Bagud 1-4 fik fransk modstander momentum og vandt 1. sæt, men Elmer Møller hævede niveauet betragteligt og er videre til 1/8-finalen ligesom Holger Rune, der gjorde det nødvendige

Undertegnede skribent forsøger efter bedste evne sammen med kollegaer på Tennisavisen at informere læserne om nogle af de aktuelle internationale turneringer, hvor danske spillere deltager, og i særdeleshed følges nøje med i den prestigefyldte U14 turnering Les Petits As Mondial Lacoste 2017 i Tarbes, Frankrig, hvor alle de bedste europæiske og flere af de bedste fra USA deltager.

En væsentlig detalje blev dog overset i forbindelse med omtalen fra de to første dage, hvor både Elmer Møller og Holger Vitus Nødskov Rune spillede sig videre til 2. runde (R32) – nemlig at det er muligt for interesserede at følge kampene på 3 af banerne på livestream, og man kan også følge stillingen på livescore på turneringens hjemmeside www.lespetitsas.com.

Derfor blev Tennisavisens læsere først meget sent informeret om muligheden i denne omtale lige omkring det tidspunkt, hvor Elmers 2. runde kamp var startet på bane 1 mod no. 38 Mehdi Sadaoui (FRA), der havde været gennem kvalifikation.

TE U14 Tarbes: Følg Holger Rune og Elmer Møller på livestream

Elmer kom bedst fra start i kampen, da han bragte sig foran 2-0, og i det næste parti var han desuden tæt på 3-0, men franskmanden fik i stedet reduceret til 1-2, hvorefter Elmer med endnu et break kom foran 4-1.
Der var dog tale om meget lange og jævnbyrdige partier, hvor Elmer havde svært ved at afgøre boldene på grund af franskmandens solide defensiv, og der sneg sig desuden en del danske fejl ind i spillet, hvilket bevirkede at franskmanden vandt de næste 4 partier i træk, og han endte også med at vinde sættet 7-5.

Jævnbyrdigheden forsatte i starten af 2. sæt, men Elmer fik større præcision, tempo og stabilitet i sit spil, og selvom franskmanden havde flere fordele undervejs, var det som regel danskeren, der vandt de afgørende point, hvilket også var tilfældet i 3. sæt, hvor Elmer var i fuld kontrol hele vejen, og kampen endte med dansk sejr 5-7, 6-2, 6-1.

Dermed er Elmer fremme i 1/8-finalen, hvor der er mulighed for at møde seedede spillere, men det slipper Elmer dog for, idet han møder no. 117 Daniel Rincon (ESP), der har været gennem kvalifikation, hvorefter han i 1. runde vandt 6-1, 6-0 over Sofiane Quaras(FRA), der er årgang 2004, og i 2. runde vandt han 6-2, 6-4 over no. Mili Poljicak (CRO), der havde sendt 13-seedede no. 9 Tsotne Dzimistarishvili (GEO) ud 6-4, 6-2.

Der kan dog blandt useedede spillere være mange rigtig gode, ikke mindst fra Spanien, som traditionelt har mange gode spillere i alle årgange, så opgaven bliver ikke nødvendigvis nem for Elmer, som i begge de første to kampe oplevede, at de useedede modstandere fulgte godt med i første halvdel af kampene.

Mens Elmer var godt i gang med 2. sæt, startede Holger på banen ved siden af sin 2. runde kamp mod no. 271 Joshua Dous Karpenschif (FRA).
Inden længe havde Holger bragt sig på 3-0, men den oprindelige plan om at spille mere offensivt blev ikke helt fulgt, og franskmanden fulgte nogenlunde med i sættet, som Holger vandt 6-3.
Der blev dog aldrig for alvor tvivl om udfaldet, og ved 5-1 40-15 havde Holger sin første matchbold, hvor “legebarnet” tilsyneladende tog over, da Holger styrtede frem mod servefeltet for at overrumple modstanderen ved at halvflugte serven på tværs – et nummer undertegnede selv laver ca. 2 gange årligt, men aldrig på 1. serven.

Selvom dette koncentrations-fald betød fransk udligning til 40-40, og endnu en matchbold blev afværget, endte kampen alligevel med dansk sejr 6-3, 6-1.

Holger kommer heller ikke til at møde en seedet spiller i 1/8-finalen, hvor han i stedet møder no. 24 Artem Podorozhnyi (UKR), der sendte 15. seedede no. 11 Stefan Popovic (SRB) ud med 6-4, 7-5.

Alle amerikanske spillere fortsat med i 1/8-finalen

Som tidligere nævnt er der fire amerikanske deltagere, som alle var fremme i semifinalen i sidste uge i Bolton, og efter 2. runde i Tarbes er de alle stadig med.

7. seedede Aidan Mayo vandt over no. 56 Cesar Bouchelaghem (FRA) 2-6, 6-1, 6-4, og han møder i 1/8-finalen no. 74 Leo Raquin (FRA), der i 1. runde sendte 9. seedede no. 5 Daniels Siniakov (CZE) ud 3-6, 6-1, 6-4.
Vinderen kan møde Holger i kvartfinalen.

5. seedede no. 18 Toby Alex Kodat, der vandt i Bolton og tidligst kan møde Holger i semifinalen, vandt over no. 67 Pedro Boscardin Dias (BRA) 6-3, 6-1, og han møder i 1/8-finalen 12. seedede no. 8 Carlos Alcaraz Garfia (ESP), der vandt i en jævnbyrdig affære 6-1, 1-6, 7-5 over no. 24 Jerome Kym (SUI), der blev betegnet som en af de spillere, som muligvis kunne “drille” de danske favoritter i turneringen.

Finalisten fra Bolton, 6. seedede Martin Damm vandt 7-6(5), 6-3 over no. 51 Giovanni Mpetshi Perricard (FRA), som havde wildcard.
Martin Damm møder i 1/8-finalen 10. seedede no. 6 Derick Chen (GBR), og i en eventuel kvartfinale venter formentlig 3. seedede Hamad Medjedovic (SRB) eller no. 23 Maks Kasnikowski (POL), der vandt over 16. seedede no. 12 Viacheslav Bielinskyi (UKR) 6-1, 6-1.

8. seedede Alexander Bernard er sikkert videre efter sejr over Adam Jurajda (CZE) 6-2, 6-4, og hans modstander i 1/8-finalen bliver 11. seedede no. 7 Konstantin Zhzhenov (RUS), der vandt sikkert 6-3, 6-0 over no. 27 Leo Borg (SWE), der har vænnet sig til at få ekstraordinær medieopmærksomhed på grund af navnet.

Leo er en glimrende og sympatisk vellidt tennisspiller, men sammenlignet med årgangens allerbedste, som er med i denne her turnering, har han stadig et stykke vej, og derfor bør hans præstationer i diverse turneringer omtales og vurderes ud fra hans egne forudsætninger, og ikke sammenlignes faderens præstationer.

Alexander Bernard kan i tilfælde af sejr over russeren møde Elmer i kvartfinalen.

Ved udgivelsen kort efter midnat var spilleplanen for torsdagens kampe ikke offentliggjort.
Derfor opfordres Tennisavisens læsere, som ønsker at følge livestream fra kampene, kontrollere tidspunkt og bane på føromtalte link til livestream og livescore.

 

Forrige artikelEntryliste: Uge 10-11, Premier Indian Wells, Caroline, Serena m.fl.
Næste artikelAustralian Open: Alder er blot et tal
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.