Efter den sensationelle sejr i semifinalen var Holger Vitus Nødskov Rune ikke i stand til at levere samme niveau i finalen. Elmer Møller sluttede på 4. pladsen

Selvom både Holger Vitus Nødskov Rune og Elmer Møller har markeret sig som Europas bedste i årgang 2003, hvilket sidste år førte til, at de begge vandt de fleste U12-turneringer, hvor de stillede op, og at Danmark vandt EM for hold både inde og ude, er det alligevel sensationelt, at de i deres første år som U14 begge kvalificerer sig til det afsluttende masters og desuden begge slutter i top 4.

De to 13-årige drenges præstationer i slutspillet er blot endnu en bekræftelse på, at der er tale om et potentiale, som ikke kan undgå at skabe høje forventninger til fremtiden i dansk tennis.
Nogen vil måske indvende, at Tennisavisens omtaler af deres bedrifter løfter dem op på en piedestal, hvor de risikerer at falde ned med et brag, hvis forventningerne på længere sigt ikke bliver indfriet, hvilket altid vil være en risiko, hvis talentfulde børn ikke indfrier de forventede mål, hvilket man sagtens kan finde fortilfælde for.

Når man er klar over, hvor målrettet og metodisk der på verdensplan arbejdes for at udvikle talenter i en global sport som tennis, er det helt ekstraordinært, når der i dansk tennis dukker spillere op, som kan gøre sig gældende blandt de absolut bedste, og derfor er det næsten umuligt at undgå at lade sig begejstre, når der leveres sådanne resultater.

Som tidligere omtalt kvalificerede Holger sig til finalen efter en kamp, som han selv betegnede som sit livs hidtil bedste, og han skulle derfor præstere noget lignende, hvis han skulle have en chance i søndagens finale mod Radu Mihai Papoe (ROU), som i semifinalen havde besejret Elmer 6-2, 6-2.

Holger formåede ikke at ramme helt samme niveau som dagen før, og han virkede fra start en smule mere drænet – efter to hårde 3-sæts kampe – end rumæneren, der i begge sine kampe havde afgivet fire partier.
Det lykkedes ikke for Holger at holde sig til den forberedte plan, og han kunne ikke gennemføre den offensive taktik, da serven ikke fungerede optimalt, og han var ikke i stand til at holde sin position på banen, hvilket kræver at han både fysisk og mentalt er 100 procent klar.
Papoe vandt 6-2, 6-4, og han sikrede sig således titlen efter 3 sejre i 2 sæt.

Holger Vitus Nødskov Rune
Foto: Rune – Holger Vitus Nødskov Rune no. 2 ved U14 Masters

I kampen om 3-4. pladsen spillede Elmer en god kamp, som han selv var tilfreds med.
Han havde flere chancer i 1. sæt, men han fik ikke udnyttet mulighederne optimalt, og det endte med sejr til 6-3, 6-2 til Lorenzo Musetti (ITA).

Elmer Møller
Foto: Rune . Elmer Møller no. 4 ved U14 Masters

Tennisavisen har modtaget ovenstående private billeder efter præmieoverrækkelsen.
Herunder er desuden en række billeder fra de 2 første dage, som Tennisavisen har fået tilladelse til at gengive af fotografen Richard van Loon.

Richard van Loon
Richard van Loon

Alle billeder fra turneringen findes på https://www.flickr.com/photos/ravanloon/albums/72157673652600521

Forrige artikelWTA Hongkong: Motivation afgørende for Wozniackis chance for titel
Næste artikelCollege Tennis: Kræfterne slap op for Sigsgaard i 12. kamp
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.