Efter både op- og nedture i en jævnbyrdig kamp mod Schweiz sikrede Holger Vitus Nødskov Rune og Elmer Møller Danmark videre til slutspil efter match-tiebreak

Søndag indledte det danske U14 EM hold som tidligere omtalt med sejr 3-0 over Kroatien i Zone B B14 2016 European Summer Cups i Royan i Frankrig.

Den danske coach Lars Christensen forudså, at mandagens kamp om den ene plads i slutspillet om EM mod Schweiz ville blive en yderst jævnbyrdig affære, hvilket viste sig at holde stik.
Ganske vist kom Danmark foran 1-0, da Holger Vitus Nødskov Rune vandt 2. singlen mod no. 86 Jenn Marc Malkowski i en velspillet kamp af begge spillere, hvor det var Holger der dominerede og var den tand skarpere, som sikrede sejren 6-1, 6-1 og dermed dansk føring 1-0.

I 1. singlen var Elmers modstander ranglistens no. 25 Jeffrey Von Der Schulenburg, der ligesom Holgers modstander tilhører den ældste årgang 2002 i U14.
Lars fortæller, at Elmer fightede forbilledligt, og tvang sin modstander til at levere sit absolut bedste tennis for at afgøre hvert eneste point.
Efter at have tabt første 3-6 og nede 0-2 i andet forsøgte Elmer at spille sin modstander dybt gennem midten af banen, hvilket gav ham momentum, og Elmer kom foran 4-2. Schweizeren formåede dog igen at løfte sit spil, og med tunge spundne slag fik han igen vendt kampen, som han vandt 6-3, 6-4 og udlignede til 1-1.

I den afgørende double spillede Elmer Holger mod Dominic Stephan Stricker og Jeffrey Von Der Schulenburg. Lars havde denne beskrivelse af kampen, som betegnes som et brag af en herrefight med nerverne uden på tøjet og super flot tennis:

“Første sæt gik til schweizerne med cifrene 6-4, efter at holdene var fulgtes ad til 4-4.
Nede 1-3 i andet var finalespillet pludselig meget langt væk, men 1-3 blev til 3-3, og så nede 3-4 vendte spillet igen til de danske drenges fordel.

Ved at udvise stort mod og fantastisk fight kom sættet i hus 6-4, og en afgørende matchtiebreak skulle afgøre hvilket hold der fik billet til Spanien.
Holger og Elmer holdt fast i deres momentum og bragte sig foran 4-0, 5-2, og 7-2, før deres stime blev brudt og schweizerne kom på 7-5, men ved at træffe modige og kloge valg på netindgreb og passerslag kom vi over 8-6 og 9-7, før matchen blev lukket 10-7 og jublen brød løs i den danske lejr.”

Med dansk sejr i doublen 4-6, 6-4, [10-7] vandt Danmark således 2-1 og er videre til EM slutspillet sammen med Frankrig, der slog Ukraine 3-0.
Selvom tirsdagens kamp mod Frankrig er uden reel betydning, da begge hold er kvalificeret, glæder drengene sig alligevel helt vildt til kampen om 1. pladsen.
Oskar Brostrøm Poulsen var ikke i aktion på banen, men hans opbakning udenfor banen har uden tvivl været en god støtte.

Schweiz møder Ukraine i kampen om 3-4. pladsen.
I Consolation vandt Estland 3-0 over Kroatien, og Finland 2-1 over Slovenien, hvilket betyder at Estland tirsdag møder Finland og Kroatien møder Slovenien.