vs. (LL) (2181) Sam Pazoki (IRI) 6-1, 6-1

Boys doubles

Kvartfinale: Uzunel/Kocu vs. (4) Kasra Rahmani/Ariyo Javadi (IRI) 4-6, 4-6
1/8-finale: Uzunel/Kocu vs. Sam Pazoki/Shervin Rostamikhanghahi (IRI) 6-2, 6-4
R32: (5) Yakup Uzunel (DEN)/Enes Kocu (TUR) – bye


Grade 5, ITF J5 LIMASSOL SPORTING CLUB (CYP) – Grus

Girls singles

1/8-finale: (1206) Vilma Krebs Hyllested (DEN) vs. (1243) Francesca Pace (ITA) 4-6, 3-6
R32: (1206) Vilma Krebs Hyllested (DEN) vs. (Q) Xuanyu Chen (CHN) 7-6(1), 6-2

Q16: Emma Timm Neergaard (DEN) vs. Eva Woydt (AUT) 0-6, 0-6

Girls doubles

1/8-finale: (4) Vilma Krebs Hyllested (DEN)/Maria Constantinou (CYP) vs. Vittoria Paganetti (ITA)/Eva Woydt (AUT) 2-6, 7-6(5), [10-2]


Grade 5, JUNIOR INTERNATIONAL – J5 STIRLING (CLOSED) (GBR) – Hard

Boys singles

Q32:
(WC) Oliver Bonding (GBR) vs. Aryan Jit Singh (IND) 6-3, 3-6, [5-10]


Livescore udvalgte ITF og Tennis Europe: tennis-ticker.biz/


Tennis Europe (Uge 20)

Cat 2, Bergantov Memoria, Maribor (SLO) – Grus

U16 Boys singles

R32
(671) Cornelius Alexander Shalmi (DEN) vs. [8] (176) Louis-Lou Langenaken (BEL) 3-6, 3-6
(452) Oliver Steines (DEN) vs. [2] (37) Ziga Svec (SLO) 1-6, 6-1, 4-6

U16 Boys doubles

Cornelius Alexander Shalmi/Oliver Steines (DeN) vs. Jan Kumstat (CZE)/Luka Videnovic (SLO) 6-7(5), 0-6


Cat 2, BTC Cup, Budapest (HUN) – Grus

U14 Girls singles

R32: (743) Karolina Johnsen (DEN) vss. [8] (191) Norina Bak Szabo (HUN) 1-6, 0-6

U14 Girls doubles

1/8-finale: Karolina Johnsen (DEN)/Lilou Souplet Guerne (FRA) vs. Viktoria Tuzson/Boglarka Pecsi (HUN) 2-6, 4-6


WTA Challenger/125K 

<< tilbage


Svenske turneringer (udvalgte)

Livestream: https://www.sporteye.se/

Ranglister: https://svtf.tournamentsoftware.com/ranking/ranking.aspx?rid=324

<< tilbage


TV og livestreaming fra internationale tennisturneringer: https://www.tennisavisen.dk/ny-kanal-tv2-sport-x-viser-atp-og-wimbledon-eurosport-udvider-med-davis-cup/

<< tilbage


Informationerne stilles desuden til rådighed for Tennisavisens samarbejdspartnere på Facebook, “Tennissnak” og “Wozniacki, Tauson & WTA Update“, m.fl.

<< tilbage


Danske turneringer (udvalgte)

Individuelle turneringer: https://dtf.tournamentsoftware.com/tournamentsearch


Holdturneringer: https://dtf.tournamentsoftware.com/leagues

Elitedivisionen (udvalgte)

TV-dækning: Sport Live

Ranglister: https://tennis.dk/spiller/ranglister/

<< tilbage


Davis Cup

Finals 2021 – 22-28. november 2021

Livestream: https://video.daviscup.com/

Semifinalister 2019: Spanien, Canada, Storbritannien og Rusland
Wildcards: Serbien og Frankrig
Vindere af Qualifiers: Australien, Østrig, Colombia, Kroatien, Tjekkiet, Ecuador, Tyskland, Ungarn, Italien, Kazakhstan, Sverige, USA
Group A: (1) Spanien, Rusland, Ecuador
Group B: (2) Canada, Kazakhstan, Sverige
Group C: (3) Frankrig, Storbritannien, Tjekkiet
Gorup D: (4) Kroatien, Australien, Ungarn
Group E: (5) USA, Italien, Colombia
Group F: (6) Serbien, Tyskland, Østrig


World Group I 2020 – 5-6/6-7. marts eller 17-18/18-19. september 2021

Taberne Qualifiers og vinderne World Group I Play-offs
Bolivia vs. (1) Belgien
(2) Argentina vs. Hviderusland
Pakistan vs. (3) Japan 0-4
Uruguay vs. (4) Holland
Slovakiet vs. (5) Chile
Finland vs. (6) Indien
Norge vs. (7) Uzbekistan
Libanon vs. (8) Brazilien
New Zealand vs. (9) Korea
Rumænien vs. (10) Portugal
Peru vs. (11) Bosnien/Herzegovina
Ukraine vs. (12) Israel 3-2


World Group II 2020 – 5-6/6-7. marts eller 17-18/18-19. september 2021

Taberne af World Group I Play-offs samt vinderne World Group II Play-offs:
Zimbabwe vs. Kina
Bulgarien vs. Mexico 1-3
Schweiz vs. Estland
Tunesien vs. Dominikanske Republik
Grækennland vs. Lithauen
Danmark vs. Thailand
Polen vs. El Salvador 3-1
Slovenien vs. Paraguay
Tyrkiet vs. Letland
Venezuela vs. Sydafrika
Taipei vs. Marokko
Barbados vs. Indonesien


Fed Cup

TV-dækning: https://video.fedcup.com/
Livescore: https://live.fedcup.com/en/


Billie Jean King Cup Finals 2021 – udsat fra 2020
Frankrig, Australien, Tjekkiet, Ungarn, Vindere Qualifiers 2020
Group A: (1) Frankrig, Rusland, Ungarn

Group B: (2) Australien, Hviderusland, Belgien
Group C: (3) USA, Spanien, Slovakiet
Group D: (4) Tjekkiet, Tyskland, Schweiz


Qualifiers 2022 – ikke fastsat

8 vindere af Play-offs 2021: Polen, Storbrittannien, Canada, Letland, Ukraine, Italien, Kazakhstan, Holland
8 vindere fra Group I 2022:


Group I Europe/Africa – 2022
Oprykker fra Group II Europe/Africa: Danmark, Georgien
Fortsætter: Østrig, Bulgarien, Kroatien, Estland, Slovenien, Sverige, Tyrkiet
Nedrykker fra Playoff: Serbien, Rumænien


Næsten alle kampe fra ovennævnte turneringer kan desuden følges på livestream hos bettingtjenester (Bet365, Unibet, NordicBet,  Danske Spil)
Livescore, Completed matches, Live Draws, Schedule for aktuelle WTA og ATP (incl. Challengers) findes på http://www.protennislive.com/LSHD/main.htm

Forrige artikelUM inde rykkes til efterårsferien
Næste artikelEksplosiv medlemsvækst i tennisklubberne
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.