Vi er i 3. sæt af lørdagens U14-herrefinale i Kystmesterskaberne 2016. Et norsk opgør mellem Felix Nordby og Julius Andreassen. Det er som David mod Goliath. Andreassen er halvandet hoved hørjere end Nordby. Han er dobbelt så bred, og midt i det afgørende sæt udnytter han sin fysiske styrke og ser ud til at kunne køre sejren hjem.

Kampen har samlet flere og flere tilskuere. Det er nemlig et spændende opgør, der er bølget fra den ene til den andens fordel. Men lige nu er det Andreassen, der har initiativet og næsten eksploderer, når han smasker til den gule kugle. Stillingen er 2-2 og Nordby kæmper som en besat i Andreassens serveparti. 26 grader i skyggen. Der blver stønnet og prustet i den kvælende, fugtige varme. Nordby giver sig ikke.

Og pludselig har han marginalerne på sin side.

Andreassens forsøg på at lægge endnu mere power på og afgøre boldene lykkes ikke. Duellerne er stadig lange, indædte og seværdige for os, der er vidne til et flot opgør. Men de afgørende bolde går til Nordby.  Andreassen drænes for energi, han går en anelse ned i tempo, mens Nordby fortsætter ufortrødent. Hans vilje og stædighed krydret med det åbenlyse talent gør forskellen. Han rykker fra Andreassen. Vinder 4 partier i rap, tager sættet, kampen og titlen 2/6 6/3 6/2.

Nina Vicic tabte doublefinalen

Damernes finale blev vundet af  Julie Schach (Sweitz), der vandt 6/1 6/0 over svenske Maja Radenkovic, der havde slået Nikoline Gullacksen (DK) 3/6 6/4 6/4 i semifinalen.

Felix Nordby tog sig også af doubletitlen sammen med sin landsmand Ole Lipsøe.

Pigernes double blev vundet i en tæt og jævnbyrdig finale af den Japansk-New Zealandske konstellation Kubo & Tang, der besejrede danske Nina Vicic og Radenkovic (Sverige) 7/6(5) 7/5 i finalen.