Han har aldrig spillet tennis på højt niveau. Faktisk valgte han sporten fra til fordel for fodbold. Alligevel er det et drømmejob han har fået, når han kommenterer tennis på TV2.

Caroline
Det navn vil de fleste nævne, hvis man siger Wozniacki.
Patrik.
Den ukendte storebror, der via sin store støtte til lillesøster også er endt i medierne fra tid til anden. I de senere år har han dog haft en mere fast platform. Sammen med den mangeårige tennisredaktør Henrik Jensen og den tidligere topspiller Michael Tauson er han basen på TV 2´s kommentering af WTA-touren.
Det tog ikke mange sekunder for Patrik Wozniacki at sige ja, da henvendelsen fra TV 2 kom.
– Jeg har altid haft en kæmpe passion for tennis, derfor var det ikke noget svært valg. Jeg havde tidligere kommenteret herretennis på Canal 9, hvilket var en positiv oplevelse. Derfor gav det sig selv, at jeg takkede ja til muligheden, fortæller Patrik Wozniacki.
Der gik ikke længe inden spørgsmålene begyndte at blive stillet til Patrik Wozniackis nye job. Hvordan kunne han kommentere kampe med lillesøster? Kunne han forholde sig kritisk? Emnet blev genstand for mange artikler og en debat i TV2´s eget program ”Presselogen”. For Patrik Wozniacki har det aldrig været et problem, at hans egen søster spiller en del af de kampe, han kommenterer.
– Jeg kommenterer, det jeg ser, og så er det ligegyldigt, om det er Caroline der spiller. Forskellen er bare, at jeg ofte ved hvad taktikken er op til kampen og det giver mig en bedre indsigt i gameplanen. Den kan jeg kommentere ud fra og om Caroline følger denne, forklarer Patrik Wozniacki.
Patrik Wozniacki dyrkede, præcis som lillesøster, mange forskellige sportsgrene i de unge år. Det var dog tennis og fodbold, der for alvor fangede ham. Da han var 13.år, måtte han vælge, hvilken sportsgren han ville satse på. Valget faldt på fodbold.

TV2 var klar over udfordringen
På TV2 var man klar over, at Patrik Wozniacki som kommentator ville give mere opmærksomhed end mange andre. Det var dog en mulighed, der skulle afprøves. Det forklarer Redaktionschef på TV 2 Sport Kristian Hyldgaard.
– Vi skulle selv arbejde lidt med konstellationen i starten. Men vi var meget bevidste om, at Patrik var ham der skulle give indsigt og Michael Tauson var vores ekspert, der analyserede spillet. Det stærkeste argument for at bruge Patrik til at kommentere Carolines kampe er, at han er stærkt varedeklareret i form af sit navn, forklarer Kristian Hyldgaard.
Potentialet i det opsigtsvækkende samarbejde var dog meget større. Det stod klart efter et par måneder med WTA-tennis på TV 2 Sport.
– Det stod hurtigt klart, at Patrik har en kæmpe tennisfaglighed. En faglighed, der rækker langt videre end hans naturlige viden om Caroline. Det understøtter bare, hvorfor han er en vigtig del af vores tennis-redaktion, fortæller Kristian Hyldgaard.
Han ser Patrik Wozniackis funktion som kommentator som en fornyelse af tennisdækningen i Danmark. I særdeleshed fordi mange af de gennemgående kommentatorer ofte har tætte bånd til eksempelvis danske talenter, hvilket ofte er mindre deklareret.

Skal lære at tale mindre

Selvom Patrik Wozniacki de seneste knap tre år har kommenteret et hav af kampe. Både med Henrik Jensen og Michael Tauson, men også alene i kommentatorboksen, så er der stadig ting, han gerne vil forbedre. Særligt én ting er i konstant fokus hos den 32-årige Patrik.
– Det sværeste er hele tiden at prøve at forbedre ens ordforråd og holde seerne interesseret uden at tale kampen ihjel. Finde det rigtige spændingsniveau i kampene. For lad os være ærlige, mange kampe er meget urytmiske og uden nogen form for nerve eller spænding, fortæller Patrik Wozniacki.
Selvom Patrik Wozniacki i de unge år selv dyrkede meget idræt, så har han altid fuldt med i lillesøsters karriere. I tiden hvor tennis blev en stadig større del af dagligdagen i familiens hjem begyndte Patrik også at se mere tennis. En del af årsagen til, hvorfor han føler sig godt klædt på til de kampe, der ikke lige er med lillesøster.
– Når jeg var med ude til turneringer, så har jeg set rigtig mange kampe. Vil skyde på mere end 5000. Det giver mig en god database omkring tennisspillet og ikke mindst viden om spillerne på ATP og WTA-touren.
At Patrik Wozniacki er glad for sit nye job, det er en ting. I tiden som kommentator har der været et par historier, hvor storebror, ifølge far Piotr, talte lidt for åbenmundet. Eksempelvis da han, inden det blev officielt med leddegigtsygdommen, fortalte hvordan Caroline Wozniacki havde fået godkendelse til en særlig slags medicin fra WTA. Generelt har far og søster dog accepteret storebrors nye job.
– De siger jeg gør det rigtig godt, når de har hørt lidt med. Det er meget sjældent vi er uenige om, hvordan kampene er forløbet, fortæller Patrik Wozniacki.
Udover WTA har TV 2 i dag også Wimbledon. Her er Patrik Wozniacki også en del af dækningen fra London, både som ekspert og kommentator.