I kølvandet på den netop afsluttede French Open turnering i 2023 er det meget nærliggende at kaste et tilbageblik på tidligere stjerners formåen på den internationale tennisscene.

Hermed ikke ment de udenlandske stjerner Bjørn Borg, John McEnroe, Pete Sampras eller andre, men de danske og de mere moderne af slagsen. Danmark har måske ikke haft ry for at dominere tennissporten i gamle dage, men der synes at være blevet brudt en ond cirkel med flotte tennispræstationer indenfor de seneste 10 år. Vi kigger her på de største danske tennisstjerner i nyere tid.

Holger Rune – det største danske tennishåb for herrer gennem tiden

Selvom det har været småt med historiske tennisbedrifter, så lurer der for første gang i mange år noget rigtigt stort indenfor herretennis. På TonyBet sportsvæddemål pryder Holger Rune efterhånden toppen af vinderoddsene på de små og mellemstore ATP-turneringer i verden.

Den kun 20 årige tennisspiller fra Gentofte har allerede vundet 4 titler og har endda slået selveste Nenad Djokovic på sin vej til triumfen i Paris Masters i 2022. Holger Runes bedste placering hidtil er en 6. plads på verdensranglisten, og det er første gang nogensinde at Danmark har en så højt rangeret herrespiller.

Med en hel fremtid foran sig ligner Holger Rune det absolut bedste danske bud på en international tennisstjerne nogensinde. Og formodentligt i mange år frem.

Clara Tauson – Den store arv efter Wozniacki

Sammen med Holger Rune udgør Clara Tauson de bedste danske forhåbninger om succes på den internationale tennisscene. Tauson er blot 20 år ligesom Holger Rune og har derfor en hel fremtid foran sig. Hun har allerede gjort sig positivt bemærket med to WTA-triumfer og en WTA Challenger triumf.

Derudover spillede hun sig i 2022 helt op på 33. pladsen på kvindernes verdensrangliste. Skader har desværre stået i vejen for Tausons videre udvikling i det seneste år, men man forventer stadig en hel del af det forholdsvist nye danske tennishåb indenfor dametennis.

Caroline Wozniacki – Danmarks bedste tennisspiller gennem tiden

Caroline Wozniacki lyser op på den danske tennishimmel som det absolut største og mest vindende talent i dansk tennishistorie. Inden Wozniackis entré på tennisscenen havde Danmark kun gjort sig bemærket med sporadiske sejre i mindre turneringer.

Men Wozniacki vendte op og ned på den danske tenniskultur med sit enorme talent. Efter en lang og glorværdig tid på den internationale tennisscene kan Wozniacki se tilbage på en karriere med hele 30 WTA-titler og triumfer i de store Grand Slam turneringer.

Sidst men ikke mindst nåede Caroline Wozniacki også at spille sig ind på førstepladsen på kvindernes verdensrangliste – det har ingen dansk tennisspiller nogensinde præsteret før hende. Hverken mænd eller kvinder.

Frederik Løchte Nielsen – Danmarks bedste double-spiller

Navnet ringer måske ikke så mange klokker i unge tennis-ører, men Frederik Løchte er faktisk en af nyere tids bedste danske tennisspillere – indenfor doubler. Løchte er 39 år i dag og har modsat Holger Rune og Clara Tauson sin tennisfremtid bag sig. Men det har så til gengæld også været en tenniskarriere med glorværdige bedrifter.

Ikke mindst Grand Slam trofæet i 2012, hvor Frederik Løchte Nielsen vandt Wimbledon sammen med makkeren Jonathan Marray. 

Forrige artikelLeschly Tennis Center indviet
Næste artikelMestrene i vigtigt opgør mod Gentofte
Tennisavisen.dk
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.