Det måtte jo komme. Som sidste år vil jeg præsentere min og Todd Spikers WTA top 30. Den er delt i 3 dele. Første del er placeringerne fra 30 til 21. God fornøjelse med at opfriske nogle af WTA sæsonens store præstationer.

johanna konta; 2010; arkiv: 20100802
Foto: Sportsfotograf.com.

# 30 – En Brite med Californiske drømme.
​​Johanna Kontas fremgang fortsatte i Stanford. Siden hun sluttede i top 100 sidste år (#47) gik den Sydney-fødte Brite frem med stormskridt i 2016. Hendes sæson begyndte med en overraskende semifinale ved Australian Open (som begyndte med en 1. runde sejr over Venus Williams), og hendes sommertur til Californien resulterede i hendes første titel, den omfattede sejre over folk som Dominika Cibulkova og, endnu engang, Williams (i finalen). Hun blev til sidst den første britiske Top 10 spiller siden 1983.

Lucie Safarova (cze), e-boks sony ericsson open 2011
Foto: Sportsfotograf.com.

# 29 – Lucies store comeback … husker du det?
Mens Lucie Safarovas ​​2016 mest er blevet kendt for hendes double succes, har hun en herlig uge i single. Ankom til Prag i april og med resultater der sagde 0-5 i 2016 i single, siden hun var kommet tilbage fra en bakterie infektion, hvor hun havde været indlagt sidste efterår. Efter at have tabt åbningssættet i sin 1. runde kamp i Prag til Mariana Duque, mistede Safarova ikke et eneste sæt på vej til sin første finale siden New Haven sidste sommer. Hendes uge inkluderede yderligere sejre over Lucie Hradecka (ret.), Hsieh Su-Wei og interessant nok, Pliskova, den forsvarende mester ved arrangementet. Denne gang vandt Safarova over sin landskvinde 4 & 6. I finalen kom hun tilbage fra et sæt nede mod Samantha Stosur for at sikre sin syvende karriere titel i hendes sekstende finale. Det var hendes første titel på grus, siden hun vandt sin første single titel i Estoril i 2005.


# 28 – “V” står for “Victorious Venus”
Venus Williams havde, få måneder før hun blev 36, ofte vanskeligheder i 1. kvartal af 2016. Men efter at have ført det amerikanske Fed Cup-hold til en sejr over Polen i Hawaii i World Group II, tog Williams til Taiwan og vandt en titel i den nye turnering i Kaohsiung uden at tabe et sæt. Af de syv WTA single titler der er vundet i Open æra af spillere i alderen 35+, har Williams nu har vundet tre, alle er blevet vundet siden sidste efterår. Ved udgangen af ​​sommeren, havde hun nået sin første slam semifinale (Wimbledon) siden 2010, og (delte sin rekord med 1920-stjernen Kitty McKane) sin femte karriere olympiske tennis medalje i Rio – en Mixed Double Sølv.


# 27 – Brudens stolthed
Hvad der tidligere i denne sæson var en “comeback” historie fra Achilleshæls operation begyndte at ligne noget mere i løbet af græs sæsonen. Dominika Cibulkova vandt Eastbourne titlen og det var på det tidspunkt, et af ​​hendes mest tilfredsstillende resultater (men det skulle snart blive set som et springbræt til endnu større og bedre ting). Efter at have vundet over en irritabel Jelena Ostapenko i sin første kamp, ​​overvandt Cibulkova to søstre (Kateryna Bondarenko og Aga Radwanska, sidstnævnte efter en regn afbrydelse der satte scenen for et to-dages comeback fra et sæt og et break nede ), blæste hun Monica Puig ud af banen i sin anden kamp om fredagen ​​og derefter tvandt hun over den bedste græsbane spiller (Karolina Pliskova) i juni måned i finalen. Det var slovakkens første karriere græs finale / titel, og hun var den første spiller på turen (hvor der snart ville være tre mere – Serena, Kerber & Keys) til at nå 2016 finalen i SIngapore. Hun havde momentum og nåede QF ved Wimbledon, tabte så hun kunne holde sit bryllup efter tidsplanen. Ved udgangen af ​​året, havde hun vundet fire titler, nåede Top 5 og vandt sin største titel nogensinde i Singapore.


