Holger Rune og Elmer Møller havde ikke valgt den letteste kat.1 turnering på kontinentet, da de stillede op i Sánchez-Casal Youth Cup U14 i Barcelona.

Deltagerlisten var spækket med spanske spillere, der ikke umiddelbart virkede skræmmende. Men et blik på den spanske U14 rangliste afslørede, at Holger og Elmers modstandere var højt rangerede på den spanske rangliste – og det er ganske enkelt et kvalitetsstempel.

Da turneringen torsdag gik ind i 3. runde, stod Elmer Møller over no. 5 på den spanske ranliste, Mario Gonzalez Fernandez, der var med på det spanske hold ved EM i juni. Og Elmer måtte efter et nerpirrende tæt opgør se sig slået 6/7 7/5 7/6. Elmer havde ifølge rapporter fra sidelinjen i Barcelona, fire matchbolde i 3. sæt, hvor han fører 5/3. Men spanieren afværger og slår sig tilbage og sender afgørelsen ud i matchtie-break, hvor Elmer igen ved  6-3 har matchbold. Spanieren afværger og bringer sig på 6-6, 7-6 og 8-6. Tættere kan det ikke blive.

Holger Rune var samme dag i aktion mod Mario Garcia. Spanieren, placeret som nr. 17 på den spanske rangliste, var ikke nogen match for en Holger på toppen af sit game. Holger tog styring fra første bold, spillede offensivt og vandt 6/2 6/1.

Men fredag mødte Holger sin overmand i Jorge Plans. Den superoffensive spanier, nr. 3 på den spanske rangliste, slog vindere på alt og vandt kvartfinaleopgøret med 6/2 7/5.

Turneringen i Barcelona bekræfter, at forventningerne til Holger og Elmers evner er store, at ambitionsniveauet er højt, og at der ikke gås på kompromis med kvaliteten. Der har givetvis været langt lettere kat.1 turneringer selv samme uge. Men i Barcelona beviste Holger og Elmer atter igen, at de begge har evnerne og niveauet til at begå sig og klare sig i stadig større udfordringer.