Danmark er godt på vej til at vinde den svære pulje, da Elmer Møller, Holger Vitus Nødskov Rune og Arthur Leonhard Linck viste Davis Cup holdet, hvordan Spanien besejres

Spanien har traditionelt altid fostret tennisspillere i topklasse, og forud for EM-kvalifikationen 2015 Tennis Europe Nations Challenge B12 i Mersin, Tyrkiet betegnede Aneke Rune Spanien som favoritter til at vinde Danmarks pulje, da alle på det spanske hold har meget høj klasse.

Det samme gør sig dog også gældende for Danmark, hvis U12-drenge som flere gange omtalt er regerende europamestre for hold indendørs, og spillerne er præcis de samme, som deltager i EM kvalstævnet udendørs.
Hvis nogen har glemt det, benyttes ovenstående billede endnu en gang til at minde om det.

I den 2. puljekamp indledte Elmer Møller, som de seneste uger har fejet al modstand til side, med at vinde endnu en 2-sæts sejr på 6-4, 6-3 over Spaniens 2. single Carlos Alcaraz Garfia.

Holger Vitus Nødskov Rune fulgte op på denne bedrift, da han ligesom mod Ukraine indledte med at vinde 1. sæt 6-4 i 1. singlen mod Alejandro Turriziani Alvarez. I modsætning til torsdagens kamp blev modstanderen denne gang ikke lukket ind i kampen, som Holger vandt 6-4, 6-1.

Med 2-0 føring var sejren i hus, og derfor fik det ikke afgørende betydning, at spanierne Daniel Rincon/Alejandro Turriziani Alvarez efterfølgende vandt doublen 6-0, 3-6, 6-2.
Af den officielle resultatliste fremgår, at Arthur Leonhard Linck spillede doublen sammen med Holger, men det var faktisk sammen med Elmer.
Det lignede en “øretæve” efter 6-0 i 1. sæt, men flot at danskerne viste god moral og vandt 2. sæt.

Dermed er Danmark meget tæt på at blive vinder af Group A inden den sidste puljekamp lørdag mod Hviderusland, der efter 0-3 nederlag i de 2 første kampe må betegnes som puljens svageste hold, som Danmark får meget svært ved at tabe til.

 

 

Forrige artikelChallenger Binghamton: Løchte manglede det sidste
Næste artikelWTA: Bad Gastein Ladies – Knap sikrede sig sidste semifinaleplads
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.