Han er en dygtig tennisspiller, og så er han en rar og ydmyg person. De to ting kan, kombineret med stenhårdt arbejde, gøre Holger Rune til en superstjerne. Det spår hans erfarne svenske agent.

Hun ved, hvad hun taler om. Svenske Nina Wennerstrøm har selv spillet professionel tennis. Det er nu ikke de erfaringer, der gør hende i stand til at vurdere Holger Runes niveau. Faktisk blander hun sig som agent ikke i det, der foregår inde på banen.

Det er når den 16-årige dansker pakker ketsjeren i tasken, at svenskerens arbejde begynder. I sig selv er det ret unikt, at det er Nina Wennerstrøm, der tager hånd om Holger Runes kommercielle aftaler.

For svenskeren har mere end 14 års erfaring med at skaffe topatleter aftaler. Og så er hun både grundlægger og daglig leder af WeSport, Management. Et firma der repræsenterer en lang række topatleter indenfor flere forskellige sportsgrene. Og netop fordi Nina Wennerstrøm arbejder med en store veletablerede navne, der er slået igennem, så ser hun også, via den erfaring, et stort potentiale i Holger Rune.

– Han er kun 16 år, men han har allerede understreget, hvor god han er og hvilket potentiale han indeholder. Det der står mellem ham og en stor karriere er erfaring. Selvfølgelig skal der arbejdes videre med fysik, teknik og det mentale. Men hans tilgang til spillet, hans mentalitet, den er altafgørende. Hans passion for sporten er unik, og den er vigtig. For tennis er og bliver en ekstrem mental krævende sport, lyder det fra Nina Wennerstrøm.

Hun har selv arbejdet sammen med en lang række store stjerner og ved, hvad der skal til for at opnå succes. I en årrække var hun turneringsleder ved WTA-turneringen i den svenske badeby Båstad. Til trods for turneringen rangerede som en af de mindste på WTA-touren, så lykkedes det år efter år Nina Wennerstrøm at tiltrække store navne til turneringen. Eksempelvis var Serena Williams to år i træk på plakaten, præcis som Caroline Wozniacki også flere gange har deltaget på det røde grus i Sverige.

En særlig karakter

Sejren ved French Open for juniorer tidligere på året markerede et højdepunkt i Holger Runes tid som juniorspiller. Bare 16 år, og allerede på toppen af juniorrækken for spillere op til 18 år. Den præstation blev bekræftet, da han i oktober vandt sæsonfinalen, hvilket sikrede ham titlen som verdens bedste junior 2019. Det præcis 20 år efter Kristian Pless lod sig hylde som det, i 1999.

De fleste med indsigt er klar over, at der ikke er nogen garanti for, at en talentfuld junior bliver en succesfuld senior. Men at resultaterne for Holger Rune de senere år har givet forhåbninger om dansk succes, det vil være naivt at nægte. Det var dog ikke kun resultaterne, der fik WeSport og Nina Wennerstrøm til at hive fat i danskeren og få ham i stald hos dem.

– Jeg har altid været imponeret over hans dedikation. Hans evne til at jagte drømmen om at blive den bedste i den sport han elsker. Den ild, den passion er altafgørende, hvis man skal lykkedes med at nå til tops i ATP-touren. Derudover må man ikke glemme, at han er en fantastisk personlighed, både på og udenfor banen. Det er aldrig en udfordring at arbejde med Holger, faktisk er det altid en fornøjelse, lyder de rosende ord fra Nina Wennerstrøm.

Hun ved, hvad der kræves for at få fingrene i de store firmaers sponsorbudgetter. I en årrække var Nina Wennerstrøm kvinden der fik store sponsorater til den bulgarske stjerne Grigor Dimitrov. På den måde er svenskeren kendt med, hvordan man lander en stor sponsoraftale. Og ikke mindst, hvordan man sælger tennisspillere ind til de globale brands.

Stort potentiale

Selvom det endnu ikke er de store millionkontrakter Holger Rune lander, så giver det god mening, at have en topprofessionel agent på opgaven med at jagte sponsorer. For pludselig kan det gå stærkt, når juniortennis bliver til senior. Og ser man på de sociale medier, så er Holger Rune allerede godt på vej med over 20.000 følgere på Instagram.

– Det er en stor fordel, hvis en sportsudøver har mange følgere på de sociale medier. Det vil hjælpe dem til at nå ud til flere forbrugere, hvilket igen gør dem attraktive for virksomheder, lyder det fra Nina Wennerstrøm

Hun vurderer generelt set, at Holger Rune har et stort potentiale, blot fordi han er den person han nu engang er.

– Han er meget høflig, god til at kommunikere og arbejder hårdt på alle områder. Det er alle egenskaber, der vil gøre ham til en rollemodel for mange mennesker. Det vil automatisk give ham mere opmærksomhed og øge hans betydning i sporten, slutter Nina Wennestrøm.

Hun understreger, at alle de gode ting udenfor banen er på plads. Men det er nu engang resultaterne på banen, og intet andet, der afgør hvor travlt den svenske agent får med at lave aftale for sin danske klient.