På ture med Euroelite gennemføres udover deltagelse i turnering også træningslejr, og deltagerne gør notater for at tage ved lære, når de overværer kampe med de bedste

De 5 danske juniorer på billedet herover er i denne uge med Euroelite Tennis i Fürstenfeld, hvor der afvikles U12 Category 3 Jufa 2016 Europe Junior Tour, samt U14 Category 2 Jufa ÖTV 2016 Europe Junior Tour.

I U12 var alle 3 danske deltagere direkte i hovedturneringen, hvor Gustav Obel Ebbesen havde wildcard, og som den eneste af danskerne kom han videre til 2. runde, da han vandt 6-1, 6-2 over Benedikt Szerencsits (AUT), der ligeledes havde wildcard.

Dave Bandelin fra Euroelite var imponeret af den fart og topspin, som Gustav satte i boldene og mixede det op ved at gå til nettet på rette tidspunkter, og hans gode spilmønstre sikrede sejren for øjnene af ca. 25 tilskuere, som alle holdt med østrigeren.

Tirsdag fulgte Gustav op på det gode resultat med endnu en sejr, da han vandt over Jan Kobierski (AUT) 1-6, 6-3, 6-1.
Kampen blev vist af BREAK2WIN, som har kamera på 3 baner.

Gustav møder i kvartfinalen for 3. kamp i træk en østrisk spiller, Sebastian Sorger, som i de 2 første runder har slået kval-spillere fra Rusland og Kroatien.
Kampen spilles kl. 0800 på Court 2, og kan derfor formentlig følges på break2win.com.

Gustav Obel Ebbesen
Foto: Euroelite – Gustav Obel Ebbesen

Johan August Mottlau tabte i en tæt kamp 5-7, 5-7 mod Yan Matschi (AUT), mens August Kofmann tabte 0-6, 2-6 til Connor Henry Van Schalkwyk, som er omtalt som en hollandsk dreng fra Namibia.

I Euroelite’s omtale af turneringen fremgår, at August havde mange fejl mod en modstander, der var “absolutely spectacular” i defensiven, offensiven og i sit spil generelt. Hans grus-spil var langt mere udviklet, så August ved nu, hvad der skal arbejdes på under den 3-timers træningslejr, som foregår dagligt ved træningsbasen ved Krainz Hotel Therme.

Både Johan og August fik dog chancen for yderligere kampe i Consolation rækken, hvilket Johan udnyttede til perfektion i 1. runde med sejr over Benedikt Szerencsits (AUT) 4-0, 4-0,og han møder i kvartfinalen Daniel Motazed (AUT).
August er oversidder i 1. runde, og han møder i kvartfinalen Felix Steindl (AUT), som i 1. runde vandt over kvalspilleren Filip Horak (CZE) 4-1, 4-3.

Johan og Gustav var også med i U12 double, hvor de ikke kunne stille noget op mod Kalin Ivanovski (MKD)/Thomas Mathys (SUI), der vandt 6-0, 6-0.

August spillede double sammen med Joaquin Perez Casamayor (MEX), og de er efter sejr over Matteo Revelant/Ben Tagger (AUT)  6-4, 6-2 videre til kvartfinalen, og de møder Ante Cikojevic (GER)/Mili Poljicak (CRO) i 2. kamp på Court 3, hvor de formentlig kan følges på på break2win.com.

U14: Sejr i 1. runde til Oskar Brostrøm Poulsen, som er videre i double

I U14-rækken var Asger Emil Ildor oversidder i 1. runde af kvalifikationen, og i 2. runde tabte han 6-7(1), 1-6 til Moritz Kreuzer (AUT).

Kevin Chen, som ikke rejser med Euroelite, og Oskar Brostrøm Poulsen var begge direkte i hovedturneringen i single, hvor Kevin tabte 3-6, 5-7 til David Tomic (AUT).

Oskar mødte Emil Pristauz (AUT), og med cifrene 6-2, 6-2 kom han videre til 2. runde.
Dave Bandelin fortæller, at Oskar spillede en god kamp, hvor han virkede afslappet, hvilket gav håb om flere gode kampe.

Det blev dog kun til en enkelt kamp mere i single, men det var til gengæld en marathon-kamp mod svenske Hannes Eriksson, som ikke er med Euroelite.
Efter 3 timers hård fight vandt svenskeren kampen 7-5, 3-6, 6-1.
Dave fortæller, at forskellen var manglende aggressivitet på første mulighed (first strike aggressiveness) i 3. sæt, hvor Oskar spillede lidt for meget på sikkerhed, mens svenskeren mere “went for broke” på næsten alle slag.

I double spillede både Oskar sammen med Sebastian Arboud (SWE), og Asger Emil havde Valentin Werner (AUT) som makker.
De to danskere løb ind i hinanden allerede i 1. runde, hvor det blev sejr til 6. seedede Oskar og Sebastian 6-2, 6-2.

De to skandinaver møder i 2. runde italienerne Tommaso Pace/Mattia Stefanini.

Flere svenske spillere på TV-banerne

I U14 er der flere svenske deltagere, hvoraf nogle af dem spiller onsdag på baner med TV-kamera.

I 2. kamp på Court 3 spiller Oskars doublemakker Sebastian Abboud 2. runde mod 11. seedede Tudor Vlad Vasilache (ROU), og i 3. kamp på Court 2 spiller Hannes Eriksson som nævnt mod Stephen Kortenhof.

Leo Borg, som er søn af Bjørn Borg, er også med Euroelite, og han tabte i 1. runde 1-6, 2-6 til 3. seedede Lukas Neumayer (AUT).

Herunder den komplette rapport fra Dave Bandelin efter mandagens kampe.
Her fortæller Dave også om, at spillerne bliver bedt om at studere kampe med de bedste spillere og notere, hvordan deres attituder er på banen, og position på banen, first strikes, fodarbejde og spilmønstre, hvilket der lærer meget ved.

Forrige artikelITF Knokke: Anna Rasmussen gav briller og fik æg
Næste artikelUM Ude 2016: Stort galleri med 339 billeder
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.