# 26 – En hurtig start i Qatar
Efter et karriereår i 2015, der dog så mindre gode resultater i slutningen af ​​en sæson, hvor hun ingen titler vandt, så vandt Carla Suarez-Navarro endelig sin anden tour single titel (hun havde været 1-8 finaler) i Doha, hendes første siden 2014. CSNs imponerende uge – som også omfattede en tur til double finalen sammen med Sara Errani – inkluderede sejre over Timea Bacsinszky, Elena Vesnina, Aga Radwanska (2 & 0) og Jelena Ostapenko i en tre- sæts finale, der blev sikret efter at hun havde haft en langsom start, tabte 1. sæt til teenageren med en 6-1 score. Hun sprang tilbage i Top 10 den følgende mandag på en karriere-bedste # 6. Desværre så var anden halvdel af WTA sæsonen liudt dårlig og hun endte uden for Top 10 på en # 12.


# 25 – Et nyt forår for Sveta s karriere
Svetlana Kuznetsova, Den oprindelige amazone blomstrede på ny efter hun rundede de 30, var i god form i slutningen af ​​2015, og hun vandt sin første titel nogensinde i Rusland i Kreml Cup, og det overføres til den nye sæson. Hendes Uge 2 titel i Sydney var den tidligste i en sæson, hvor hun har løftet et single trofæ i sin pro karriere. Kuznetsova blev bedre som ugen gik frem – og kvaliteten af ​​hendes modstandere blev også forbedret – da hun vandt over Tammi Patterson, Sabine Lisicki, Sara Errani og Simona Halep før hun vandt over Monica Puig i finalen. Kuznetsovas sekstende karriere titel fik hende op på siden af Elena Dementieva på andenpladsen over alle tiders russiske liste bag Maria Sharapova og hun vendte tilbage til Top 20.
Så kom efteråret 2016, hvor vi havde Kuznetsova tilbage i top 10 for første gang siden 2009, og hun kæmpede sig vej ind i hendes første sæson-afslutning i syv år ved at forsvare sin Kremlin Cup-titel med sejre over Alize Cornet, Timea Babos, Elina Svitolina (sidstnævnte to i tre sæt, naturligvis, efter Sveta vandt 1.) og Dasha Gavrilova i en 2 & 1 finale. For Kuznetsova, betyder det at hun nu er alene om andenpladsen på den russiske titelliste.


# 24 – Den italienske modstandsbecægelse reagerer en gang mere:
Alle for én. Det har altid været sådan for WTA største generation af italienske spillere. Mens Italiens Fed Cup skæbne igen blev et nederlag til de franske spillere i februar i uge 5, så fik de tre resterende sagnomspundne italienske veteraner ( kun Flavia Pennetta er gået på pension) hurtigt gjort den historie til en fodnote ved at iscenesætte et tur-kup over de næste to uger. Først vandt Roberta Vinci sin største karriere titel i St.Petersburg, hvilket satte scenen for hende til at blive den ældste spiller (33) til nogensinde at gøre sin Top 10 single debut. I Dubai vandt Sara Errani sin største karriere single titel, op klatrede tilbage i Top 20. Men den ældste i den italienske pièce de résistance blev 35-årige Francesca Schiavone der overlevede en MP i QF og endte med at tage titlen i Rio, hendes første single titel siden ’13, og blev den fjerde ældste single champion i tour historien (og som # 132, den laveste rangerende siden ’12).
Skader sendte Errani ned til # 50 ved sæsonens afslutning, men hun er indstillet på at forsøge et comeback i 2017. I mellemtiden har både Vinci og Schiavone annonceret deres planer om at fortsætte med at konkurrere på WTA turen i næste sæson.


