Trods en anspændt og nervøs semifinale lykkedes det for Holger Rune at vende 0-3 og 3-5 til sætsejr i 1. sæt, hvorefter modstanderen måtte trække sig med rygproblemer

Der var ikke meget der tydede på, at Holger Vitus Nødskov Rune ville vinde 1. sæt i semifinalen ved den tyske Category 1 turnering Jugend Cup Renningen/Rutensheim Internat. Deutsche Tennismeisterschaften U16 i Renningen.

Hans lettiske modstander 6. seedede Karlis Ozolins kom hurtigt foran 3-0 i sættet, hvor Holger virkede anspændt i sine bevægelser, så han ikke fik slået igennem på boldene, og ved 3-5 så det heller ikke alt for lovende ud, da Holger følte at han frøs til is og slet ikke ramte boldene som han gerne ville.

Med hiv og sving lykkedes det for Holger at få vendt kampens udvikling, så han alligevel fik sættet hjem med 7-5, hvorefter hans modstander trak sig fra kampen med rygproblemer, og dermed er Holger for anden gang i en Category 1 finale som årgang 2003, hvilket er ganske usædvanligt i dette skrappe selskab mod spillere fra årgang 2002.

Efter den lange kvartfinale dagen før, hvor Holger med nød og næppe slap videre efter at have overlevet 2 matchbolde, er det uden tvivl en kærkommen situation, at han ikke skulle igennem endnu en lang kamp inden finalen, hvor han møder 3. seedede no. 19 Ilya Snitari (MDA), der næsten levede op til sit navn ved at give en “snitter” på 6-1, 6-2 til 1. seedede no. 2 Oleksiy Shestakov (UKR).

Finalen spilles lørdag efter pigefinalen kl. 10 mellem de to topseedede Viktoriya Kanapatskaya (BLR) og Avelina Sayfetdinova (RUS).
Under turneringen har der været livestream af kampe fra den bane, som betegnes REN 2, men da Holgers finale er placeret på REN 1, er der formentlig ikke livestream derfra.
Check eventuelt for en sikkerheds skyld på turneringens hjemmeside http://jugendcup.com/, hvor der er link til livestreaming under “Das Turnier 2016”.

 

 

Forrige artikelStor interesse ved foredrag om College Tennis og Universal Tennis Rankings
Næste artikelITF Helsinki: Torpegaard videre til to finaler i lyntempo
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.