Clara Tauson gjorde kort proces, da hun onsdag formiddag kvalificerede sig til kvartfinalen. Samtidig måtte Holger Vitus Nødskov Rune kæmpe sig igennem 3 sæt, inden han var videre

Både Clara Tauson og Holger Vitus Nødskov Rune var sat til at spille 1/8-finale onsdag kl. 10 ved U16 Category 1 turneringen 53° TORNEO AVVENIRE i Milano, og det lykkedes for dem begge at spille sig videre til kvartfinalen.
Derfor kunne de følges ad side om side, da de efterfølgende “cyklede af”.

Clara måtte dog vente på sin cykel-makker, idet hun gjorde kort proces i 1/8-finalen mod Dana Guzman (PER), der sendte mange flade bolde retur, men hun kunne ikke stå imod Claras toppede bolde, som pressede hende tilbage i banen, hvorefter hun selv rykkede ind i banen og afgjorde den ene bold efter den anden og sikrede derved en overbevisende sejr 6-2, 6-1.

Samtidig var Holger på hårdt arbejde på en anden bane mod den 2 år ældre Pietro Marino (ITA), der rent fysisk fik kampen til at ligne en voksen mand mod en lille dreng, og desuden servede modstanderen godt og spillede i et markant højere tempo end Holgers tidligere modstandere i turneringen.

Holger fulgte med så godt han kunne, hvilket krævede at han spillede noget af det bedste i lang tid, med solide forhånds-slag og en baghånd langs linjen på samme niveau som ved ITF-turneringen i Malmø i januar, hvor han var i finalen.
Alligevel kom Holger bagud 1-4, men kampen kunne dog blive en god oplevelse, hvor Holger fik mulighed for at testet på et højt plan.

Holger fik kæmpet sig tilbage i sættet til både 5-5 og 6-6, men i tiebreaken vandt Italieneren 7-5, hvilket ærgrede Holger, som derefter fik en skidt start på 2. sæt, hvor han kom bagud 0-2.
Han fik dog lagt frustrationerne på hylden og genvandt sit fokus og koncentrerede sig om en bold ad gangen, og ved at blive ved og ved lykkedes det at få flyttet den store Italiener rundt på banen, hvilket gav bonus med 6-2 i sættet.

I 3. sæt lagde begge godt ud til 1-1, men derfra stønnede og prustede modstanderen, mens Holger lignede en, hvis kamp lige var startet, da han er i “sindssyg” god form.
Holger fortsatte med at flytte modstanderen eller “drille” ham med sine baghånds longline vindere.
Holger spillede frit og fulgte godt op inde i banen, og han satte sin modstander helt af og vandt en flot sejr 6-7(5), 6-2, 6-1.

Holger skal på banen igen torsdag kl. 1030, hvor han møder 16. seedede Emiliano Maggioli (ITA), der ligeledes er 2 år ældre end Holger, som vandt 2-6, 6-2, 6-4 i deres hidtil eneste indbyrdes opgør i en ITF Grade 4 i Doha i marts på hardcourt.
Italieneren har dog efterfølgende vundet to Grade 5 titler på grus i Skopje i Makedonien, og han var i finalen ved Grade 4 i Podgorica i Montenegro samt Grade 2 i Bytom i Polen for en uge siden, hvilket også var på grus, som også er underlaget i Milano.

Der er således lagt op til en ny “herre-fight”, og når kampen er overstået bliver samme bane overtaget af Clara, når hun i kvartfinalen møder Leyre Romero Gormaz (ESP), der i 1/8-finalen sendte 3. seedede Zita Kovacs (HUN) ud af turneringen.

Forrige artikelDagens kampe torsdag 15. juni: Med Federer ude muligheder for Dimitrov og Berdych
Næste artikelTE U12 Biot: Christopher Garde videre fra kval og tæt på semi i double
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.