# 23 – Kerber Tager Tyskland (Igen)
For andet år i træk, startede Angelique Kerber grus sæsonen med en tidlig forårs titel. I 2015 vandt hun i Charleston og Stuttgart, men så døde hendes resultater i resten af sæsonen, det førte til et skuffende 3. runde tab på Roland Garros. I år, efter en Charleston semifinale vendte hun tilbage til Stuttgart og, efter at have vundet i tre sæt i sin åbningskamp over landsmandinden Annika Beck, blev hendes overlegne status i lodtrækningen tydeligere og tydeligere med hver sejr, da hun bankede Carla Suarez-Navarro, Petra Kvitova og derefter endnu en tysker Laura Siegemund i finalen og forsvarede dermed sin single titel for første gang i sin karriere. Desværre, endnu en gang, var hendes resultater mindre bemærkelsesværdige, da grus foråret skred frem, og det sluttede med en 1. runde exit i Paris.


# 22 – Den hollandske kvinde der ikke ville tabe
I det sene forår, havde Kiki Bertens endelig fundet en måde at konvertere sin Fed Cup-succes til WTA sejre, hun vandt i både single og double i Nurnberg. Efter at have spillet sig gennem kvalifikationen, bankede Bertens Tatjana Maria, # 1 seedede Roberta Vinci, Irina Falconi, Julia Goerges og Mariana Duque i finalen. Det er Bertens anden karriere titel, og hun havde ikke nået en WTA finale siden hun vandt sin første titel i Fes i 2012. Hun vandt doublen sammen med Johanna Larsson.
Bertens var ikke færdig. I Paris, udvidede hun sin singlestræk til tolv sejre (en 18-0 stræk i singler / doubler), da hun blev den første hollandske kvinde i femogfyrre år til at nå den ene Roland Garros semifinaler.


# 21 – Sloanes fremtid er nu
Fem måneder efter hun vandt sin første tour titel i Washington DC uden at tabe et sæt, vandt Sloane Stephens # 2 i Auckland igen efter ikke at miste et sæt hele ugen i hvad der var hendes første turnering med den nye træner Kamau Murray. På grund af vejr forsinkelser, måtte Stephens spille sin semifinale med Caroline Wozniacki, og så vinde finalen mod Julia Goerges, på samme dag.
En måned senere i Acapulco, øgede Stephens igen sin karriere rekord i tour finaler til 3-0 med en 3. sæts TB sejr over Dominika Cibulkova og tog titlen. To måneder senere vandt Stephens sin første grus titel i Charleston efter en imponerende række sejre, der omfattede sejr over en Danka (Kovinic), to Dariaer/ Dashas (Gavrilova & Kasatkina, sidstnævnte efter at have afværget en MP), en forsvarende mester ved navn Angie (Kerber, der måtte opgive i SF m / viral sygdom) og en russisk kvalifikationsspiller Elena Vesnina) som tilbragte omkring dobbelt så meget tid på banen som Sloane i løbet af ugen.
Stephens har vist sig at være ganske dygtig til at overleve på WTA turen efter ankomsten til berømmelse sandsynligvis bare kom et år eller to for tidligt. Som et resultat, før hendes sæson blev afsluttet tidligt med skade, hun havde endelig begyndt at vise, at hun havde lært at trives. Efter at have været 0-6 i WTA semifinaler før sin DC titel, har Stephens klaret 8-0 i SF / F kampe siden. Hun har nu flere karriere titler end de seneste nordamerikanske AO semifinalister Genie Bouchard (1) og Madison Keys (2) kombineret.

Forrige artikelITF Junior Zagreb: Olga Helmi overhalet lige før målstregen til semifinalen
Næste artikelTennisviden: Afsnit 3 – Du må ikke være nervøs
Leif Hørgren Mortensen
Leif Hørgren Mortensen er selverklæret tennisfan med særlig interesse for WTA-touren og Caroline Wozniacki. Leif er aktiv tennisdebattør på sociale tennismedier og også en stor bidragsyder på det internationale tennissite, Tennisfrontier.com.