Deres høje seedning til trods var der ængstelse at spore i den danske lejr, inden Holger Rune og Elmer Møller onsdag gik på banen i kat.1 Sánchez-Casal Youth Cup U14.

Et blik på den spanske rangliste afslørede, at de deres spanske modstandere begge lå i den spanske top 10. Og det borger for kvalitet og klasse.

Og det blev hedt om ørerne, da Elmer Møller kom i ilden. Matias Tutzo tårnede over den klejne Elmer. Og i første sæt var det fysikken, der gjorde forskellen. Tutzo rev boldene op med et kraftigt topspin, og Elmer havde svært ved at få boldene returneret dybt tilbage. Spanierens sæt 6/4.

Men Elmer kan løbe natten sort og han giver ikke op. I andet sæt fik han fat i Spanierens bolde. Han satte dem dybt og fik spanieren i defensiven. Elmers sæt 6/4.

Tredje sæt var envejstrafik. Tutzo har aldrig mødt nogen lignende. Alt hvad han sendte over nettet blev returneret af Elmer Møller. Elmer var forrygende. Som en torrero havde han tæmmet tyren og afsluttede kampen nådesløst og brutalt med 6/0.

Holger Rune gik på banen mod Spaniens nummer 2 vel vidende, at han skulle spille op til sit allerbedste for at vinde. Og Holger var skarp. Han placerede sig tæt på baglinjen og fik flyttet Diego Sanchez fra side side. Holgers sæt 6/0.

Sanchez fik bedre fat i Holgers bolde i andet sæt. Spanieren tvang Holger en anelse længere tilbage. Det blev et lige sæt. Men Holger breakede. Fremme ved matchbold ved stillingen 5/4 i Holgers favør lykkedes det spanieren at få en bold dømt ude. Holger så den inde og kunne ikke slippe den tabte matchbold. Spanieren udnyttede situationen og tog sættet 7/5.

Holger var såret og havde stadig svært ved at samle sig i starten af tredje sæt. Den stod 0/3 i spansk favør. Men en såret tyr er farlig. Da Holger ved sideskift fik slikket sine sår og vendt situationen i sit hovede, rejste han sig og gik tilbage til baglinjen, vendte sig og kiggede over på Sanchez og så rødt. Hvis dén spanske torrero skulle vinde ville det ikke blive uden fight.

Det sker at tyren vinder over torreroen. Det er som regel brutalt. Og det blev 6 brutale partier i stribe til Holger Rune. I et imponerende comeback vinder han sættet 6/3.

 

Forrige artikelCopenhagen TE U12: Vi har 5 med i kvartfinalerne.
Næste artikelITF Piombino: Løchte klar til kvartfinale
Avatar photo
Claus Holmen er 59 år, spiller motionisttennis, og er far til et par tennisglade knægte. Claus følger dansk tennis på nært hold – fra de laveste motionistrækker til toppen af eliten. Han rejser rundt og møder en masse tennisspillere, trænere og forældre i alle afkroge af det danske tennislandskab. For Claus rummer en hver sejr i hvilken som helst turnering lige så meget drama som en Wimbledon-finale.